tali kasotku...

pehal pulak kasot ko laen dari yang laen ni??tanye cikgu GG...
takder cikgu..kakak saye le ni..punye la rabon sampai kasot saye pon di tapaunye..dah le sebelah pulak tu..!!!
teringat balik mase aku sekolah dulu2..sekolah pulak berasrama penuh asmara..
fenomena kasut laen brand memang biase2 la tu terjadikk..dah menjadi lumrah..
kekadang kasut aku yang sebelah cap kude berlari sebelah lagi cap doktor sardin..
keesokan konferm2 dapat kasut brand baru pulak..cap batu bata ke..memang untung le sekolah berasrama..selalu je kasut2 tu dapat berasmara antare satu samen laen..
yang brand2 cikai digandingkan dengan brand yang grand2 gitu..kire ok le.same taraf..
dapat merase sume jenis brand kasot2 yang ade..

tapi yang menarek nye pasal kasot student aku tu tadi..kasot sebelah kanan tu memang hak milik die la..yang kiri hentah sape yang punye..
aku tengok kasot die cam lame2..menarek jer care die ikat simpol tali kasut tu..balik jer rumah terus aku tanye pakcik gugel..kot2 ade care2 nak ajo ikat kasot camtu..
tapi hampeh pakcik gugel bagi gambo jer 2 3 keping..
video praktikal takdak..
p/s:
esok aku nak upah budak tu ikat tali sumer tali kasot aku..



bukan sekadar omongan kosong

9 comments:

efa said...

hikhik lawak la...senang ja ikat tali kasut tu..dulu2 pun tak reti..pastu akak ajar terus buat dan bila training sport kt kolej semua duk tanya dan tgk...hahaha malu..

ms ayu said...

pening gak den nengok cara nak mengikat tali kasot ni..nanti kalu soh budak tu ikatkan jgn lupa amik video taw..nanti post kt blog..bley blajar skali..ekekeke

Anisa Hang Tuah said...

ohoo
senang jee nak ikat cmni
hehehe

Ina said...

ji...belajo masak lagi baguih ji..

yad'z said...

owh... ikatan keputat uh.. eh salah.. ketupat.... hek3x...

bebudak muda remaja belia boleh ar kai cam tu... ni kalau umor dah lanjut .. agak2 dah expired cam kau ni meon... tak sesuai pakai .. buang tebiat .... hahahahahwamwahahahaha

cik Ladies said...

cikgu JIJI niey ,
takkan nak ikut anak muda ?
malu la cikgu niey ,..
haha :)

JIJI YU said...

efa:
okeh nak ambik upah ikat tali kasut tak..
ms ayu:
muahah isap amek video lagi tu..
nis:
ko reti ek nis..wat vid ajo aku..
ina:
masak tak yah cakap le..senang sgt..masak aer..
yad'z:
hehe..aku mude belia lagi pon..ko pon senah..
cik ladies:
ahaha ni cikgu zaman skang

cik Ladies said...

cikgu muda zaman skrg kan ..
buat la JIJI .
mesti murid puji ..
hak3 .. :)

cik Ladies said...

cikgu muda zaman skrg kan ..
buat la JIJI .
mesti murid puji ..
hak3 .. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved