modd sentiaser berubah rubah sehingga mudah rebah

mase-disuatu petang yang permai
tempat-bengkel moto abang man
mood-mase mule mule sampai rase cukop seronok yang tak terhingga..
beronok ronok le kirenye..
tarikh-satu haribulan satu due kosong satu satu

abang man- jie ko tak dengar ke citer hot semalam..  

aku- citer pasal konsert wali band ke hape ni..ke citer sambutan tahon baru...ke citer pasal awek keeper team kebangsaan..ataupon citer pasal pelakon indon yang seksi lagi seksa nakkan kan penyerang kebangsaan kiter...

abang man- banyak le ko punyer hot samapi kesitu pulak ko terpikir..ni citer  hot area kawasan rukun tetangge kiter ni jer..
 
aku- terbeliak bijik mater..waa abang man da macam radio bergerak da ni.. dok menjaje citer2 hot lagi sensasi...haper abang man da jadi wartawan melodi ke sekang ni..da tukar pekerjaan ke..ke wat part time..

abang man- aisy budak ni ade jugak yang makan nasi gune wayar kang..ko tak nampak ke aku cukop seriyes ni..semalam kan sambutan tahon baru..jadinye semalam aku dapat beriter ader kes baby mati kat tempat pelupusan sampah sebab kena sapu ngan lori yang nak angkot sampah2 tu...aku rase la kan baby tu baru jer beranak kot..baby of da year le katekan..tak pon baby sambutan tahon baru..masok ni da 3 kes buang bayi kat area ni...

aku- yer ke abang man oit..haduih aku memang sedeyh tol le dengar citer baby yang kena buang ni..dah la buang siap mati lagi budak tu...kalo abang man ader tau mane2 budak yang nak kena buang inform kat aku ek aku nak tolong pergi anto kat umah anak yatim..

tak semena mena mood aku berubah sampai rase macam nak carik jer mak bapak budak tu..
sebenarnye aku balik ni dengan mood riang gembire sebab hari ni aku kuar nga member2 aku..
aku ingat nak apdet citer pasal ektiviti aku di awal tahon ni..
tapi bile da dengor ceriter camni..dah tu pulak benda tu jadik kat area tempat aku bermastautin plak tu..
nanti2 la dulu aku apdet pasal ektiviti tu malam karang ke...
ape salah aku weyyy...



bukan sekadar omongan kosong

10 comments:

cik ieyra said...

mood berubah-ubah ?

guna lah LIBRESSE.


:P

Anisa Hang Tuah said...

selalunye pmpuan yg pms,mudnye berubah2

TunTeja said...

setuju beb.tau tak.nanti bulan 2 time valentine tu...perkara yang same berulang lah...

kechixx said...

sila update aktiviti itu sekarang..weeeee;p

aqish basir said...

mak bapak baby yng buang tu tade otak la wak

kesian baby tu..
selalu nye kalo ade smbutan besAR2
ramai yng buang baby..haishhhhhhhhh
ta gune akal betui

zaira said...

cian baby comeyy :(

aqilah mohd ali said...

ish3... apa nak jadi... =_='

E.d.Y said...

mood berubah2??lain macam je bunyinya tu...haha

JIJI YU said...

ni ieyra::haha leh guno jugok ko eh..
anisa:: kekadang laki pon cepat jgk berubah..
tun::uh time valentine memang ramai le bukak kilang..
kechix::da update da..
aqish::lembu yang ader otak pon sayang baby die...
zaira::memang ksian tol..
aqilah::hentah le nak jadi hape
bro edy::mueheh..laen ke..aku amsih lelaki sejati..

kembatolo™ said...

parox kakloh kapom mg jie. nauzubillah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved