salah ke...

Assalamualaikum...
hermph....
longlai je rase hari ni..
maklom le..arsenal kalah wey semalam..sdey tol..
tapi takpe la..dah kalah bagi le macam2 alasan pon kan..benda da lepas..
ni pon baru balik keje..
hari ni aku 
siap kena perli ngan student aku lagi tu..
mane yang minat man u sume dok perli aku jer hari..
kureng hasam boi btol student2 skang..
naseb baek korang belanje aku steam bot  aka bot kukus semalam...

entry kali ni aku nak tanye korang sikit..
cam bese salu je aku tanye korang kan..
sebab korang tak penah nak tanye aku...ehehe..
tak der la..korang penah dengar kan ustaz..
gelaran yang orang dok bagi kat orang yang arif dan alim hal2 ugame..
tak kureng jugak yang dok perli kawan yang simpan janggot tak pon kengkawan yang pakai jubah..
ape pon yang aku nak cakap hari ni pasal ustaz ni la..
yer la..mungkin korang2 sume bile jer sebut ustaz terbayang orang yang muke die suci bersih..
ader janggut tak banyak pon ader gak skit..
pas tu keterampilan die tu nampak alim lai n dari y ang lain kan..
jage keperibadian die..
yer tak.

tapi ape kate kalo korang jumpe sorang ustaz..
yang korang tau die ustaz..tapi korang tak kenal die sangat pon..
korang tau die ustaz tapi perwatakan die cikai2 je..tapi die jage batas syara'
cakap pon cam maen redah je..takder formal2
pakaian pon cam orang bese2 je..pakai jeans..evisu lagi tu..
pas tu kemeja..tak pon t shirt ..
kasot pon timberland..
da macam mat rempit da sekali imbas..
pas tu kalo korang nak cakap pasal bola ke genre lagu ke..muzik ke hape ke...die memangsi ustaz ni memang leh masok link la setakat nak borak camtu..
sipa leh gitau benda yang korang tak tau plak tu..
pas tu
siap leh goreng gitar kapok lagi tu..
nak cakap kat sini imej die ustaz tu memang  macam tak kene le dengan gelaran die..
tapi bab agame sumer die jage
jadi
ape yang korang akan fikirkan..
yer la..masyarakat kite skang ni kan..bile jer tengok luaran cenggitu..sampai ke bahagian dalaman deorang da macam leh agak2 je...
jadi nak tanye korang la ni
salah ke si ustaz ni 



bukan sekadar omongan kosong

10 comments:

Anisa Hang Tuah said...

arsengal mmg patut kalah
eyh silap arsenal

heee

ainnoraini said...

salam ziarah...

sekuk tawa said...

muahhaa ko ni anisa..memang wat aku jadi geli ati..
ain::salam ziarah la jugak ek

mie said...

terima la kekalahan dengan hati yg terbuka..
heheeeee

Ain Zulaikha said...

lebih baik dia berperwatakan mcm tu daripada dia nampak alim luaran, tapi dalaman gatal ya rabbi.. saya lagi suka ustaz yg sempoi dan boleh pakai.. tak suka yang alim luar tapi dalam haprak

kembatolo™ said...

bagi aku takpo jah..
tp xsoh la pege gitar..
dooh sgt tu..


sep kito ustak sempoi.. haha

sekuk tawa said...

mie::aku da bese terime kekalahan dgn redho..
anis::muahah..btol2...i like..
kemba::gitar tu tok payoh teghuh nah...contoh jah tu..blea2 makoh..ehhee...pok kito la jugok hok sempoi

Anonymous said...

xsalah pn..saya lg suke ust yg mcm tue..senang nk masuk..i mean senang nk communicate ngn die..ust saye pn mcm tue la org nye..suke time die mengajar.. :)


FMN- silent reader

sekuk tawa said...

muahaha..hader silent reader ghupenye blog ni..

khaulah mujahidah said...

sempoi+rock dan sewaktu dgnnye xsalah.. tapi jgn sampai berlebihan hinggakan xda batas. hukum tetap hukum..

'dakwah tu kn versatile'.. jgn terlalu jumud hingga tertutup dan jgn terlalu 'open' hingga membinasakan diri.

ustaz azhar, cth ustz versatile;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved