rentetan yang penuh rintihan

tarikh hari ni..21 januari 2011..bersamaan hari jumaat..
mase aku menaip entry ni pukul 9.34 tengah pagi..
pehal ek kalo pepagi jumaat tak ramai yang apdet blog.
ke aku yang ketinggalan..okeh2 sambung citer..
selame 2 bulan aku berblog ni..macam2 dah aku dapat tau pasal dunia blog ni..
tenkiyu kepade sume senior2 blogger dan member2 yang banyak bagi tunjuk ajar..
banyak bagi sokongan moral.komen ke follow ke..hape2 lagi le..
bajet masyhor sangat la blog aku ni..padahal baru je 2 bulan..
dulu mase dok ober da sea aku dah pernah menjerumuskan diri dalam dunia blog ni..
tapi aku tulis pasal bole jer pon..dah memang aku ni kipas susah mati bola sepak nak wat camne..
dari blog memule aku tu aku dapat ramai geng2 bola..terutame geng2 arsenal..
memang hepi jugak le berblog mase tu..sekang blog tu dah jadi hak milik persendirian berhad dah..dulu kitorang kongsi2...
balik ke tanah tumpah aer liur basi ku.. terus jer menyepikan diri dari dunia blog..
memang aku tak reti ape pon pasal blog2 ni..melaenkan aku reti taip.masokkan gambor seibijik due pas tu publish post..tu jer aku reti..
layout ke..header ke..shoutbox ke..hape lagi..haaa...nuffnang ke...memang aku mengaku aku memang tak pandai pasal benda2 ni..
sampai le pade satu hari tu..21 november 2010..ade member aku mase aku mule2 berblog hari tu chating dengan aku..
die tanye pehal ko dah tak aktif berblog sekang ni??
aku jawab aku malas le..lagipon kalo aku nak buat pon aku tak pandai..
die kate kat aku rugi le..sebab die kate entry aku ni leh tahan jugak bangangnye..lagipon blog ni leh jugak cari duit..
pulakk dah..berkebetulan mase tu aku dok tengah memegang jawatan penganggor terhormat..
bile je dengar duit..laju jer aku nak belajo care wat blog dari member aku tu..
die pon ajor le aku.care2 asas nak berblog..tapi macam biase le..aku ni kalo dah tok guru takder depan mate..dok belajo melalui alam maya jer..memang ilmu tu tak menjadi sangat le jawabnye..
lepas abes jer chating ngan mamat tu..aku pon da tak ingat da niat nak berblog..
sampai le waktu tengah hari pada hari tu kot..teibe je datang balik semangat aku nak berblog..
tapi bukan niat nakkan duit.. mase tu niat aku nak suke2 je..
aku pon hape lagi terus jer online ym aku...sape nak add ym aku.promote2..
try tengok member aku master ubi..
okeh die online..aku ape lagi terus mintak tolong die wat kan satu layout tuk blog aku..
die pon dengan senang ati wat jer layout tu..then aku juzz taip entry then postkan..
tak lame kemudian ade sorang lagi member aku ni cakap layout lame aku tu cam gampang..
memang die nak tengok pon tak beselera..sesedap rase je die sembur blog aku..
aku gitau die.. dah ko pandai sangat ko tukar le layout aku tu..aku bukan reti ape pon.. 
die pon tukar je la layout blog aku sampai le jadi cam yang tersedia ade skang ni..

jadi tugas aku dalam blog ni nye.wat entry..post kan..pas tu adjust le sikit2 kat mane2 yang patot..tu je la
memule wat blog takder la kot nak harapkan orang datang bace..tapi aku suke pergi bace entry orang laen..tengok camne care deorang tulis entry deorang..
care penyampaian deorang..dan aku..
aku ade care aku tersendiri..yer tak..korang pon ader care korang tersendiri jugak kan..
dan sekang ni..cukup 2 bulan aku berblog..

bukan kerna nama..
bukan jugak kerna harta,,
tapi aku berblog sekadar memuaskan diri semata2
dan jugak untuk bersahabat dengan korang semua..

sayang blog aku.. 
saye budak baru belajar..
kalo salah tolong hempokkan..
p/s
entry rentetan sejarah aku berblog ni sempena dah 2 bulan da aku berblog..bajet macam dah duo ploh taon dah berblog..
pas tu jugak entry ni untuk korang2 yang salu dok tanye pehal layout aku gambar kete...
mane SB aku..dan laen2..sebenarnye aku tak reti..eheh...
tapi aku akan pastikan walupon benda2 tu macam tak sempurna..
aku tetap akan lepak dan tinggal bau kaki kat blog korang



bukan sekadar omongan kosong

28 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

heheh.. yuyu mula aktif belog 28/12/2010walaupun dah buat dari ujung 2008..

baru je la lagi..

azalia hjsalleh said...

saya pun syg belog saya ;)

ctnurathirah said...

baru 2bulan pun da ramai peminat ape .haha . hebadd la tuhh :)

amirah said...

patutla memula aku tersadai kat blog ko, cari2 SB xjmpa....aku pon lebih kurg ko gakla, tp blog aku tu semua aku wat sndiri, main tempek2 code jela yg aku tau.ubah2 codes mmg aku xreti r.

p/s: lau letak SB, sng awek nk ngorat.wakaka

alien said...

menulis dalam blog ni macam kita berbicara dengan org
tapi org tu dgr aje
sekali sekala dia 'respon'
kan kan

efa said...

waah2..rsa mcm bukan 2 bln ko berblog..rmai ja org dtg blog ko...yey hebat la..auww

Rara Farah said...

2 bulan berblog dh 300++ follower..ok ar tu nesloo....hehehehe....sape fan arsenal???aku ke tuuuuuu

yatie's EPISODE said...

2 bln ade blog tp dah ade byk entri n followers! tabik spring same lu! haha :D

starsyeea said...

blog aku ade bau kaki...

ko ade datang ke?

bhuwerrrk! :p

Cik Eliza said...

ahahaahaha !!

;)

cik Ladies said...

amboi , pnjgnye entry kali niey .. puas bce stu2 .. hhuhu .. bru 2bulan ke JIJI ? tu da ckup baik .. sy da stahun tp msih tak paham spnuhnye dunia blog .. :p

JP Nurul said...

nih sorang lg nak tambah jd team arsenal...^_^


sy pon bknnyer reti psl dunia blog...member gak yg tlng buat itu ini...hehe

d_LA said...

yeahhhhh..xpe bermula dr bawah bro..ni ade gak template..dla pnye mmg putih suci jer..haha..janji pegisian tu smpai bro..template ni selow2 la blaja, lame2 pndai la tu buat..tp dla rs blog jiji ni ade potensi tuk maju ke hadapan..siyes!

yad'z said...

adeh... nak nanges jap bace entry ko meon... tacingg... hahahha... tak masal... yang penting aku suke datang belog ko... hahaha

~naddy~ said...

lek r..aku pon btol2 blogging ni pon 2-3 menjak ni je, tp hebat la ko 2 bln follower 300> tu, (tepok tgn, tepok kuat lg)

~kredit utk kartun cumel bg mnjelaskan perasaan ko syg blog ko...cumel giler

Mata Hati said...

ish ish....boleh dibukukan dlm buku teks sejarah...ahaksss

best apa berbalog. boleh luahkan apa yg tersarat dlm kepala...

Ina said...

k..k..saya boleh tolong hempokkan..no problem....anyway...aku terperasan benda baru kat blog ko ni..ada icon neslo arrr..kat atas tuh...nice one...h5

Farhan Zulhusmi said...

ala2....xpe2...sume orang cmtu gak...pernah merasa xreti berbelog...tapi...xpe...tak semestinya xtau xboleh belajar...so...
knowledge is power....

NOOR FATIN said...

bila nak start pakai nuffnang ni? grr

C I K . F Y Z A said...

betul ni nak suro hempokkan???
ada brani??
hahaha XD

TunTeja said...

teruskan berblogging ye!! :)

niesz said...

hehehe..same la kite..kalau slh tlg tunjuk kan yer..hehe..

trus kan berblogging yer.. :)

Hanis MY said...

hebat la demo ji...tabik spring! comey katun hak joget rama2 tu hehe...

noreed said...

ok lah tu baru 2 bulan, tapi entry best2. keep it up, bro!!

JIJI YU said...

yuyu:
hade ke kire baru cam tu..ahah..nak jgk le tu
azalia:
mueheh same le kite ek..
ctnurathirah:
bukan peminat ct..tapi member2..hehe..
amirah:
muahah ko dah tersadai ek..aku bukan taknak letak tapi tu la..mmg aku tak berniat nak ngorat korang..
aline:
hurm..rase cam dok bersembang ngn member je..
efa:
ko rase berape bulan da aku berblog..eheh..ramai databg blog aku sebab aku tinggal bau kaki kat blog deorang..eheh
raja farah:
takyah tabik2..aku nak maen gym kat skolah ko..
yatie:
entru banyak sbb boring tak tau nak wat pe..eheh..makaseyh2
starsyea:
ade bau ke..aku rase cam dah basoh ng dettol da
cik eliza:
trgumam ke pe tu
cikladies:
ni pon sebab korang datang menyokong aku..jadi member aku
JP nurul:
takyah cakap le..beranak hari tu dah bungkus ngn JC arsenal
d_la:
muahah ko siyes ke ni aku terharu da ni
yad'z:
pndai tak aku mentacingkan ko senah..
naddy:
karton2 tu melambang perasaan aku..trademark tu..ehehe
mata hati:
aku dah wat diari khas tuk blog aku..
ina:
muahah ko baru pasan ke ina..dah lame da aku letak tu..
farhan:
ye2..kite kena makin maju..
noorfatin:
nuff tu tunggu libe laju sikit..
cik fyza:
kalo fyza yg nak hempok aku rela..
tunteja:
okeh tun...truskan menyokong..
hanis:
haisy kito sekoda laguni jah..wat perama gu2...kowano..eheh kalu bo tidok tok jupo doh demo..eheh
noreed:
alhamdulillah kalo ko rase sodap..kalo ade masin ke pahit ke..gitau okeh

MerLe said...

oooooooo...begitu rupenye....

SumBody Me.. said...

folo ah..aku rasa mcm comel plak dok baca blog kwn si yuyu neh..eheheh..entri nice2 je..

SEPUTEH QASEH MURNI AFIRA said...

jiji...mulehkah anda menjadi cikguru saya??wuwuwu...saya masih baru dalam dunia blog ni... =) nanti saya belanja makan cekedis super ring okeh?? lalalala~~ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved