fakta yang hampir benar

fakta fakta dibawah ade berusur kebiruan sikit..
jadi sile set minda anda supaye jadikan ianya pengajaran secare tak formal..
kalo dah susah sangat nak set minda tu..
cube le ingat2 mati sikit.. kalo dah tak boley jugak..
memang tak jadi jugak..sile bace entry ni dengan dengar nasyid2 yang berunsur kematian..
dah kalo yang ni pon tak jalan jugak..pandai2 korang le nak idop..jangan salahkan aku pulak..
aku kongsi2 je...

 Kondominium tidak ada kena mengena dengan kondom. Tetapi di kondominium kita boleh dapat banyak kondom terpakai.(tersirat)

Laksamana adalah jawatan besar di dalam kesultanan Melayu Melaka. "Laksa kedah" pula adalah contoh jawapan kalau orang tanya kita "laksa mana ni?"

Sesetangah orang memanggil cili sebagai cabai. Tapi kalau mulut nak kena cabai, cuba la cakap 'cibai' kat depan orang tua-tua.

Membuat tahu sumbat sungguh meletihkan. Lebih letih lagi kalau orang lain hanya tahu nak sumbat je tahu 
sumbat dalam mulut.

Si Bosia dan Bojan dipandang hina oleh masyarakat. Namun begitu si Boroi yang makan duit rakyat mendapat sanjungan.

Allahyarham P.Ramlee tak pernah dapat Lesen P sebab baru diperkenalkan. Penyanyi pop yeh yeh L.Ramli mungkin pernah dapat lesen L. Tapi Allahyarham A.Ramlie tak pernah dapat lesen A sebab tak ada.

Ramai orang lelaki takut kalau-kalau mati pucuk. Tapi tak takut kalau-kalau mati esok. (Mesej berunsur dakwah. Sila duduk tahiyyat akhir) 


ade ke wey fakta kebiruan..mane ade kan..




bukan sekadar omongan kosong

26 comments:

Cik Eliza said...

hahhahahahaha !!

apakah !!!

Siti Fatimah Fuzz said...

hahahahah

woot-woot said...

yang last sekali tu sohai..hahahahhahahahhahahaha

Anisa Hang Tuah said...

mati pucux?
ehee
mengerikan okei.

E.d.Y said...

haha..lawak siot

yatie's EPISODE said...

kelaka2.. haha

JP Nurul said...

kuang3x.....

Miss Ran said...

skong y ats n last skali..laki mmg! haha

ika md ros said...

kemain lawak tau abang jiji nih. yang last tu takleh blah. hahha. :)

niesz said...

hahaha..sempoi..terbaik la bro!

updated entry :acik bembot 44

aNnE said...

pasal si boroi tu betoi..haha

y u y u Z u l a i k h a said...

muhahahah.. gelak macam nak terlentang!

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ado2 sjo.;)

Azie Azra said...

suka part last !sile la bertaubat kpd sesape berkenaan :)

amirah said...

aku tak pk biru2 pon...yess aku clean

tulus sweet said...

huhu.lagi??

Anis Akhir said...

kelakar la...hahahaha

asybedazzle said...

yang a.ramli tu xfhm sngat. ahahah.

MerLe said...

hehe..

cik Ladies said...

ya last tu best JIJI YU .. wakaka

sissyira said...

salam

statement yang 1st nak gelak dah..huhu...

yang lain tu, tersenyum baca,,,hehe



p/s: kat mana tak jadi...boleh je gantikan iklan nuffnang kat tempat logo arsenal tu....guna kaedah yang sama je =)

eqbalzack said...

salam bro...kul 4.30 pagi baru dapat balas komen kwn2...penat sampai tertido...hehe

A.s.t.i.n.a said...

haihh tertib dulu...
jangan terus tahhiyat..

JIJI YU said...

cik eliza:
ko salu je kan wat2 tak paham..ehhe..

siti fatimah:
eheh suke die..

woot woot
haha ko buat ke..

anisa:
sungguh ngeri..

edy:
mueheh ade can menang GA ke tak ni..eheh..

yatie:
yeke kelaka..

JP nurul:
lam dah aku nak tnye JP tu mksud die ape ek..JPJ ke..

miss ran:
yang mane berunsur tu jgk yang ko sokong.ehehe..


ika:
adik ika pon lawak jugak..haha..

niesz:
makaseh sis

anne:
muahah mmg pon tersirat tu..

yuyu
selau nye bukan yu dah terlentang ke..

fifiey:
ado2 jah deyh dio ni..sapo dio la tuwe blog ni..

aqie:
hehe sile2..

amirah:
muahah kire ko ni pure la..

tulus:
nok lagi ke..

anis:
eheh suke2...

asybedazzle
susah tol nak eja name ko..eheh..yang A ramli tu ko bace banyak kali..

merle:
wa orang baru ni.hehe

cik ladies:
heheh..dah duk thiyat akhir ke.

sisyira:
hehe..salunye macam tu kan..gelak je..logo arsenal tu syg le..

bro eq:
waa bagus tol bro.ader mase gak tuk blog2 laen.eheh..

astina:
a'ah aku terlupe..

aDieyZa said...

terbaik la entry ni..

statement last tu mmg sesuai la.. hihihihi..

yad'z said...

hahhahahahahhahahahahahahaha..
lawak lah sengal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved