9 deadly words..

waaa nampak tak tajok aku tu..gah semacam jer tulis tajok kot language inglish..
yer la mane tak rase gah..aku tengok komen korang kat entry2 sebelom ni dok kate aku mental semacam je..
laju je mulut..jari dan kepale hotak korang ek..siap wat gosip lagi tu..
takpe2.. ader ubi aku makan..macam mane pon blog tetap jalan..
seb bek aku sayang korang
ni3..dah2 le mengarot..bawak2 le betobat..
ni aku nak cerite kat korang khususnye kaum yang sejantina dengan aku ni..
pasal 9 perkataan yang boley diaanggap deadly words le..
ha dah kalo korang tak paham kot bahase inggeris tu..korang wat2 paham le..sebab aku tak reti nak terjemah macam mane dalam bahase jawe..

tapi ape pon sebelom aku memulekan entry ni..aku terlebih lebih dulu nak mintak ampon le pade kaum wanita kalo ape yang aku cakap kali ni salah ke.menyinggong perasaan korang ke..
entry camni juzz nak kongsi2 sesame geng2 blogger je pon..takder niat ape2..aku kan budak baik...

okeh da deadly words is...

fine
takkan la korang yang ade awek tak pernah perang aer liur dgn awek korang..n lastly die cakap 
"ok fine"
tak ker lepas die cakap macam tu korang jadi macam dunia ni gelap gelite buwat sementare??
takpon korang jadi blur kejap..

5 minit..
yang ni kalo time2 pompuan nak bersiap.yang korang punye la dok msg bile nak smpai..kalo die cakap 
"jap le 5 minit jer lagi"
make aku sarankan korang pergi2 le meronda town dulu ke hape ke..takpon sempat lagi kot korang maen game worm sampai abes 2 3 game
takder pe2.
ha ni kalo mase korang dok tengah gadoh2..perang dunie..tetibe je pompuan tu cakap 
"okeh takder pe"dengan memek muke menurun kebawah gitu..
ader logik tak bagi korang bile die cakap takder pe2..sedangkan suasane mase tu dok tengah hot gaban..
dah kalo tak logik..berhati hatilah..

go ahead
ha try la wat kalo berani..
yang ni bunyi die cam bagi kebenaran..tapi kalo dah mase2 moody pon die leh cakap camni..makne die dah tentu2 ke laen le..

keluhan yang kuat
kekadang pompuan ni die kalo nak bagitau persaan sebenar die..die tak gune pon perkataan ke hape ke..wat karangan ke..die juzz mngeleuh je pon dah cukup bahaye dah..dah kalo mengeluh sampai ke kampong sebelah pon leh terase lagi angin keluh kesah tu.mmg dah dasat le..

thats okay
yang ni konferm2 ramai dah terkena..tak semstinye dengan awek..ngan member2 pompuan pon ramai jugak yang style camni..nampak je die cakap ok..tapi sebenarnye die juzz nak bagi mase suh kite kaum laki ni pikir leklok..kalo yang tak paham memang naye le..

thanks
kalo pompuan cakap thanks..takyah dok menggatal nak tanye kenape le ape le..ape yagn korang dah wat le..sebab ader sebilangan diantare deorang akan rase menyampah..cam korang nak menunjuk nunjuk pulak.

whuteva
ha dah kalo pompuan tadi menyampah ngan korang..pompuan tadi pon wat eksperessi muke menyampah gile sampai bertukar wajah deorang yang ayu jadi layu..sambil kate kat atas batang idong.korang whuteva..maunye tergumam korang..

takyah bimbang le..saye tau blah3...
yang ni adalah salah satu statement merbahaye dari kaum wanita..ini maknenye..die dah inform kat korang banyak kali dah..tapi korang boleh plak buat cam korang insan tak terdaye..last2 mesti ayat ni kuar jugak..dan deoarng akan wat benda tu sendiri..mase tu korang konferm2 dok terhegeh hegeh nak wat benda yang disuruh waloupon benda tu dah 3 taon lepas..

dah tu kalo ade salah ke yang aku gitau ni..cube2 la korang tegur ek..takpon terus je sembor aku kat komen entry ni..baek betol aku ni...ehm2.



bukan sekadar omongan kosong

18 comments:

Anisa Hang Tuah said...

ngehehhee,terasa la pulak
:P

tp tade pakwe
so,lex ahhh
ngahaha

b a m b a m ' s said...

hahaha...ade gak ar kebenarannya! :D jom ler lawan men games worms tuh!ngeh ngeh ngeh

Azie Azra said...

erk.asal terbalik?laki pula ckp cmni.azie kdg2 je.wahaha

E.d.Y said...

haha...ni mmg ayat2 boleh buat org sentap

cik Ladies said...

*tersentap !
hak3 ..
oke je .. ad betol ad salah , stiap pmpuan lain .. huhu .. eyh ? ke sama je semua ... ?

awEEN said...

hehe..mcm byk yg betul je haha...

Cik Jannah said...

haha..betul dan tepat..

Enh Ear said...

semua nya.. kes pompuan ye..
tak aci2.. hhaaha..
tamabh lagi satu..
"ok"

Gayahspears said...

adess.. aku terase siot.. jiji yu.. jgn marah sy ckp blah2 taw.. Gayah ni sensitif..kuang3

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

haha. same gila.
ok FINE !
fullstop.
hahaa.

yad'z said...

99% betul... 1% buat spare... hehe..

so, kaum adam sila alert okeh....

Lady SharpShouter said...

sangatlah betulnya.lagi2 masa pompuan tuh tgh PMS, bleh dlm 1 masa tuh dia ckp suma words ni sekaligus.hehe

CIK TOM said...

cik tom sbgai perempuan setuju...semua point tue cik tom pernah buat...hehehhe...

pmpn ni suka pendam perasaan...kdg2 pe yg dicakapkan tue xsama pun dgh hati diorg...huhu ^_^

JIJI YU said...

nis:
sbb ko pmpuan sejati la koterase kan nis..ahaha..
bambam:
mmg benar ape aku cakap..eheh..meh rr..ko maen game qorm yang mane ni..
azie:
muahah..cube cek jantina pakwe azie..ehehe..
edy:
mmg sentap bro..mau nanges kena ayat camni..
cik ladies:
ahah tak sume kan..aku kan dah gitau setengah jer..ehehe..
aween:
mueueue..cam ade pengalaman jer..
cik jannah:
ahaha saye suke cik jannah..
enh ear:
aku tambah lagi..talk to my hand..sambil angkat tangan lembik2 gitu..
gayah:
ahah aku dgn ko mane la berkire sgt gayah oit..
lyeah:
pulak dah..
yad'z:
mueheh..nak jugak yang spare tu ek..
lady sharpshouter:
PMS tu ABC ek..
cik tom:
kalo dah ciktom setuju..mmg saye sokong le ciktom hehe.

asybedazzle said...

ape kes ni bro, pengalaman ke? haha.

~naddy~ said...

jiji; entry ko kali ni best, almost 90% of ur deadly words is true...ko mmg buat kajian kan, tabik spring!
weh...tang lg 5 minit tu, aku mmg nk gelak berdekah2 (tp mmg betol kot, byk je kwn2 aku yg jenis miss on da way ni)

liyana said...

fine!..
perkataan ni leh wat bf call n msj byk kali n risau..tnye2..haha..
*bdasarkn pglmn dulu2*

liyana said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved