macam ni le idup membujang

bangon pagi tengok2 jambang depan cermin kemas ke tak..pas tu wat work out dulu sampai berpeloh peloh ketiyak..
pas tu baru masok mandi..mase dok tengah mandi berus gigi..pas tu kumur2 pakai aer yang kaler biru tu..pastu cuci muke gune garnier..pas tu mandi2 sabun2..bilas2..tengok jambang sekali lagi kemas ker..janggot ok ke tak..kot2 janggot tu panjang sebelah ke..misai ok.bulu idong tak tersembol kuar..baru keluar bilik aer..
siap mandi..pergi surau solat subuh..siap solat balik umah..wat sarapan sebelom pergi keje..sarapan hape sangat yang aku buat..roti gerdenia tarok serbok milo..takpon bakor hangos2 roti tu..cicah dengan horlicks+milo=holo...
dah siap sarapan turun umah..idopkan moto..pas tu merempit ke tempat keje..

sampai tempat keje..macam biase la..mmendidik anak bangsa kite...masok kelas kuar kelas..pergi makan kat kantin sambil2 usha anak makcik kantin..dok dalam bilik guru lepak2 ngan geng2 sekerja..
pastu abes keje balik umah..sampai umah..tengok keadaan le nak masak lunch ker tak..kalo rase malas memang tak melantak la aku jawabnye..takpon roti jugak le jadi mangse aku..
kalo dah tak lunch mengadap lappy le dulu..tengok pe2 yang patot..blog ke..lepak2 kat blog korang ke..sambil2 tunggu masok waktu asar kan..sekang ni macam susah sikit aku nak membute siang2 hari..hentah pehal laks..
masok waktu asar..cam bese la semayang lu..pas tu warming up sikit..sebab dalam pukol lime setengah konferm2 aku kuar maen bola pulak..
abes maen bola.. balik umah siapkan ape yang patot..mandi2 pas tu makan pisang..takpon betik kire dinner la tu...takpon ape2 je la jenis buah..
pas tu solat maghrib..lepas maghrib review benda2 yang nak diajor esok..sambil2 tengok sinchan ke..
pas tu solat isya..lepas tu balik umah iron baju yang nak keje esok..
last2 ngadap lappy sampai le rase nak membute.. 
kalo ader bola memalam bute..memang tak membute la aku jawabnye..
cam tu la hari2 keje..kalo hari minggu laen pulak ceritenye..

 camni la idop membujang..



bukan sekadar omongan kosong

13 comments:

Azie Azra said...

hari minggu?jeng jeng jeng :p

alexa yussida said...

wiken dating lerr tu

Fiqah Alias said...

hik3...gtu ehh rupe2 nye idup mmbujang...huhu...weekend wtpe plak..?? cm ad spesel event je tu..(^.~)

kembatolo™ said...

wiken semayang jumaat jee.. hahaha

amirah said...

ko ni dah xsabar nk kawen ea?hehe

yad'z said...

wohooo... ketensenan mu terselah.. tuh, berus gigi dah tukar baru lum... garnier ko pakai satu set ke?
hidup kau memang tak boleh kan lau tak ade pkataan milo..
huhuhuhuhuu

Anonymous said...

hahaha....meme tensen sggh bunyi 2...x sabor nk nikoh doh ko jiji weh???
btw...brus gigi 2 tkr hok bru dh ko dop???

Anisa Hang Tuah said...

haa.style la hidup mcm tu
heee
bangun seawal mungkin taauu
:)

mia said...

ahkahkaa..ni kenapa meroyan cikgu?hkehek..

kawen la bro..da smpai seru tu kot..

ch!natsu said...

he redha jerla yer.. =)

cik Ladies said...

bes apa hidup mcm tu ..
habiskan masa mmbujang anda .. huhu :)

JIJI YU said...

azie:
eheh ahri minggu lepak2 je la..eheh..sambil usha2 ape yang patot
alexa:
yerp2 dating ngn blog..
fiqah:
ahah gitu je la..wiken salu membute..eheh
kemba:mu g ko semaye jumaat
amirah:
ko nak kawen tak..
yad'z:
lorh ptot aku tensen berus gigi tak tukar lagi.aku ngna milo mmg dah jodoh.
anonymous:
nok la acu cari soghe
nis:style ke..ehehe..bangon awal2 nnti kang dok keje membute lak..
mia:
ha'ah meroyan sebab boring gaban dok sesorang..nak msg ngan awek pon takdak..
chinatsu:
yer2 saye redha dgn ketentuan ini..
cik ladies:
ehhe nak hebskan cepat2 ni

~naddy~ said...

helehhhh~ kamoo purak2 mmbujang nih...*mode ; gomen nasai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved