dengan ini aku merasmikan majlis penutupan contest aku

tepat pukul 12.01minit tengah malam..dah2..takyah menngatal lagi nak wat contest tu..
aku rase sambutan contest pertame aku ni okey la jugak..sebab ni pon first time aku wat benda ni..
terima kaseyh kepade yang sudi join tu ek..
yang kritik takyah dok cakap le..memang sampai tahap mengutuk pon ader..tapi aku tetap jugak tergelak2 bile bace entry korang..
tak kurang jugak yang memuji sampai membuatkan aku takley tido malam sebab idong aku kembang semacam sampaikan ramai jer serangge2 nak masok buat sarang
 pename2 kat bawah ni adalah name mereka yang memang aku rase sempoi le..sebab ader antare mereka cube membuatkan aku bengang dengan kutukan mereka..
tapi tetap tak jadik jugakk.
blog aku dah masok 2 bulan dah weyy umur die..
makin tue ek engko cik blog...

 bile pakcik ubi cube nak ngorat cikgu mia kat kedai topup amirah...cik mude pon turut same menjeling perbuatan sumbang tersebut..memang tak sedor diri tol si pakcik itu..tibe2 datang pulak penjaje gula gula pelangi dok menjaje depan kedai topup tersebut..ape lagi si aznain pekerja kedai tu laju membeli gula2 tersebut dengan banyaknye..dah tu member die yang bername enh ear pon mule la merengek nak jugak merase gula2 tu dek kerna name gula2 yang begitu unik
yang si pakcik tadi tak abes2 jugak dok ngorat cikgu tu..sampaikan sanggop pergi membeli sejambak rosputih dari kedai bunge milik ummu ishak..berkebetulan pulak kat kedai bunge tu ade pulak cikladies yang vogue memakai name tag noor fatin..sempat menyempat je pakcik tu usha nametag tu..tak padan dengan rabon..pakcik tu mule menggatal tanpa disedari bahawe anak sedarenye si areteacar jugak dok tengah mengusha pakwe2 macho yang datang membeli bunge di kedai tu..
tibe2 tanpa diduga..awek lame pakcik tu yad'z datang secare tak terjangke kat kedai tu mase pakcik dok tengah2 menggatal..ape lagi pakcik pon mule menggelabah tak tentu arah..sehinggakan pakcik tu mule mencari jalan keluar ikot pintu belakang..sampai terlanggar bahu miss yaty a.k.a da specky girl..cik doktor mule menjerit "apo kono  si pakcik ni"..dari loghat bahase doktor tu aku dapat tau ghupe2nye doktor tersebut berasal dari nogori sombilan..anok nogori le kirenye..apo2 yolah..
lepas pakcik tu melarikan diri aku mule la mendengar tuan kedai bunge tu menceritakan 1001 hikayat kegatalan pakcik tu pade awek lame pakcik tersebut..awek lame pakcik tu mule menitiskan aer mate tanpa dipinta2...
abes je dengor citer dari tuan kedai tu..farhan mengajak aku tuk bersolat kat surau2 berdekatan sebab dah masok waktu zohor...on da road nak ke surau tu tetibe lalu seorang awek yang berkebetulan nak ke surau jugak..cik nurliyana zahidi   namenye..sungguh anggon sampaikan aku tak terkate2...muahaha...tapi hati aku maseh teringatkan pade sang doktor..
para jemaah hakim

p/s:
keputusan akan dikeluarkan hari ahad ni..korang jangan bimbang aku akan cube untuk menjadi sorang hakim yang adil lagi bijaksane..mase ni la kalo korang rase nak puji balik aku pon..
aku terime je pujian korang..
dan pasal kritikan atau kutukan membine tu..aku tak terase okeh..
korang kan member aku..hehehe
mane2 yang takder name kat atas tu..sile tengok balik entry contest tu..ade tak korang tinggal link..



bukan sekadar omongan kosong

20 comments:

yad'z said...

meonn.... aku sekeh ang kan... pe jadah aku nak kapel nan pokcik, siap nanges2 bagai... ape kesss... hahahaha....


ohohoho... yang kritik bagus ar.. yang dok ngutuk 2 aku ler tuh... hehehe... ko tak terase kannn... u are my prennnn what.....

cik Ladies said...

haha , gambar tu mcm seyes sgt contest niey kan ? huhu .. tggu punye tggu skali ari ahad plak .. ape la JIJI niey .. tak pe tak pe .. sy nk puji plak niey . sbb da lpas kritik2 JIJI nye blog ..
lpas tu , apsal cik Ladies bukak link cik Ladies , blog org lain plak yg kuar niey ? hak3 .. betol kan balek ..

*blog JIJI ada entry bes2 .. ptut la ramai suka singgah .. keep tulis bnde2 gni .. :)

Amalina Azlan said...
This comment has been removed by the author.
Amalina Azlan said...

wehh mg lupo nok letok link nie. lamo doh aku join weh

http://amalinazlan.blogspot.com/aku-suke-kutuk-blog-dia.html

sila tengok. :P

ch!natsu said...

gud luckla pada para peserta yerk.. =)

Rara Farah said...

ehehe..nasib aku tade dalam ceritera diatas....

soheh aku tak menang sebab aku tak join...lalalala

liyana said...

jiji..haha..tq..
anggun??tmer ksih..
truskan pjlnn anda ke surau..=P

echah mashuri said...

laa..ak baru je niat nak masuk..wuuwu..heeee.

nak join tapi rase blog demo perfect doh etek.load pn lajuu jah.sbb tu xjoin:)

~naddy~ said...

la...buleh aku lupa nk masuk contest ko nih...haizz! xpa lain kali buat lg nah, konpem aku msuk n kritik kaw2 punya, hehe!~~:)

JIJI YU said...

yad'z:
senah aku saje je reka citer tu..jgn terase ek..
cik ladies:
dah modified dah..eheh sori ek..
amalina:
takjumpe plka komen kat entry tu..pas tu tgk blog ko takder pon entry pasal contest ni..pas tu cek gune html pon takder gak..cari gune google pon takder gak..hurm cane ek..aku mintak maaf le atas kecuaian aku kot..cube ko bagi link sekali lagi leh tak..harap tak nyusahkan ko..
chinatsu:
ehehe takde ucapan untuk aku ke..
raja farah:
haha..pehal le ko tak join
liyana:
haha nak teruskan le ni..
echah:
bereh jah kawe nga demo..

ceritera asni said...

teruskan usaha anda cik ikan yu..hehe

Farhan Zulhusmi said...

hakim2....
kalau bagi rasuah rm5 ringgit terima x???
bagi lah tempat pertama kt hamba....
nty hamba untung rm15 pulak...hahaha.....

y u y u Z u l a i k h a said...

laaaaa.. dia buat kontes betol laaa alaa... ingatkan men men.. :(

terlepass

amirah said...

ramainya join.up la hadiah g.hehe

apa2 pon gudluck utu aku.haha

d_LA said...

ko patut bangga ji, baru 2 bln dh dpt follower smpai 300..aku bangga ni..hehe..sbb ko rajin singgah blog org..sikap yg bagus tuh..ekceli sbb dla x smpt nk join contest ko, bg komen je bleh..hehe..apapun, keep on blogging..jgn berputus angsa !

yad'z said...

tak de nye nak terase... hahhaha.... saje jek nak tacing jap nan ko.. hohohohoho....

JIJI YU said...

ceritera asni:
hamboi2 hehe ape pon mmg asal name aku tu sebab aku minat ikan yu..
farhan:
hoit geng surau..eheheh
yuyu:
ni betol2 bukan dugaan..
amirah:
gudlark tuk aku jugak..
d_la:
mueheh aku singgah blog korang sebab korang singgah blog aku..aku suke kawan ngn korang..
yad'z:
muahah ko mmg suke tacim2 ke senah??

Amalina Azlan said...

tak jumpe ek? memang la tak jumpe sebab entri tu tak wujud punnnn hehe

sorryyyy bikin gempak sikit hehe :P

Amalina Azlan said...

jangan marah ehhhh. takde niat pun. :P

PutRi_nAdiA said...

lama xdtg sini..huhu..contest pon terlepas..aiyak.!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved