hari pertama....

hari ini hari sabtu bersamaan satu haribulan satu dot satu satu...da macam berpanton da plak.
hari ni memang aku rase mood aku sebelom aku tulis entry pasal bayi kena buang tu memang mood hyper super dupper heppy riang gumbire tak terkate..hambik nak panjang berjela aku explen kat korang..
yer la dah lame da aku and da geng tak lepak beramai ramai memeriahkan mane2 jer tempat yang kitorang pergi..
tapi hari ni sume geng2 aku on jer..

ektibiti pertame
so pepagi lagi aku kuar merempit ke rumah member aku yang berdekatan untuk mendonlot citer..yer la umah die gune stimix..aku gune brudbend..
sampai umah die aku kebas spek ray ban yang bapak die punye..
aku rase aku dah jatoh hati dah ngan spek tu..

ektibiti seterusnye..
disebabkan da lame da aku tak maen permainan yang memang mencabar kewibawaan aku..jadi aku n da geng sepakat nak maen bole gelek..yang aku ni bile jer dengar maen bola gelek memang dari awal lagi aku dah tau dah keputusan yang bakal menjelma lepas game tu.
geng2 juare jer ni.
ni ha aku siap tarok video lagi sebijik buwat tontonan umum..

tapi memang ternyete la betol bebeno dah jangkaan aku dari awal lagi..
memang aku dah sangka dah keputusan  akhir game ni tak pernah2 memihak sebelah aku..
biorpon aku bermaen berkali kali...
aku rase memang aku tak berbakat le maen bola gelek ni..
result semase
sape yang nak cabar sang juare tu sile la hubungi aku..

ektibiti selepas itu
da lengoh habes sendi sendi bahu dan lengan kitorang ..
perot pon da mule keluar bunyi macam2..
hape lagi..terbayang dalam kepale hotak sorang2 nak melantak je la kan...
rancang punyer rancang nak melantak kat mane..
jadi terkeluar la satu cadangan nak melantak akt satu restoran yang da hampir bertahon tahon dah kitorang tak lepak kat situ..yer la sebab sume belajo over da sea..
ha kat sini le kitorang melantak..sebab harge die pon berpatutan..pas tu makanan die memang besh gaban le..
yer la kitorang kan orang kampong..jadi memang minat sangat le makan2 berulam dan berumput ni..
ape yang kitorang makan..

-sekor ayam goreng berempah
-2 ekor ikan patin masak asam pedas
-berekor ekor ikan keli goreng berempah
-berjenis jenis ulam ulaman
-yang tersayang budu ngan tempoyak..
-ikan kembung bakar..
-nasi 7 pinggan
-kuah bermangkok mangkok
-aer bandung bji selasih spesel punye satu baldi
sumer sekali.=RM44 hengget jer....
*gambor mase dok tengah melantak tak leh nak tunjuk kat korang sebab memang tak senonoh*

ni ha ulam yang aku habaq..ngan bakol2 aku angkat
da kembong perot melantak tak hengat dunia..ape lagi sesi bergambor bersame abang di PDRM le..sebab sumer kos ektibiti kitorang hari disponsor oleh beliau...muahaha...
memang kitorang betol2 terharu la..sambil gelak2 besor dalam ati...



wokeh komen le sesedap rase ek..



bukan sekadar omongan kosong

11 comments:

ibnubaba_04 said...

aku komen mulo2..haha
mme comey spek ray ban saim ayah mu tu ji..haha

klu sapa nk cabar juara boling..
pastikan dio lepar tange kiri deh..haha

abe di terbaik la..ssh payoh tu blnja sep2 kito..ngeh2

noreed said...

kat mn restoran tu? murahnyer...

TunTeja said...

hamboii..seronoknye jenjalan :)

Lulu caldina said...

Selamat tahun baru..
Semoga terus sukses dan berjaya dalam hidup yer..

mie said...

panjang beno nama kedai tu..
heheee

Ummu~Ishak said...

berbaloi2 makan berbaldi bermangkuk baru rm44. lepas gaji bulan 5 harusss gi kelantan ni

Cik Akma said...

boling!!! :D

JIJI YU said...

ibnubaba::terujo ko model spek macho..ahaha
noreed::kt kelatea ni
tun:: amat beronok ronok
lulu::tenkiyu tu yu
mie::tu baru name kedai..
ummu ::meh le..pas tu blanje saye..
cik akma::kenape tak percaye ke

Anisa zainaL said...

wahahhaa...lme ak xgi restorn ni..rndu cikgu lukisan ak kat atas 2~!..kui3..

JIJI YU said...

anisa::mane plak da cikgu lukisan engko

**::CIKNUURUL::** said...

wehh,jiji,.tetibe aku terkomen kt sni lak,.hehe,.jumpe kt bwh entri tu haa,aku melawat ler,.

tu je nk ckp,.kih3,.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved