hentah hape2 cikgu ni...

ader la kesah sorang cikgu yang namenye cikgu fatihah..waa pehal aku gune name cikgu fatihah..mesti ader sebabkan...sebab die..aku taknak gitau kat korang..
cikgu fatihah ni baru jer kena posting kat sebuah sekolah sebagai seorang guru kaunseling..
punye la semangat gaban si cikgu ni..yer la..mane taknye..firs time masok jumpe student..
anak didik kiter sendirik..yer tak..teruje weyy..
dek kerana keterujaan yang melampaui batasan..masok jer sekolah tu pepagi lagi..orang memule sekali kena kaunseling ialah si pakguard yang dok tercegat jage pintu pagar sekolah..sebabnye pakguard tu nampak cam tak bermaye jer wat keje..
memang semangat habes hebesan le si cikgu ni..
sampai le pade mase rehat..cikgu fatihah ni ternampak ader sorang budak dok berdiri seorang diri at ujung padang..padahal member2 die yang laen sume dok tengah bermaen maen ..bergurau senda..beramas mesra... kat situ..
jadi sebagai sorang guru kaunseling yang rase2 die berwibawa lagi beretika dan jugak berhemah tinggi..fatihah pon cube la pergi dok dekat2 ngan budak tu..konon2 nak masok jarom le..tanye pe2 yang patot..yer la dah name guru kaunseling kan..
sampai jer fatihah dekat ngan budak tu..fatihah tanye kat budak tu..kot2 die ader masalah ker hape ke..yer la dah name guru kaunseling yer tak..caring le kirenye..
tapi budak tu selamber jer tengok muke cikgu tu..then jawab.."saye ok jer cikgu.."
pas tu cikgu fatihah ni pon blah la dari situ..dan dok usha budak ni dari jauh..
tak semapat menyempat berberape minit kemudian..fatihah tengok budak ni tetap jer dok berdiri kat tempat yang same..
kali ni dengan penuh rase keilmuan di dade...fatihah rase yang amat bahawasenye budak tu konferm2 ader probs..sebab die tak bergaul ngan member2 die yang laen..
fatihah pon gerak le ke tempat budak tu..
 
fatihah gitau budak tu...
"boleh tak cikgu nak berdiri dengan awak kati sini"kire fatihah try masok line le..
budak tu jawab..
"ikut suke ati cikgu la"
dengor jer jawapan budak tu..fatihah dengan penuh rase bangge dan yakinnye..die rase memang care pendekatan die berhasel..so fatihah try2 le masok jarum sikit..
"kenape awak berdiri sesrang jer kat sini??"
budak tu tengok si cikgu fatihah ni dengan muke membebal...tak tau ape nak jawab...dengan selamber nye budak tu jawab..
"saye berdiri kat sini sebab saye ni keeper cikgu"

p/s:
aku kena posting keje tempat baru..esok lapor diri..doakan aku supaye cepat2 akwen..
ape kena keje ngan kawen lak ni






bukan sekadar omongan kosong

20 comments:

MiSzy DiaN said...

ceyhhh..hehehe..
bhaa cepat2 laa kawin k..hehehe

Enh Ear said...

gol keeper? hahahaa....
pergi mengajar leklok ye..
pg esok jgn pergi wat kauseling kat pak grd plak ek....

Rara Farah said...

golkiper arsenal..keh3....
ape kes kawen2???
gatal eh....hahahaha

Farah said...

Pernah baca kisah ini . Hik :D

Oh , nak kahwin cepat ya ? Moga bertemu jodoh la hendaknya .

hiro said...

hehee..torres keper dlu mula main bola..haha

epadzz zainal said...

selamat pengantin baru..

yad'z said...

boleh saje... esok gi lapor diri kat tok kadi.. hehehe

Hanis MY said...

memey gongs itu chekgu hehe...wahh semoga cepat2 kawen aminnn ata kad ko kawe deh..

asybedazzle said...

baik cikgu! haha
goodluck kat tmpt baru.

aqish basir said...

nasib baik tak gune cikgu aqish hahahah

eh? cikgu kaunseling pon bukan boleh percaya!!!

JIJI YU said...

miszy dian:
ahah..aku saje je tu..nak suh korang doa..ye la aku kan tak mencari..ahaha
enh ear:
ahah aku nak tengok lu pak guard sekolah baru ni camne..
raja farah:
ahaha..saje je kawen tu kasi gempak..
farah:
pernah bace ek..ahaha..
hiro:
yo eh hiro..torres jah ko..rooney dok ko..sebab rooney pon biso jgk keeper..
epadzz:
ahah pah weh..loghak nyo..dok nati mu ni
yad'z:
ahaha..tok kadi tu bakal mertua i le..
hanis my:
nok ata kad ko alamat mano ni ..jepon ko kelatea..
asybedazzle:
makaseyh..ehhe
qis:
nanti nak gune gak name tu cam besh je..ahaha.

azHa said...

Haha tu pasal excited sangat lah tu. Ish3x

azHa said...

Terasa sipi2 ni sebab nama tu nama eden. Hohohoooo.

Siti Fatimah Fuzz said...

la...engatkan ape td.....sbb pic yang mula2 tuu icon tgh buang air...huhu....rupa2nya keeper.....hahha

noreed said...

hahahha konpius dengan nota kaki tu...any way good luck lah. semoga jumpa awek cun di tpt baru tu nnt ye

PutRi_nAdiA said...

*beramas mesra xpham .

MerLe said...

hahahahaaa~

Nurul Afifah said...

cepat2 kawen so xkena la posting juh2 dah~ haha..

tulus sweet said...

gapo yu? huhu

Ainul Hayat said...

Aiyark....ingatkan budak tu nak cakap dia nak terkucil....ko memang pandai bikin aku kompius...jgn kompiuskan setuden-setuden sudah la ekk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved