aku nak pergi madagascar

hentah masok ke berape ratus ribu juta kali dah aku dok ulang citer katon bertajok madagascar..
sejak dari dulu lagi aku minat tengok katon2 ni..
sampai le sekang ni..ni la orang salu dok kate.
tak sedar dek tue..
bio le orang nak kate ape pon..asal aku bahagie udah le..bukan aku gune anak tekak korang pon nak gelak geli bergumbire bergelak sampai tersembur kahak..
aku memang suke tengok katon ini kerana..(tidak lebih dari seriban perkataan)
kerana memang watak2 dalam citer tu bagi aku sumenye bangang2..
tapi dalam bangang2 deorang tu pon ader maksud tersirat
ni la laennye orang tue dok layan citer katon berbanding dengan kanak2 iklan horlicks yang dok layan citer katon ni jugak..
kalo golongan kanak2 ribena layan deorang tau bersuke riang gumbire je pon.
bagi yang dah tue macam kite2 ni senah..memang kite akan memahami maksud2 tersirat dalam seswatu cerite ye tak..
macam contoh le kan..satu part dalam citer tu..mase berok2 ngn penguin tu dok selamatkan bapak singe dan anak singe tu..
bile je anak singe dan bapak singe tu suh passing ape yang mesej penting kepade pilot yang bawak flite tu..
selepas mesej deorang melepasi beberape ekor berok untuk sampai kepade co pilot tu..
ape yang sampai kepade co pilot tu laen pulak jadinye...
alaaa macam kite2 zaman sekang ni le..
kalo dah berlapis2 orang dok bercerite tentang satu2 citer..konferm2 ade nye tokok tambah terkurang terlebeyh terkentut terkicit dan ape2 ter lagi le kan..hentah2 terus je citer tu jadi laen yer tak..
okeh satu pengajaran..
tu baru satu..yang laen2 korang try le cari sendiri..sebab aku bile dah gelak memang tak sempat nak mencari gali..
tapi yang paling aku rase takley blah geng2 penguin tu..
ader tak orang2 diluar sane yang berperangai cam deorang ek..aku nak wat member..
pas tu yang menatang2 laen dalam citer tu pon aku rase sume nye mmg bangang..
tapi ade sesetengah part tu aku rase cam ader persamaan je aku ngan katon2 tu..
tapi bukan same dari segi kebangangan tu okeh..
p/s:
dapat mesej dari bro joe grimjow..ade program blogger kat taman tengku anis pagi esok dari pukol 8 pagi sampai pukol 12 setengah..mane blogger yang dok bermastautin kat kelantan yang free nak pergi tu silekan le..aku pon pergi jugak kot..lepas abes mengajor tuisyen...




bukan sekadar omongan kosong

22 comments:

BilaGadisBercerita said...

nak pegi jgk, nak jumpa penguin2 yang comel tue............

zee ong said...

bhahahahah..
memang bangang tahap gaban katon2 dlm madagascar..paling tak buleh blahh..yg monyet2 tu and yg berangan jd king tu..menyampah tgk die joget..hahahah.

NOOR FATIN said...

seronok cite tu..hahaha

yad'z said...

kebangangan uh memang tak same... tapi part kesengalan uh banyk same antara ko ngan penguin uh... hahhaha...

ika said...

hamboih . menghayati watak . hehe . pergh . hebat . :D

Rara Farah said...

madagascar tu cumel ape....keh3..aku tengok part beruk2 tuh...neway dyeorg nie mmg pandai tapi kekadang nakal pon ade....

kau tak layan ice age kew??

y u y u Z u l a i k h a said...

rasa nye yuyu dah tengok 73233623 kali kot ^^

ch!natsu said...

sape ckp org dewasa xleh tgk kartun.. kan2? huhu~

sheerayukie said...

hahaha~ suke2 Madagascar..! sebut jah katun 3d sume tgk!! tu la, x padan tue.. kah3

~naddy~ said...

hehe!
~hnya org2 bijak memahami bahasa kartun *wink

sissyira said...

salam

cuba menyelami tahap kebangangan itu ..huhuhu

za petrelli said...

peminat no. 1 cter tu. keh3

Anisa Hang Tuah said...

mari kita buat rombongan ke madagascar~

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam ... Kami Datang Ziarah Blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

wooooo madagascar tengok penuin tu yang cerdik... best sangat suka tengoklahhh

vampire's lovex said...

buat rombongan okeh gak..kalau kompem nnti helo2 okeh...hua3...




selamat betolak ke madagascar lah ye :)

amiYo said...

perghh..kemah loni ji..siap join gath blogger.kalu la mesir ni ado ore wat jgk.. -.-

anamizu said...

mmg terserlah kesengalan madagascar nih!! cik ana nengok dgn adik2 mmg pecah perut gelak..hik3

recent post : |ikan unik|

JIJI YU said...

bila gadis bercerita:
hehe nak pergi jugak boleh..tlg cari sponsor
zee:
haha monyet tu mmg bangang..konferm
noorfatin:
eheh dah tak patah hati ke
yad'z:
hehe terase aku senah..haha..
ika:
uhm mmg selalu je aku mnghayati watak..hehe
yuyu:
uhm2 yuyu tak rosak ke lappy tgk banyak tu..
chinatsu:
yer2..orang tue le kena tgk karton
sheerayuki:
hehe sume katon 3d sengal2 belake
naddy:
same le kite
sisyira:
hehe selam jangan tak selam..
za petrelli:
ahaha peminat ek..cite laen tak minat ke..
anisa:
meh la..eh jadi ke kite bercinta..haha
afzainizam:
hehe sume citer 3d mcam tu..ade je watak bangang
vapire:
dari mesir nak g sane murah kan..ehhe
amiyo:
kelik2 la ore dok tgu amiyoshu lako nuh

JIJI YU said...

anamizu:
wa layan bersame family..ehehe

d_LA said...

aku suke yg madagascar 1 dari yg 2..wehhh, bestnye ade gathering ek arini kat kb..salu buat time dla x blk kg..wuwuuuu

JIJI YU said...

d_la:
eheh nnti balik kabo le ko ambo...

niesz said...

kartun ni kalau layan mmg ley ilang kan strees gak kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved