jiran tetandas..



aku nak panjat bangunan pencakor langit ketujuh
berdebar debar..tengok bangunan tinggi sini sana..tambahan2 pulak ade bangunan pencakar langit dunia..
abes terguris kulit2 langit tuh..pehal pulak asal bangunan pencakar langit mesti muncung die tu tajam2..takder ke yang buat bentok petak2 ke..pehal pulak aku rase nerves semacam..sebab itulah kali pertame aku sampai kuale lompur dalam sejarah kehidupanku..jakun kan..tak kesah la ape korang nak kate..alang2 sampai tercongok depan KLCC..hape lagi ambik peluang usha2 pebenda yang ade kat dalam..dok uhsa tetibe perut rase cam meragam nak mengeluarkan sisa kumbahan...make laju je la gerakan kakiku menuju ke medan perjuangan..

baru je setting tempat duduk pas tu duduk mencangkong..tetibe dengar suare orang sebelah...

“Haa,camna sekarang ?” Aku pun bukan suka nak buat kamcing ngan org yg aku tak kenal..kat tandas pulak tu..

Ntah camna,akhirnya dah jenis mulut aku kalo orang tegur laju je nak menjawab..akhirnya aku balas juga “Ok gak ler”

Kemudian suara misteri  tu berbunyi  lagi dalam keadaan dok meneran “Ko nak gi mana ni??”

Iskk..Aku mula rasa musykil skit..tapi aku kata “aku baru je sampai KL..alang2 sampai masok usha2 ape yang patot kat sini”

Lepas suara tu bertanya lagi “Bila ko nak gerak ni??”

Aku selamba jer kata “lorh aku baru jer mencangkong bhai..tak terkeluar pon lagi sisa kumbahan”.

Kemudian aku terdengar lagi suara orangg sebelah tu lagi “Hei,aku call balik ko lepas nilah,tiap kali aku tanya soalan kat ko, mamat bebal mane hentah sebelah aku ni asyik dok menjawap jer!!!

pulak dah 



bukan sekadar omongan kosong

21 comments:

aDieyZa said...

hahahahahaha.. yg ko mesra alam sangat dalam toilet tu nape??

apa pengajaran yg ko dpt?? huhuhu

FariehanIbrahim [LBC] said...

adeh, tersilap mesra plak. haha!
niat murni nk ajk borak kn, tp bukan plak! xD

asybedazzle said...

malu gilaa vavengs. haha. apehal pulak la ko bt ramah dlm toilet haih

Cik Eliza said...

hahahaha !!!
malu seyyy!

haha!

ch!natsu said...

jiji2.. nape kamu..
haha adehla..~
seyes skt prot aku.. haha~

Afikah Aziz said...

Astaghfirullahal azimm...duk buat hajat pun leh ckp ke hahaha....dah la mesra alam g jwb setiap soklan ish3....rupe2 nye silap daa,malu nye ;p

DuD said...

apsal la ko tu konpiden sgt2??...

NOOR FATIN said...

alahai.. hahahahaha!!

JP Nurul said...

hahaha...apeda...mesra do'oh nih!!!haha

d_LA said...

aku dh agak dah..msti member sblh tu tgh on the phone..muahaha

A.s.t.i.n.a said...

eh. saya pula terasa malu bang.. jom gi sembunyik kat blog saya..
nanti saya tapokkan anda..

epadzz zainal said...

haha..
tu laa..
peramoh telajok.
kah kah kah

yad'z said...

hahhaa... sengal lah ko nieh... tak penah dalam idup aku orang ajak bebula kat tandas... ngeh3x..

haway mutasawwil said...

haha.jolo ko br sapa kl n?nk g mesir tdk lalu kl dl eh.ho3.tp kawe cayo demo abe ji

~naddy~ said...

haha! serabut alam la hg ni, gamak la hg dok p jwb soalan org dlm toilet

JIJI YU said...

adieyza:
hehe pengajaran nye...jgn cakap dalam jamban

fariehan:
muahah aku mmg peramah

asybedazzle
dah sikap aku murni jugak

cik eliza
haha ni first ko komen tak der petanyaan.besenye apekah..

chinatsu
mueheh..itulah aku..

afikah aziz
aku da betobat dah.aku tak cakap dah amse buang ajat

dud
haha dah mmg aku cam tu

noorfatin
suke2..aku malu ni..eheh

jp nurul
harap sudoh ore kelatea

d_la
hehe..ko pernah terkena ke hape ni

astina:
haha tapokk tu ape ek..nnti aku g nyorok kat blog ko

epadzz
aku kea peramoh pah..hahah

yad'z
ko kena jadi cam aku...kat2 mane2 pon orang nak ajak borak2.

haway
demo kenal kawe deyh..ehhe..nok g mesir tok sapa KLCC

naddy
ahaha aku pulak yang kena

cik Ladies said...

?? CL tak paham cter niey .. wakaka

:P

yad'z said...

pe kate ko gi kubur sensorang memalam.... ko baring kat seblah kubur... pastu kompem ade suara dari dalam tuh yang ajak ko bebual... ehhehehehee

NuReLLe said...

npe tak cover line ckp u pn tgh on the phone..
tade lah malu sgt...hee~ :PP

btw..thx 4dropping ur link on my blog..follow u already..:)

niesz said...

hahahahaahahahahaha....aduh!x leh nk thn gelak, prasan btul la org sebelah tu..

JIJI YU said...

CL
camno ko leh tak paham pulak cite aku ni

yad'z:
haha aku dah try dah senah..takder yang nak tegur aku

nurelle
hah aku tak terpikir la plak..

niesz
hehe sape yang pasan ni..aku ke die

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved