1.1.11=23

ASSALAMUALAIKUM
pagi ni cuace cam suam2 kuku gitu..aku pon dok tengah eksaited ni..
lepas ni ader ektibiti berfaedah yang aku nak wat..
ektibiti hari pertame tahon ni..
bangon jer pagi tadi idong aku ni dah terbau cengkodok pisang..
erm memang best..
tetibe je adek aku datang tercegat depan aku..
 
adek aku:: along nak tengok IC along jap..
along die:: hambik le wallet dalam poket seluar tu..
 
adek aku:: umur along da masok berape taon ek..
along die:: mase ni aku terpikir..(adek aku nak bagi surprise mase bsdey aku ke)..aku jawab le..baru jer 22...
 
adek aku:: takyah dok tipu le..along da masok 23 da tahon ni..umur tu da nak dekat separoh abad da..bawak2 le betobat..banyak banyakkan wat amal ibadat..*sambil tergelak dan berlalu pergi*

da nampak tue ke..
herph..agak kureng hasam keping tol adek aku..ape dah tue sangat ke abang mu ini..
da le sambil bukak wallet aku tu sempat lagi die tapau 5 hengget...
naseb baek aku ni baek..
tapi tu le..cepat beno mase berlalu..taon ni da masok 23 da umur aku..isy2..
tapi pehal le aku rase macam bebudak sweet 17..



bukan sekadar omongan kosong

13 comments:

ku izzati said...

hahaha..sweet sgt ke 17??
happy new year

man yusoef said...

haha..same ah bro...tapi kalau ikot logik...umur jadi 23 time besday...so otomatik lmbt lagi la umur aku jadi 23..hahahah

Shahazrin said...

bro..peringakat umur 20 an...

1. awal 20 an..
2. tengah 20 an
3 ujung 20 an

waaaa.. aku dah di hujung2 nie....

TiKa LEh said...

hahah..sanggup amek dompet nak tgk umur tu..semata2..hehhe..
ikot thn memglah 23 tp ikot bulan blum sampai lg..hehhe

zuana's dear diary said...

xpe2 sebaya.. ahahaha mudo lagik tuh.. aloh laaa eheheh salam tahun baru yerr

SweetyMui2 said...

ala..tak tua mana pun 23 tu :D happy new year :)

Ummu~Ishak said...

pemurahnya abang, haha

epadzz zainal said...

hahahahaha..
nok suko jah jie..

JIJI YU said...

ku izzati:: hehe da orang salu cakap sweet 17 aku ikot jer..
man yusoef:: eheh same le ngan aku..bulan 4 ni baru cukup 23
shahazrin: yang da ujung2 tu bawak2 le betobat yek..ehehe
tika leh:: dah sambil tengok umur sambil pau abang die..mane tak sanggop
zuana::same mude ke kito ek..
sweety: tue la sikit dari yang mude..
ummu::lame tak nampak..
epadz::wano mu nok suko..keh aku tuo ko..

misz molecule said...

ala jiji..




23 tu tak la tua sangat...




lu tanya adik lu...




bila nak besar2 ni??





heheee...




mmg usia semakin lame, semakin tua kite..




semakin dekat dengan hari kematian,,








pe2 pun..hepy new year:)









http://thyyunxthiya.blogspot.com/

aqish basir said...

hapy new year!!!!!!!!!!!!!!!!

Farah said...

Sweet 17 ? Haha . Tak nak terasa tua la tu . Hehe

Ainul Hayat said...

Mude lagi kamu ni....uish3....leh la panggey adik JiJi pasni...(gelis lak aku nk panggey ko adik...tak pasey2 ko panggey aku kakak...urghh)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved