bangang betol cikgu

herph seminar sekali  lagi...
tapi seminar hari ni sebenarnye untuk pengetua..yang pengetua sekolah aku ni plak..
suh aku pergi tadah lobang telinge je.. tapi tak inform sepatah haram pon yang ni seminar untuk geng2 pengetua dengan geng2 penolong2 pengetua kat aku..
hape nampak muke aku ni ade ala2 pewaris pengetua ke hape..
yang aku ni pon dah macam pak pandir kelaparan dah ni ..punye la semangat pergi seminar..
ye la..biasekan seminar ape2 mesti ade majlis makan2 free..
masok2 je dewan.. orang tanye mane pengetua sekolah sekian2...
aku pon hape lagi..
saya3...saya le wakil pengetua sekolah tersebut..ader makan free tak hari ni
sejak kena tukar kat tempat baru ni asyik aku je yang kena..
okey la aku terime la sebab aku maseh hotstuff  lagi wat mase ni kan.
jadi sesuke ati korang le nak suh aku tadah telinge kat tempat seminar ke..taklimat ape2 ke..
tapi tak pe le aku suke oit pergi tempat2 camtu..
dapat usha2 pe2 yang patot..
budak praktikal ke ape ke....

dalam seminar tadi dok bincang camne nak tingkatkan penguasaan bahase asing kat student2 sekolah masing2..
deorang yang berbincang..tapi aku dok maen game ngn PSP student aku punye..
dah le aku rampas ngn student aku pagi tadi..dah die menggatal dok bawak ke kelas tu pehal..
tapi sebelom balik sekolah tadi aku bagi balik..takder nye aku nak menzalimi student aku..
dok tengah bebincang sambil ade yang dok menggentel gentel najis idong..
dah tu terkeluar satu cadangan nak buat kelas khas untuk meningkatkan prestasi student2 yang dahagakan ilmu le kononnye..
tetibe je ader sorang cikgu sekolah mane hentah..laju je mulut die cakap..
"kalo nak wat kelas khas tu memang sekolah aku taley masok link le ngan sekolah2 laen..student aku punye la bebal..deorang terlebih makan kerengga masak cili api kot"

terus je aku rase darah naek kat muke aku..pipi aku tetibe jadi blushim..idong aku jadi beraer..mate aku terngange luas..
bangang weyy cikgu tu...sampai ati die cakap camtu kat student die..dah name student kan..deorang datang sekolah pon sebab nak ambik ilmu yang ader seciput dengan cikgu kat sekolah.
tetibe je engko dengan penuh tidak sopan santonnye..ko cakap deorang bebal..
aku terus sambong maen PSP lagi...

sape yang sepatut k ena hempok aku ke cikgu tu..




bukan sekadar omongan kosong

12 comments:

ch!natsu said...

cikgu cmtue ptot kene hempuk je.. haish2~ emo laks.. hoho~

NOOR FATIN said...

sampai ati dia. patutnya dia la yang wajib turunkan ilmu.. isk2

niesz said...

ni name nye cikgu x skola..suke suki je ckp org bebal..sakit ati dgr..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

cikgu-cikgu semua kena banyakkan sabar, jgn main hentam je ckp. ni mesti dlu2 cikgu nk terkencing kena marah kat cikgu dia, then bila dh jd cikgu, bls balik apa yg dibuat oleh cikgu dia kepada student ia skrg. lol;D

~naddy~ said...

hehe!cekgu tu takde smgat ke'cekgu'an tu. klu aku jd student dia, pakai tak cerdik dah aku,ari2 beliau asik doakan ke'bebal'an anak murid beliau.paling xleh belah ko lah, after darah naek muka, blush pastu idong mata berair, bleh plak sambung men psp.hehe!tp aku rasa tu tindakan paling terbaek utk sorg wakil pengetua...:)

"pssst~ada mkn free tak td?~"

Hanis MY said...

ish sebagai seorang pendidik tak patut oyak gitu..best dio main psp tow...

eqbalzack said...

tak semua cikgu celik akal...hehe

puteri ain said...

ada lak cikgu cmni..kalau cmni baik xyah jadi cikgu..hehe

Azie Azra said...
This comment has been removed by the author.
ika said...

ish ish . cikgu tu cakap kat diri sniri agaknye .terok !

yad'z said...

cikgu yang owner blog ni celik akal tak bro eqbal?... hehehe....


eleh ko, cakap dalam aty jek... asal tak sound jek tadi.... hehehe

Cik Eliza said...

kahkahkahkah !

teruskan usaha. !

semangat !!!

*xde kaitan*

=.="

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved