patah hati


aku dah patah hati nak bercinta...
aku dah patah hati bile aku pernah kena reject ngan sorang awek ni..
alasan die sebab aku ni terlalu baek untuk die..
aleh2 die dah ade orang laen pulak..
memang aku patah hati untuk bercinta..
patah hati untuk memulakan cinta..
biarlah aku menunggu si die yang ditakdirkan untuk aku...
akan tetapi aku tetap aku..
aku takkan berubah..sekalipon hatiku telah patah..
tapi pehal pulak doktor kat hospital takleyh nak tarok simen kat hati aku ni..
kalo betis patah boleh pulak deorang tarok satu beg simen...
okeh intro kat atas ni adalah rekaan semata mata..
aku reka je ek..jangan memandai nak wat gossip yang liar  
aku siap perbesorkan lagi..pas tu pulak aku boldkan pulak tu.paham2 le ek..

yang sebetolnye..tadi aku dengor adek aku si kak ngah dok dengar satu lagu kat lappy aku..
aku layan lirik die cam bagos semacam je..lirik simple tapi mendalam tol makne die..
yer la dengar lagu pon bior le dapat ape yang cube disampaikan tu..
macam aku ni..bagus je..memang betol2 pasan le aku ni pon..
tak caye try la korang dengar lagu patah hati dari sujana..

KAU TIDAK SEPERTI DULU
YANG KU KENALI DULU
RUPA HILANG SERI
MANAKAH MANISNYA

KAU TIDAK SEPERTI DULU
YANG KU KENALI DULU
MADAH TAK BERLAGU
MANAKAH GIRANGNYA

PATAH HATI
JANGAN TERDAMPAR SEPI
JANGAN TERSUNGKUR MATI
PATAH HATI
JANGAN LEBURKAN MIMPI
JANGAN MEMAKAN DIRI

BUKANKAH TUHAN CIPTAKAN MALAM
UNTUK BERADU MENANTI SIANG
BUKANKAH TUHAN TITISKAN HUJAN
MENANTI LIMPAH KEMARAU PANJANG

betol tak aku cakap.lirik die gune bahase simple je..
patah hati..tersungkur..makan diri..leburkan..
takkan korang takley nak paham kot perkataan2 ni..bukannye kena bukak kamus dewan bahase dan perpustakaan pon kan..
bagi yang dok tengah patah hati tu..elok le korang hayati makne die..
aku fire jugak kalo ade yang berubah sebab patah hati



bukan sekadar omongan kosong

35 comments:

Bukan Pemaki said...

aku baru nak ngutuk kau ni mat jiwang. haha

ceritera asni said...

LOL..ingan cik ikan yu yang patah hati :)

JP Nurul said...

lorh....baru nak kutuk...ahakz...

Hanis MY said...

otomen taro!

C I K . F Y Z A said...

patah ati patah kayu,
makin dibenci makin rindu..

apa cik fyza mrepek ni?
huh...
apa-apa je la...
wasalam

Cik Eliza said...

hahahaha !

tertipu , adeyh ! =.="

=D

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

first2 tgk tajuk dah agak dah ni bukan tajuk sebenar. hahaa.

Imran nyambek said...

grrrr...

Miss Ran said...

bes gak
sng betol buat lagu ye

areteacar said...

abg, intro tu betul bukan tipu. x payah pura-pura. hahahaha..!!

ch!natsu said...

aku xpatah ht tp tawar ati..
so cmne tuh..
kene ltk perasalah ek? hoho~

Anisa Hang Tuah said...

hai jiji
gambar tersebut telah memikat hati saya
mari bercinta sebentar
kerana kita golongan single
cewaaahh

E.d.Y said...

cet..suspen je baca

zee ong said...

bahhahahah..
gelak guling2...
ngahhaha..

Rara Farah said...

tiruuuuuuuuuu...aku suke otomen kau suke gak eh...fire kang..hahaha

kembatolo™ said...

aku keney ko gambar mg jah jie.. auw~~ haha

echah mashuri said...

hensem ah yg pakai helmet tuh.helmet araii..ok.ak xkoken entri ko.komen pasal helme.mrh x mrh x?>

amiYo said...

ganah topi kleda mu ji..paka supo bike ko loni..?

HZQH said...

berubah kepada yang baik takpe jiji yu!! hahahaha btw, nice entry !

epadzz zainal said...

teraso weh..
haha
jiwo mu jie..
hek eleh..haha

liyana said...

agk2 kalu ltak simen kat hati yg patah mcm mane eh..haha..bkn mkn smbuh..makin teruk adela jiji
btw..ye ke xde kene mengena..or btul2 patah hati ngn doktor..(just joking..jgn mrh)

JIJI YU said...

bukan pemaki:
laju je ko ek..hehe..
ceritera asni:
bukan cik ye..incik..eheh
JP nurul:
ahakz same je ko ngn bukan pemaki..ehehe..
hanis:
otromen laen ni..
cik fyza:
pandai tol berpanton..
cik eliza:
mueheh bace dulu sampai abes dong..
lyeah:
ahah ni mmbuktikan anda salu je jengok blog ni.
imran:
rilek2 cooldown2..eheh..
miss ran:
hurm aku ase entry cikai aku pon leh wat lagu gak..
ika:
tu laen cite la sis..
chinatsu:
kalo dah tawar tarok je madu.
anisa:
muaahaha mntang2 le tak nmpak muke terus terpikat ek
edy:
ilek bro..jgn nerves..eheh
zee:
bagus tol zee..guling2 sampil sapu lantai ke hape..
raja farah:
mueehe..ko otomen pompuan aku laki
kemba:
i loike mat rempit
echah:
eheh harap k helmet je lbeyh..hehe
amiyo:
arap sudoh sek kamen rider
hzqh:
kalo berubah jadi baek aku tak fire le..aku makin syg
epadzz:
aku mmg jiwo pah..tanyo mekti..ehhe
liyana:
muehe leh ke letak simen kat hati ek...
mmg patah hati ngn doktor pon.ahaha..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

kawe ingat kesoh demo, ruponyo rekaae semato-mato.

Mata Hati said...

cepat-cepat bertukar menjadi oltromen taro... bzzzzzzzz

NOOR FATIN said...

tgh patah hati ni :(

ubi said...
This comment has been removed by the author.
ubi said...
This comment has been removed by the author.
ubi said...

haha..gmbar nih ado lagi deh..paka kamero sapo doh maso nih??haha..nset mum ko??ahaha

liyana said...

jiji..ha3..dh agk dh..

Enh Ear said...

kalo oltrmen patah hati macam mana rupanya ek?hihihi

JIJI YU said...

fifiey:
hehe reko jah la dulu mugo takdok lagi tu gak..
mata hati:
ko minat ek ngn otromen taro..
fatin:
nape plak ni..sebab zakuan kawen ngn ayu ke..
ubi:
aku kalu kenangea ng mu aku sipe lako gambar.
liyana:
dah agak ape tu ek..
enh ear:
nnt aku try wat muke otromen patah hati

yad'z said...

ko ni wat dedor aku jek meon... ingat ko nak reveal ubungan cinta kite yang tak kesampaian uh... hahahahhahahaa.... sengal jek aku...


iloike that sengal picture... hohohoho

~naddy~ said...

xleh belah, ko patah hati gak ke jiji..ngeh3x! tp aku dah agak mesti tang bwh ada ubah skit...

~lain kali ko buat poem khas patah hati mcm aku buat tu, hehe!

puteri ain said...

haha..intro yang sgt2 menarik..hampir tertipu disitu..haha

d_LA said...

muehehe..derrr, sujana ke saujana??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved