ikan koi berlagak piranha


kesian aku tengok ikan2 ni..memang kebuluran bebeno dah tu gamaknye..
ade lagak ikan piranha dah ni..
aku pon cube untuk menyingkap seribu satu maksud tersirat melalui gambar ni..
satu nye..kite manusia ni pon cam tu jugak..sering berlumbe lumbe untuk dapat kesenangan..
sampaikan ade yang 'tercedera' tapi tidak dihiraukan..
yang laen2 makne tersembunyi tu..cube korang kongsi-kongsi aku nak try tengok kredebeliti korang pulak..



bukan sekadar omongan kosong

30 comments:

A.s.t.i.n.a said...

Ikan emas dibawa belayar.. boleh saya ikut ikan emas itu..?
Saya takut dimakan koi..

Syakir Rahman said...

contoh peminat fanatik korea..bile artis korea dtg sume berlumba2 nk autograp...hahahaha
ok x??

epadzz zainal said...

ni tok lain tok bukey
ike2 tuh
nok tarik perhatiey ore
ramai la tuh..hak3

unieMARKS :) said...

selfish ?

amirah said...

kuli berlagak bos

Arm_mj said...

rezeki jgn ditolak hahahah

Arm_mj said...

rezeki jgn ditolak hahahah

Hanis MY said...

mengejar keduniaan...macey harta benda etc...

Anis Akhir said...

ikan2 tu kebuluran kot?hehehe
ni msti tuan dy tak bg mkn ni...:P

aqish basir said...

sokong dgn syakir....
kalo ade sale lumba2 g mall haha

Syakir Rahman said...

oh~terharunye...hahha...i like...

yad'z said...

mase gi sarawak pon ade ikan jenis tak tau kenyang nieh... hehehe

ctnurathirah said...

aisehh..
da sminggu tak on9..
banyak story kau aq miss..
huhu

Anisa Hang Tuah said...

nis nak jadik ikan duyung

niesz said...

btul tu, yg penting, jgn guna kan kelemahan org lain tuk kesenangn sendiri...xbaik tau..

updated entry : accident+icu+pencen

~naddy~ said...

hmm, jgn jd seperti ikan koi, apabila 'ditabur' makanan, berebut, tanpa berfikir apa yg 'ditabur', org yg 'menabur' memandang kegembiraan bertepok tgn...melihat ikan koi 'lemas' dlm kolam sendiri.

*cikgu jiji, ko fhm metafora aku?

aienna said...

mmg dahsayyaatt..
ikan keblur tuuu

JIJI YU said...

astina:
muhehe..meh la nak ikot aku belayar..aku tak pandai berenang

syaki:
hahah..bagos tol contoh ko..

epadzz:
plok doh..pah mu mmg pemikire krtis

uniemarks:
mueheh kena2..

amirah:
aisy dah sampai umah gamknye die ni..

arm mj
aku mmg tak tolak aku tarik je terus

hanis:
jolo doh tu..tea demo kali ni..

anis akhir.:
da mmg tempat bagi makan ikan..tuan die mane nak bai

aqish
hamboi..sokong menyokong..macam ikan koi

yad'z
sampai ke serawak dah ko senah

anisa:
mueheh kalo nis jadi ikan duyung aku jadi batu karangnye

niesz:
muehhe pndai ko bermadah

naddy
aku paham..jgn jadi bebal je dok melantak tak tentu arah..hidup bio berprinsip...ehehe

aienna
ahaha aku pon same gak ni

NOOR FATIN said...

tetiba tgat cite piranha. hahha

puteri ain said...

lapar btol ikan-ikan tu..hehe

asybedazzle said...

eh mane tau kat situ mmg bela pirana. haha

delarocha said...

cantas mencantas

TiKa LEh said...

try carik kesukaan yang pelik n org tak suka..pasti tak berebut..hahahah...

shizuka said...

ikan tuh xde akal xpe ah nak wt cmtuh.kalau manusia.haish.

sissyira said...

salam pagi sabtu =)

umpama dalam dunia blog la, jangan asik kejar follower nanti tak terkejar lak..

cukuplah pakai honda kalau mampu, kalau tak mampu pakailah BMW..hahha

cik Ladies said...

uish , seram mye klu CL yg duk kat dalam kolam tu , kne mkn dgn ikan koi ... eyh ? ikan piranha la .. huhuhu

:p

IMANSHAH said...

itu lumrah hidup..selagi dapat kaut untung sorang, kaut..tapi yang best, macam baik pula bila dah kenyang..buat2 tak tahu

Miss Yaty said...

zaman sekarang kalau dapat duit free memang cepat je berebut tak kesah dan tak pikir dah duit tu bersumber halal atau haram....

mcm kes hati tu tu lah...duit berterabur kat atas jalan raya sampai sanggup kutip..dah lah membahayakan diri...pikir jelah buat apa bawak duit syiling byk mcm tu....sumber mana pun tak tahu...

Miss Yaty said...

besday dah lama lepas dah bulan 10...tu yang terharu member kasi hadiah walaupun dah masuk bulan 1...huhu

JIJI YU said...

fatin:
ehehe same le aku pon tgk gak..ehm2 istighfar2..

ain:
same le aku ngn ikan tu

asybedazzle
hehe taknye bela menatang tu

delarocha
hehe jgn dok amal

tika leh
ahaha..ape die ek

shizuka
tu la kekadang manusia ni pon same je

sisyira
salam jugak..hehe..btol tu syira..aku tak kejar follower..ehehe

CL
kalo c dah konferm2 benda laen yang pi makan..eheh..

imashah
haha btol tu..berfalsafah lu bro

missyaty
haha ptt haru semacam pon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved