surat cinta

mat rock bawak diri
Amacam awekku? Lu orait ke? Wa harap lu ok-ok je..

Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main. Lu ingat gua main-main ke? Cintan gua mendalam very deep you know! very deep purple! Lu tak perasan ke?

Apa yang kurangnya gua ni? Cuba lu cakap! Gua ni tak cukup hensem ke? Atau lu sudah ada balak lain? Lu sound gua beb! Mentang-mentang lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang?!! Setakat mat despatch, kalau lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jadi cikgu tapi tak dapat. Bukan pasal gua takde kelayakan tapi tadika kemas jarang amik cikgu lelaki. Lagipun jiwa gua lebih kepada seni. Tiket konsert gua semua habis jual! Sebab tulah gua jadi tukang jual tiket
konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu tak offer kat orang lain. Gua memang betul-betul tak puas hati ni! Lu memang bikin gua panas! Sampai hati lu buat macam ni kat gua setelah apa yang gua dah kasik kat lu. Lu ingat gua ni apa?!!

Awekku, lu ingat tak dulu sewaktu lu & gua first time jumpa? Masa tu hujan. Lu takde payung. Lu lari pegi kat bus stop. Lu basah kuyup. Kesian pulak gua tengok lu kesejukan. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama-sama sudah feeling-feeling. Gua ingat lagi lagu "antara gadis" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu. Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public. Lu tak ingat ke? Ke lu dah lupa?!!

Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu! Janganlah buat gua macamni! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah! Janganlah kerana besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua. Gua memang macamni, rocker sejati! Lu pun tau sapa gua. Dulu lu takdepun macam ni. Lu tak kisahpun! Lu layan selamba je. Tapi kenapa sekarang lu berubah? Nampak je gua rocker tapi gua pun beriman jugak, beb! Sembahyang jumaat tak tinggal!

Lu pikirlah sindri! Gua dah curahkan segala-galanya kat lu. Gua dah sound mak bapak gua nak meminang lu. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai. Gua buat modal nak kawin dengan lu. Cayalah cakap gua! Gua tak tipu! Betul cakap lu! Gua harap lu pikirlah baik-baik, beb! Gua dah takde awek lain lagi. Lu sorang jelah yang gua cinta. Awek lain gua usha diorangg tak layan gua cakap lu! Gua tak tipu! Betul punya cakap lu!

Akhir kata dari gua, kenang gua dalam doa makan malammu. Semoga lu berbahagia, beb!


Yang Benar,
Gua


p/s:
ni mase zaman2 gua rockers dulu bhai..sekang ni gua dah jadi geng surau dah..gua layan nasyid dengan berzanji je sekang ni..



bukan sekadar omongan kosong

16 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

muhahahha... tak mo yuyu pakwe cam ni...!

y u y u Z u l a i k h a said...

muhahahha... tak mo yuyu pakwe cam ni...!

liyana said...

nice story..
bgusla klu lu dah jd geng surau..

Ina said...

he.he..sembahyang jumaat jer tak tinggal ek...

Anisa Hang Tuah said...

halo pakwe.
gua tanak layan lu.
gua ada boipren baru
yang serba kaya tak macam lu
yang ada ayat dalam tapi lidah kelu

hoi lu
gua dah bahagia tanpa lu
gua dikipas setiap time beradu
tak macam lu yang menonton rpl sampai tak teringat gua yang ayu.

hoi lu
sila cari pengganti yang setaraf dengan lu
yang boleh terima perangai lu
yang ada kesan baju ditonyoh gincu
curang tak menentu.

cewah

drama sangat
:)))

Anisa Hang Tuah said...

rpl
*epl

:D

amirah said...

pehal lu emo sangat ni, gua x g mne2 la, depan lu jer, saja mo test

ch!natsu said...

sempoi giler..~
cayalah pakwe cmnie.. hoho~

yad'z said...

gua respek lu nye surat cinte ar bai... full of drama... huhuhu

cik Ladies said...

comel la surat niey ..
rock bhai .. :)
skrg da jd geng surau ?
sy nak la !..
ahaks ..

~naddy~ said...

haha~ terbaek la luf letter ni!~ sonok pla bc tgh2 hari ni

epadzz zainal said...

jie nok balas surat ni ley dop?
hahaha

d_LA said...

derrrr...mmg rockkk rrrr surat lu..hehe...gua ni rock2 gak, nasyid jgn lupe..

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

surat cinta mat rocker. baca lama dah surat ni. hahaa.
rupe-rupenya inilah mat rocker nye eh? baru tau.
*sambil buat muka percaya*

JIJI YU said...

yuyu:
muahah..sempoi hape dapat pakwe cenggini..
liyana:
mueheh..dah betobat dah skng ni..tapi rock tetap rock..
ina:
ahaha sempat2 je tengok tang tu ek..ehehe..
nis:
memang wa takder harte..
tapi wa kaye budi bahase..
dah konferm2 gua idaman mak
mertue..
waloupon muke wa tak seberape..
amirah:
sebab lu tak hapdet lu punye blog lame2..wa rindu same lu..
chinatsu:
nak kepakwe cenggini..
yad'z:
lu nak jadi awek gua tak..
cik ladie:
meh jadi awek gua..wa baru je clash..ahaah..wa pndai berzanji..nnti wa wat versi rock..
naddy:
kalo bace malam lagi sonok...ahaha..
epadzz:
balas pah..pos ko umoh aku...
d_la:
gua pon layan robbbani dulu..
lyeah:
terkantoii suda..

cik Ladies said...

beres JIJI .. !
sebuln income sy 1000 ..
hak3(mata duitan)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved