ketika ku bersama kamu

tika itu..aku bahagia..
tika itu aku gembira..
engkau selalu  betanyakan khabar ku..
engkau selalu bertanyakan kehendakku..
engkau selalu bertanye tentang makan pakaiku..
kamu memang sunguh suwiit gaban le..
 
sekarang aku terpaksa melaluinye seorang diri..
makanku mule ku urus sendir..
begitu jugak pakaiku..
tidak ada yang bertanya khabarku untuk kesekian kali..
tidak ada lagi yang bertanye makan pakaiku pada setiap pagi..
aku kangen bangat sama kamu..
aku merindui saat bahagia ketika bersama kamu..
 
ohh adek adekku..
kak ngah .. kakchik dan jugak adik
pulanglah kepangkuan abangmu ini..
sesungguhnya abang mu ini amatl2 la merindui kamu
nescafe+milo aer tangan korang..
sesungguhnya abang mu ini merasai ketagihan spagetti buatan korang..
khidmat meng iron baju pon memang along amat2 perlukan..
dan sedarlah korang bahawasenye..
khidmat korang tidak la korang buat dengan sia2..
kerna korang pon ade mintak elaun bulanan..
jadi sekarang elaun tetap jalan tapi khidmatnye pulak yang tak jalan..
tapi takpe ..along amat memahami...
 
maka abangmu ini menyeru..pulang la adik adikku..
abangmu ini sudah berubah..
makan pakai abangmu ini sudah di urus sendiri..
maka kamu semua usah lagi bimbang..

aku mule tersenyum keseorangan tatkala aku bersendirian..
sambil mengadap cermin hiasan..ditemani cahaya lampu kalimantan..
pulanglah wahai adek adekku sekaliyan.
sempena cuti hari thaipusam..




bukan sekadar omongan kosong

24 comments:

Shaheila Malek said...

haha..igt apelah tadi.... rindu adik rupanya..^^

epadzz zainal said...

warghhh...
ktulnyo tange mu jie..
aku takot...hak2

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

how sweet kalau abg lyeah yg cakap mcm ni. siap publish dekat blog tu. hahaa.

farhana yusoff said...

sama mcm abg sy..selalu kena gosok bj+gosok bj+kemas bilik..tp elaun kena masyukk..haha

echah mashuri said...

perghhh..hensem jugak demo boh.heheh

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

bila jauh dikenang, bila dekat berrantam:p

haha, ingat adek2 waktu susah je ehh? aishhh.....
selamat hari thaipusam nanti (walaupun tak smbut) haha

~naddy~ said...

wah...along jiji windu sama adek2nye, ke ko rindu khidmat depa, hehe! aku lawak ja~
tiba2 aku teringat sumer adek beradek..sob sob!huuuu~

~~~thumbs up utk ucapan smpena thaipusam ni.hehe!

aqish basir said...

perghhhhh bdn berketuL@

JIJI YU said...

shaheila:
eheh yer la dah seminggu dah ni tak bersua muke..
epadzz:
arap sudoh pah..aku cocok aer bena tu..heheh..
lyeah:
abg lyeah ade blog ke tak..eheh..
farhana:
muahah..bukan free kan..aku bagi elaun kat adek2 aku ni..70hengget sebulan..mau kopak aku..
echah:
nok ngejah ko..ehhe..
fifiey:
bile dekat kite salu je usap..mane ade berentam..
naddy:
aku rindu kedue2 duenye..
aqish:
haha pulakk dah...ketol2 pon abg ben lagi le ketol2 nye

E.d.Y said...

suspen je..huhu

vampire's lovex said...

ahahha...pesen mmbuli adek2

cik Ladies said...

huhu .. brtuah adik2 tu dpat abg cm JIJI ..

:p

JIJI YU said...

edy:
suspen ke ek.eheheh..ingat ke awek ke..
vampire:
muahha..ko jer yang tau nape aku letak gambor tu..mmg gambor pembuli..ehhe
cikladies:
bertuah tol kan dapat abg pemurah..ahah

cik Ladies said...

haha .. tau tak pe .. kalau la sy dgn abg sy tu boleyh buat macam tu ,.. mntak elaun ,, tp apakan daya , tidak prnah berhasil .. huhu

:p

NOOR FATIN said...

hakhak kena iron baju abg. xnakkkkkkkk. keh3! :P

yad'z said...

weyh meonn... seksa aku nengok.. hahaha

adek2 balik lah sebelum si meon ni meroyan kesunyian... hohohoho

Rara Farah said...

muahaha..mule2 aku bukak blog ko ade lembage itam dok ganggu aku nak bacew entry..aku pon bace ayat kursi..tetibe die pon ilang..\

hhahahaha..ayat kopipes/....neway,ketul ketul lengan kau..angkat batu bata ek..teheeeee

Anisa Hang Tuah said...

sangat style lah pakai kain pelikat tu
hee

amirah said...

rindu adik nk soh ringankan beban ek??hehe

ch!natsu said...

gler c0mey abg cmnie..!! haha~

iniialahaku said...

hahaha,,,adik2 oi,abgmu rndukan mu ni ha..balik2..dia dah angau ni..hehe

p/s: ni suka ni,bro gooners gak yer..hahaha

sissyira said...

salam

sekali gambar last tu, body mcm abg ben je..hihuhu

liyana said...

nk glak jap..
haha(k cukup)
mkn btmbh org lelaki suke amik gmbr cmtu yer
selalunyer pmpuan jer

JIJI YU said...

cik ladies:
ape kate ko jadi adek aku je..ahaha..
noor fatin:
eheh macam le tak bese
yad'z:
haha..padahl ko tergida kan senah..hehe..adek aku balik weyy hari ni..
raja farrah:
mueheh kopi balik ek komen tu..
aku tak angakt batu bate..aku angkat orang je..
anisa:
kain pemberian tok penghulu tu..
chinatsu:
ahaha mmg comey pon..abg sape le ni..
iniialahaku:
mmg aku berdarah gooners..
sisyira:
jgn cakap macam abg ben..ahaha nnti naek saham..
liyana:
4 taon sekali je pon ambik gambo camni..eheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved