engkaula ratu hatiku

umi2..boley tak belikan eskrem cap singa kat along ek..korang pernah dengar ke eskrem cap singa..
boleh je long.."jawab umi..
umi aku..aku mintak je pe2 pon memang jawapan die salu je menyenangkan jiwe rage aku..
kalo die tak mampu nak bagi..macam contoh la aku menggatal nak mintak kete ferrari sebijik
konferm2 umi aku akan jawab..along bayar separoh umi bayar separoh..amacam deal??
ha tengok..umi aku takder cakap tak boley pon..die cakap suh aku bayar separoh die nak bayar separoh..sebab die tau aku ni separoh pon memang konferm2 aku tak mampu bayor..

hari ni tanggal.13 januari 2011..genaple umur umi aku 47 tahon...
dah makin lanjot usie umi..tapi senyuman tak pernah2 lekang dari wajahnye..walupon saban hari umi makin dimamah usia..tapi kaseh sayang seorang ibu tak pernah pudar untuk anak2 die yang memang sahih2 nakal..
tambah2 aku ni pulak..memang nakal tak hengat dunia..
ade la sebijik due citer dari umi aku pasal aku mase aku kecik2 dulu..
dulu umi aku cakap..mase umur aku tige empat taon gitu la..umi ngan abi aku terpaksa buwat pagar khas tuk aku...sebab kalo aku terlepas je dari kurungan tu..memang bayang2 aku pon deorang tak sempat nak tengok..aku dah lesap..lbeyh kurang citer prison break tu la...
pernah sekali aku panjat pagar tu..pas tu aku jatoh siap berdarah idong lagi.tapi aku tetap jugak bertekad melarikan diri dari kurungan tu..kecik2 lagi dah pndai memberontak kan..
aku terus jer lari dari pandangan mate umi aku..aku pergi mane2 hentah..
yang umi bile jer tengok aku takder dalam sangkar tu..terus je nanges sampai tak hengat dunie..
dah tu suh abi aku cari aku..habes satu taman perumahan tu abi aku cari..tak jugak jumpe..
last2 kawan ayah aku yang pergi anto aku balik umah..sebab die tengok aku dok merayau kat tepi jalan sambil bawak pampers..seb bek die anto kan..kalo tak..dah sampai umah umi aku punyer la dakap aku sampai ke malam tu umi aku still dok belai aku..esok tu abi aku dah robohkan  tempat kurungan aku tu..buwat yang baru pulak dah..kasi up lagi..
tu baru satu cite..yang cite aku kerjakan beruk jiran atok aku sampai maut beruk tu..ade gak..
dah sesedap ati jer beruk tu gigit kepale spider man aku..hape lagi aku ni pon jadi bengang semacam jer ..terus aku hempok beruk tu dengan batang tebu..mase tu umur aku 6 taon..

sekang ni umur aku dah 22 taon..dan umi aku adalah insan yang paling banyak bersabar dengan segale macam karenah dan perangai aku..
terima kaseh umi..sebab besorkan along sampai jadi besor gedabak cam skang ni..ni tandenye memang sah cukup makan dan minum..

trime kaseh umi sebab salu je bagi senyuman yang memang wat hati ni tertawan waloupon kekadang umi sdeyh sebab perangai along..
terima kaseh umi sebab salu doakan anakmu ini..
trima kaseh umi atas segale galenye..
andai sumer aer lautan dibumi ini dijadikan dakwat..
andai sume pepohon kayu di dunia ini dijadikan tinta..
andai dikumpul batu batan untuk diukir...
memang tak cukup lagi untuk along lakarkan ucapan terime kaseh atas segale perngorbanan dan jasa2 umi...
umi engkau la ratu hatiku sampai bile2 pon...

bukan ker aku dahkasi up lagi ke tarikh contest kritik aku sampai aku bengang tu ek..
aku dah up sampai 20 januari 2011...




bukan sekadar omongan kosong

17 comments:

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

wahh tahniah !! sebab dah buat saya sayu hati dengan entri anda :P
yelah berbulan2 tak jumpa mak ni :(
teringat kecik2 buat mak nangis sebab perangai tah hape2 kite nehh. hahaa.

zee ong said...

ais krim cap singa?
HAHAH.. paddle pop lahh tu..
nnt buleh nyanyi..
ibu..ibu...
engkaulah ratu hatiku :)

epadzz zainal said...

hahahaa..
cap singo..

y u y u Z u l a i k h a said...

KENAPE LA POST ENTRY NI.. RASA CAM NAK NANGES RINDU MAKKK T_T

HEHE. ANAK MANJE LA NI KANNNN

noreed said...

heheh cap singa. lawak betul. happy besday to ur mum :)

yad'z said...

ahhh... sayu nye bace... sedihh sangat..... sekarang ade konflik... sedeh... family tak happy...:(

kembatolo™ said...

ambo duduk jauh.. siye la ko ambo..
demo plop wat entri gini.. adoila..~
hahahhaa

ana_Lisa said...

salam...
waa..
sweet47 tuk umi dye..moga dpanjangkan usia & dmurahkan rezeki..
wlpun 47 tetap sweet..ecece..

nak kek ckit bole..huhuhu..
~~agak nakal ea wk2 kcik2 smpai beruk jiran pun leh jadi mangsa..huhuhu..

jom singgah cni http://senyumsicilik.blogspot.com/

Gayahspears said...

so sweet...
moga umi murah rezeki dan dipanjangkan umur...
ehem2 jiji.. Gayah nk pggl umi jugak blh kan??? hihi

areteacar said...

wah, ada kek! sgt sedap. happy birthday umi abg gg =)

sissyira said...

salam

selamat hari lahir umi,, eh..tersilap...
selamat hari lahir untuk umi awak.


cumel kek tu, love tu :D

kechixx said...

semoga ummi awk muda sokmo;)

yad'z said...

eh.. lupe... selamat hari lahir kat ummi tau.. samapaikan salam kiteorang nih... hehhe

JIJI YU said...

lyeah:
eheh dah sayu ati ke..sori2 akder niat pon..eheh..
zee ong:
ahah try ko kasi up dekat blog ko rakaman ko nyanyi..ehhe..
epadzz:
suko la pah..ahah..
yuyu:
muehhe..nak nanges ke..
noreed:
tankiyu nor..ahaha..nak jugak ke eskrem tu..
yad'z:
smoga sume ok yerk..dnt be sad2..
kemba:
pade muko mu..ahaha..
ana_lisa:
muahah mmg sweet tol..eheh..makaseh ek..
gayah:
ahaha..yer gayah pagigl le kalo gayah rase suke..ahaha..
ika:
makaseh..kek tu da habes..
sisyira:
ahah aisy da trsilap plak ek..eheh..
kechixx:
smoga umi napok mudo sokmo deyh..ahaha..lah2 mano pon kito koho tuo jgk..

Ina said...

ibu..ibu..engkaulah ratu hatiku..bila ku berduka..engkau hiburkan selalu..ibu...ibu...engkau la ratu hati kuuuuuu....selamat hari lahir untuk ibu awak ek..semoga dipanjangkan umur dan sentiasa murah rezeki..

therosputih said...

selamat ulang tahun umi, moga umi dilimpah2kan rezeki dan kesihatan...=)

Farah said...

Selamat ulang tahun bagi uni kamu ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved