3 orang gile gile

hari ni aku rilek je macam bese la...lepas hampir kantoi dok mencilok masok bilik pengetua
untuk berfoya foya dengan lappy beliau..
dok melepak dengan cikgu laen tetibe terkeluar la satu cerite dari sorang cikgu otai kat sekolah aku..

alkesah yang direkacipta...
make tersebutla kesah kat sebuah sepital mental..
satu hari tu sang doktor rase nak melepaskan 3 orang pesakitnye yang terpilih..
make sang doktor memanggil pesakit2 tersebut dengan harapan mereka sudah semakin pulih..
pesakit yang dipanggil terdiri darpade
sorang budak junior..
sorang lagi senior..
dan seorang otai..
sang doktor amatle mengharapkan si otai pulih sepenuhnye.dek kerna lamenye beliau bertape kat sepiatal mental tu..
make sang doktor mule bertanye pade si junior..
"hari ni aku nak antor kamu ke padang pasir..maukah kamu??"
"apa yang kamu ingin bawa untuk kesana??"
si junior mule tersenyum gumbire
"sudah semestinye doktor..tapi padang pasir tu panas kan..mesti aku dahage
jadi aku nak tapau aer sirap le doktor.."
si doktor tersenyum puas hati dgn jawapan tersebut..disangke pesakit tu dah pulih..

tibe giliran si senior pulak..
aku nak antor kamu kepadang pasir nak tak??
ape yang kamu nak bawak bile nak berangkat kesane??
jawab senior tersebut..
"konferm la aku nak..kat sini punye la seksa..nak kentut pon payah..
pas tu pulak dah padang paser tu panas..jadi aku nak mintak doktor bungkuskan aku kipas angin satu bijik"
jawapan yang bernas dari senior..
make sang doktor pon berhasrat nak melepaskan senior dan junior tersebut..

tibe giliran si otai..sang doktor dengan harapan yang menggunung mengharapkan sang otai memberikan jawapan terhebat membuktikan beliau sudah sembuh sepenuhnye..
sang doktor mule berbicare
oleh kerane kamu paling lame berade di sini..aku nak hantar kamu ke padang pasir mau kah kamu???
dan sebagai hadianye aku nak bagi seswatu pada kamu untuk kamu bawa ke sane..ape y ang kamu mau kan??
sambil mengaru belakang sang otai memulekan bicare..
"maunye aku taknak kaluar dari sini doc...dah lame dah aku mengidam..
tapi dah doc nak anto kepadang pasir tu..dah konferm2 panas..
jadi aku nak mintak hadiah pintu kereta la sebijik.."
sang doktor mule berkire kire dengan jawapan bangan si otai..
"kenape pulak ko nak pintu kereta??"
kate si otai..
"dah padang paser tu kan panas..kalo doc bagi pintu kereta boleh aku bukak cermin pintu kereta tu bagi angin masok sikit baru nyaman yer tak doc"




bukan sekadar omongan kosong

25 comments:

Hafriz el-Muhammady said...

hehe...
doktor pn mcm lbey kurang je nih..

Pngalaman lepak2 n borak2 ng pt psikiatrik ni mmg bez. Kdg2, kte bleh trikut dgn kprcayaan mrk wlaupun kita tahu kprcayaan mrk 2 palsu.

"Brhati2 dgn realiti, mungkin ianya hanya fantasi" -kredit utk RAM. ^_^

cik Ladies said...

ahaha .. otai tu lagi lama la duk kt dalam hospital tu .. wakaka

:p

yatie's EPISODE said...

haha. otai pye jwapan mmg otai. kelaka. kelaka. haha :D

MAKCEK bukan NENEK said...

hahaha gila punya otai .

aqish basir said...

sempat nak tapau aer sirap??? haha

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

haha, cerita yg sekian kalinya lucu ttg pesakit mental yg oktornya juga dh jd sakit sma;) haiyyak.......

vampire's lovex said...

hahaha !! senget nak pintu kete...agagaga...

DuD said...

cuba try test ask cikgu otai tu mn dia ciplak idea..??
x silap penah baca dlm ujang dolu dolu ms zaman sekolah2 dolu...

ika said...

hahaha . bijak bijak . :D

JIJI YU said...

hafiz:ganas weyy name ko..eheh..doc tu saje je nak lepas tensen kot...RAM ramlee awang mursyid..ni slogan tuk novel mane ni..sutera bidadari ke..

cik ladies:
ahah tak terlepas jgk le..

yatie:
hehe dah name lagi otai kan..

makcek:
otai tu gile punye

qis:
biase aer ape yang paling senang nak wat

fifiey:
mueheh campor bahase indon ke hape komen fifie ni.

vampire:
seb bek mintak pintu kalo mintak sunroof

dud:
aku pon tak tau cikgu tu kopi dari mane..aku tau gelak je..

ika:
satu geng nampak..eheh

Siti Safiyyah said...

hahaha lawak lawak :D

~naddy~ said...

terlalu pk secara kritikal juga boleh mnjadi gila :)

NOOR FATIN said...

gilak si otai tu.. ahahah

E.d.Y said...

haha...mmg otai giler

Tina Johari said...

terasa diri giler skejap. hahaha

MIMIE AIZA said...

ahaha.. ini mmg lawak

yad'z said...

:)... macam2 lah ko ni..

asybedazzle said...

hahaha apa pnye masalah nk pintu kereta ni. kereta pon xde. aduhai. haha.

sissyira said...

salam

tersenyum disini =)

itu tandanya saya memang cooolll =)

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa release jap tensen baca cerita ni. thumbs up dude!

A.S.T.I.N.A said...

huahuahua kenapakah saya tidak pernah terfikir untuk buat begitu... barang 50 sen pun amat menggembirakan...

A.S.T.I.N.A said...

up lagilah singgit!!! best siutt lawak haihhh!

Azie Azra said...

perghhh.seyes saket mental encik otai.ayoyo

niesz said...

mau x bjln la keta tu nnti, hahaha..klau da jln penuh ngn pasir

JIJI YU said...

safiyyah aka SS:
mueheh nn ti aku cari lagi citer tuk ko..

naddy:
muehehe..ye jgk kan..

noorfatin:
dah name pon otai..

edy:
aku suke otai tu..

tina johari:
pehal pulak ko rase gile..eheh

mimie:
ambik2 cite kat anak buah..

yad'z:
aku dah plak..

asybedazzle
dah kat pintu kete ade cermin

sisyira:
mmg pon..tgk blog pon tau

lyeah:
yang ni salu je tensen.nape ni..

astina:
heheh ape kaitan dengan 50sen plak ni..

azie:
otai tu aku nak at fanpage die..

niesz:
ehhe..die nak baawk pintu je pon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved