berus gigi

mase raye hari tu..ramai sanak sedare aku menumpang tido kat umah aku..yerla kan deorang pon tak bermastautin kat kelantan..jadi umah aku yang serba kekurangan ni cam guest house dah la..tapi aku ok sebeb aku suke camtu..memang meriah gaban..
nak dijadikan citer..ader la sepupu aku yang memang kecik lagi kiut miut bambam tembam da bomb..okeh aku tipu....
die dok menjerit dalam bilik air..aku pon kerna rase kasih sayang kepade kanak2 yang teramat..aku terus berlari lari anak siput menuju ke bilik air.
sepupu aku pon cakapa kat aku..
along2, berus gigi lin jatoh  dalam mangkuk tandas“.
aku pon rase cam bertanggunjawab jer ngan kejadian tersebut..aku pon tak pikir panjang aku selok jer tanagn aku dalam lubang tu..okeh tipu sekali lagi..aku ambik pengepit dan ambik berus gigi budak tu..pas tu aku buang le..
lin pon tanye aku..
"along2 nape along buang berus gigi tu membazir le"
ehm ak u jadi cam rase budak tu kiut sgt..pndai bebeno..sepupu sape la ni ek..aku gitau le die..yang berus gigi tu dah tercemar dek aer buangan sisa toksik yang berlebihan..kalo die gune jugak..memang alamatnye beraye kat hospital la..takpon kat tanah perkuburan jer terus..
pas tu aku tengok lin tu wat gaye muke cam berfikiran panjang gitu..then die ambik berus gigi aku..sebab budak ni memang suke mandi kat bilik air aku jadi berus gigi sape lagi dok dalam tu kalo bukan yang aku punye kan..
pas tu lin pon cakap..
"along2 kalo camtu..along kena buang jugak la berus gigi ni..sebab semalam berus gigi ni jatoh dalam lubang jamban ni jugak mase lin berak"
aku pon ngan muke penuh kengerian terkujat..tak tau nak cakap ape sebab pagi tu memang berus gigi tu la yang meneyental gigi aku...
 
seb bek la ko wat2 kiut..



bukan sekadar omongan kosong

45 comments:

CGG said...

hahahahahaha..
tergelak akak baca..
nice

-iEkA DaRLink- said...

muahahah. tengok cute icon atas tu aku da tersengih-sengih. bace entry ko ni lagi la tergelak gelak bace. comel gila ah dak kecit nih.

Anisa Hang Tuah said...

alalalaa...mmg patot bung pun
huhuhu

efa said...

hahaha lawak la...ptut buang ja..nasib2..comel la bdk tu..pandai pose hehehe

Lyeah said...

hahaa. ada apa2 perubahan tak dekat gigi tu ? better pergi check.

amirah said...

weh seyes ke?hahaha...tumpang gelak ;p

Hanis MY said...

owhh tidakkk..haha...siap jatuh masa dia tuutt tu pengsan!

Isteri Yang Comel said...

adeh sakit perut gelak baca n3 nie

ain fathihah said...

weh cerita betul ke tipu ni? haha. siyes lawak.

EkaWeird said...

eiyekkkkk!!!! gelinyeeee......

Daria said...

biar betik!! hahahaha

~..Smiling Angel..~ said...

yakkkkk..bokteyy...hahaha.. co cute ur small kazen tu..n xleh nk mejin...gosok gigi ngn berus gigi yang dh tuttt...

bun_nee said...

owos.. parop..hehe

f y z a H A M I D said...

chumillnya muka dia...
btw,beli berus gigi baru la ye..

Sunah Mohammad said...

wah! :D

Scarlett O'Hara said...

lawak betullah entry awak.Citer biasa je tapi cara ia dipersembahkan menjadikan ia kelako.Thumbs up!

sArAh said...

kelakarnye.. dak tu pun comel.. kalau nak marah pun mesti x jd kan.. hee~

Anna Da Lady said...

Nasib-nasib dapat adik sepupu macam ni..hehe...:)(

teddyuna said...

erk.. geli...


answer:hehe bukn nk wat pop up window.. saje2 mencntikkan blog tu..even it's annoying tkpe ler.. asal tuan punya blog suke ;)

black paper said...

mesti lagi putih gigi anda ! ;D

hahhahaaha

asybedazzle said...

ish kalau aku la. haha. smpai hati dia.:D

b a m b a m ' s said...
This comment has been removed by the author.
b a m b a m ' s said...

namaku diseru di sini..ahaks~!

EB said...

Assalamualaikum..
Hahaha lawak2..
Nasib baik budak tomeikn..
Hahaha....
Follow kamu..

Siti Fatimah Fuzz said...

alahai....bahaya la cam ni..sebab kita tak tau apa yg terjadi ngan berus gigi kita.....ade tak berus gigi yang pakai buang???hehe

Ain Zulaikha said...

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..... hahahhaha pandai nya budak kecik ni....

Airien Mat Sabri said...

story yg chumel :)

sicomot-comel said...

habislah kamu kena dok opistal pasnie..hak3

rasa sedap tak memberus gigi pagi tuh?mesti enak berkrim kn?

wakakkaka

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hahaha..nak telan air liur punngeri pastu kan?

JIJI YU said...

CGG:
ehhe..jgn gelak kuat sgt kak..
ieka:
icon tu mmg aku snirik pon dah tersngeyh bile tgk..nak wat adek ipar ke tak ngn budak tu.
anisa:
ahah mmg da jadi bahan buangan da pon..
efa:
naseb le budak tu kiut kalo tak..eheh
lyeah:
hurm skng ni gigi saye semakin kuat dan bertenage..
amirah:
bnda dah berlalau dah mirah..ehehe..
hanis my:
ahaha..mase die tuttt mmg die takley dok diam kot..
isteri yang comel:
sapu minyak angin kat perut tu.eheh
ain fathihah:
ini kesah tak ade kena mengena ngan yag idop ataupon yang dah out..
eka weird:
eheh..geli ker tak terime la hakikat tu..
daria:
hehe..aku suke weyy betik
smiling angel:
hehe berus gigi tu jatoh je bukan tutt...
bun_nee:
parop2 pon sepupu tu kiut jgk..ahah
fyzahamid:
da beli da pon kali ni sipa simpan dalam locker lagi..
sunah mohammad:
wahhhh...
scarlett o'hara:
saye persembahkan untuk kalian sume..
sarah:
yerp mmg tak jadi..lagipon wat pe nak marah kan..
anna da lady:
ehehe..seb bek comey
teddyuna:
ahah popup window tu cadangna aku je..its ok
black pepper:
konferm putih..ubat gigi asli tu...
bambam:
soli pinjam name tak gitau..
EB:
tenkiyu
siti fatimah fuzz:
ahaha simpan jer berus gigi tu tempat selamat...
ain zulaikha:
eeeee....sepupu sape la dak tu ek..
airien mat sabri:
ehehe chumel eh..sebab model dio chumel..

JIJI YU said...

sicomot comel:
rasenye memang enak..patot pon pagi tu rase len macam je ubat gigi...
LM:
ahaha..tak telan aer liur 2 hari..

BlueberrY CheesE said...

hahaha! sangat lawak..
nway, si kecik tu sangat comel dan pintar. hihihiih =p

follower bru dr blog encik ben =))

TunTeja said...

hahaha.comelnye!!! :)

Lady SharpShouter said...

wakakaakkaaka.pengsan aku baca.ada rasa nak pitam ke apa tak lepas tu? ke feeling2 kontrol je dpn si kecit? huhu

MIMIE AIZA said...

ahaha.. x pasal2 jek.. tapi dah guna berus gigi pagi tu kira selamat lg beraya kan. tanpa beraya dihospital. heee cumil sgt dak kecik tuh

NOOR FATIN said...

gila! hahahah kesian kau!

Norfa said...

hahahha..eeeeeee...
hahahha..
kena clorox gigi tuh kasi bersih balik..
kuman byk.. hahaha...

salam kenal dari norfa.. heheh

Ummu~Ishak said...

ya ampunnn..
yeaksssss

Azwani said...

hhahaaa..klakar..bijak betul budak kecik ni fikir..

noreed said...

errr...tak terkata...nak gelak pun kesian...tp gelak lah gak..heheheh

logorithm said...

Nih lawak jer nih...

Abhamz said...

salam, satu pagi yang kecoh...

fadhdeela said...

alamakk geli nyer denn!! huhuhu dah termasuk dlm jamban :P

Meh singgah: Video Terbaikkk la yopp!!

Silent said...

hahahhaaaaa

Suhaili Sarif said...

adoi la jiji...
skrg jadi apa dgn gg kamu
mesti kuat kan?ehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved