ayat2 ayat tersirat pompuan..

dok lepak dalam bilik perguruan tadi..geng2 yang dah kawinn sume pakat dok borak pasal alam rumahtangge deorang..
yang geng2 membujang cam aku ni..dok jer kat bucu2 dinding..mendengor jer la..nanti kang dok menjampok tak tentu pasal mau2 jer kena hempok..kekadang tu aku menjampuk jer jugak sikit2..
aku rase cam tertarik gak ngan topik yang deorang dok borak tu..tapi aku pasang telinger je..
tak lebih2 pon..deorang dok bincang pasal pompuan ni kebanyakannye kalo bercakap takder la staright to da point..takder maen sembur2 cam aku ni..
kalo pompuan nak cakap ape2 mesti ade2 je maksud tersirat..
contohnye la kan..

kalo pompuan tanye..
cun ke pompuan tu ek??tengok2.. ader jugak 'ek' kat belakang tu
yang tersirat
sape lagi lawa..i ke pompuan tu..
 
lawa lawa baju kat sini yek..
tersirat..
belikan untuk i satu..
 
kite lebih seswai kawan je..
tersirat..
die dah taknak kat ko le tu..

I suka berkawan dengan you. You baik,memahami bla bla bla...
tersirat
Hish... I rasa macam minat sesangat kat you.Rasa macam
nak jadi awek you je.
 
Rasa macam nak pening la.
tersirat
tolong le cari ubat ke..picit2 ke..

yer ke macam ni ek???tengok..aku pon dah jadi ek2 jugak dah..





bukan sekadar omongan kosong

15 comments:

yad'z said...

pompuan tu orang johor ar tu... sebab tu suke cakap ek... hahaha...

ha'ah ek... baru aku prasan ek, aku selalu ade maksud tersirat tu ek...

* sesuka kau panggil aku senah ek.. dasar meon ekau... hek3x...

cik Ladies said...
This comment has been removed by the author.
cik Ladies said...

eyh ..
betol3x ..
biasa la tu pmpuan :)

lawa blog JIJI niey eyk ?

amirah said...

2la pompuan ni kdg2 ssh nak faham.mana taknya asyik guna tersirat je.yg si lelaki pon bukannya nak memahami.hehe....

Enh Ear said...

ni dah terlalu banyak pengalaman ni...
hahahah

iwan_dextrous said...

ek2 nie mcm perli ak je anak johor..ahahhah

kembatolo™ said...

aku brehi entri gini jie.. haha

Miss Yaty said...

mungkin ye mungkin tak...hihi;p

p/s: facebook? private and confidential..hihi ;p

efa said...

pmpn byk tersirat kkdg tu so kena memahaminya eceh :)

~naddy~ said...

weh!~ ko mmg kan....terasa aku as pompuan, xsemua pompuan mcm gitu...klu pompuan tu ada maksud tersirat, dia mesti ada rizen knapa dia perlu buat camtu...
1. mesti dia nk jaga hati org bila terpaksa men'dump' org tu..kang ckp terus terang...terasa hati plak
2.menjaga tata susila~ pompuan melayu kan lemah lembut
last but not least...
3.ko fhm2 la sndiri, xkan nk kna ajar kot...(tu bahasa kasar)
~so tpaksa la guna cara berhemah
hehe!~ aku pompuan melayu, aku ok!

hiro said...

saya kacak..itu bukan tersirat..tp hakikat..kah2

mia said...

hiro : kahkahkaa..sempat lagi pokcik ni.ehekheke..

eh eh macam betol jugak tu..ehehe..but kbyakannye bukan makna tersiratnye gedik gitu..ehhee

~naddy~ said...

jiji; xde mende la...kelakar la plak ko mintak maaf bagai (tp..ko mmg mr nice guy)~ tu ayat tersirat aku tuh,hehe! chill~~~

JIJI YU said...

yad'z:
memang orang johor cakap cam tu ek..ptot la la ko keliru dengan aku senah.ahaha
cik ladies:
muahah lawa hepnye camni..
amirah:
pompuan kan sopan lagi santon..
enh ear:
pengalaman hapenye..eheh..aku dengor orang cakap je..
iwan:
aku takdak peri sape2..eheh..aku pon baru tau orang johor cakap camtu..ehe
kemba:
doh kalu berehi apo kato mu entry pilihan petang supo bro ben..eheh
miss yaty:
aku pilih ya..ehe
efa:
bagos tol wat pengakuan..eheh
hiro:
laen la kite ek..
mia:
ni aku reka jer ni pon hehe..
naddy:
ahaha aku takley le kalo orang terase..ape maksud tersirat ko ek

therosputih said...

a'ah, mmg setuju...betulla pmpuan gitu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved