persoalannye..kenape...

malam tadi aku tengok cerah jer kat luar umah
aku rase cam aku tak bukak pon lampu pagar keliling  umah aku..punye la heran aku ni pon..
kuar kat berande umah ..ghupe2nye bulan yang cerah...
orang tue2 kate kalo time bulan mengambang memang nampak le makhlok2 laen yang biase kite tak berape nampak kalo bukan time bulan mengambang..
yer la kot orang tue tu cakap..sebab mase bulan mengambang kan cerah.yer tak..dah konferm la nampak macam2..
lembu jiran sebelah ke..anak dare kambing orang depan umah ke..

jadi pepagi ni sebelom aku pergi ke seminar bahase sepanyol.. aku ader snak bagi soalanuntuk korang2 sume sebagai santapan hotak dan pikiran korang..aku dah santap dah
nak bagi otak dan pikiran tu ligat sikit..dah hari ni kan ader antare korang ni cuti raye thaipusam..hape kate try2 le jawab soalan aku ni..

1. kiter pernah dengar dan tau kan kelajuan cahaye..pehal kite tak tau kelajuan kegelapan..

2.pehal pulak ade istilah tidor macam baby..padahal baby tu tido..setiap 2 jam jer tersedar..

3.kenape pulak pembakar roti kat umah kite ade setting untuk suhu yang memang tinggi..sampaikan mampu untuk menghangitkan roti tu..

4.pehal lampu dalam peti sejuk umah kite ader kat ruang sejuk je..takder kat ruang beku tu..

5.mase korang dok tadika takder ke korang tanye cikgu tadika korang..pehal same je irama lagu A,B,C,D,E sampai Z dengan irama lagu twinkle2 little star..

6.pehal kite selalu je tekan butang lif tu berkali kali..

7.kalo dah tau remote tu nak habes bateri pehal kite makin kuat tekan remote tu ek..

8.mesti korang dok pikir jawapan kepade soalan2 kat atas kan padahal takkan ade perubahan ape2 pon kalo ade jawapan..pehal ek korang jadi terpikir jugak..
nampak gaye cam ustaz amirul tak..
 
p/s:
contest akan ditutup pukul 12 tengah malam ni weyy..mane2 yang tak join lagi tu..kalo rase2 nak join sile2...



bukan sekadar omongan kosong

13 comments:

amirah said...

pehal pepagi buta g lu dah update ek?hehe

p/s: lau rasa diri muda try la imam muda...

Anisa Hang Tuah said...

lagu ABC -twinkle & baba black sheep mmg same..

nis penah je tye cikgu nis..
cikgu speechless
nak2 anak musician ckp mcmtu
padan muke

& betul ape jiji nyatakan.
kite tak pernah tau kelajuan kegelapan.

gelap itu menakutkan

kembatolo™ said...

jie, gayo ustaz mg memey terserlah.. haha

Ina said...

ish..banyak tol soklan ko ni...ko jawab ajelah sendri boleh tak....

d_LA said...

aku xse jwb..mood demam..haha..

liyana said...

byk sgt persoalannye...
ish2..
hmm..nk join ke x nk eh..
xtaw nk kritik ape..
sbb byk sgt nk kne kritik ngn blog ni..hmm

TunTeja said...

amboiii..banyaknyeee soalan ye ;)

ehh..macam ustaz amirul la! hahahaha :p (nak jage hati ni~~)

nak join contest!! tunggguuu~ (padahal dah nak sebok tarikh tutup baru nak join kan.hahaha)

Hanis MY said...

byk soale ustaz hari ni best2 semo soale tapi kawe tokleh jawab jugok hehe...

sheerayukie said...

aiseh.. x leh jwb lah.. haha

yad'z said...

ko tanye lah lembu jiran ko meonn.. kompem die jawab.... ngeh3x..

nie bukan ustaz amirul nie, dah macam tok guru nik... hehehehe

ctnurathirah said...

kalau lampu kt tmpt beku, nnti lampu tu beku tanak padam2,kan da bazir letrik .
=.='

JIJI YU said...

amirah:
da mase mane lagi aku nak apdet..lepas workout pepagi aku hapdet le..ehhe..aku keje kuat skang ni..
anisa:
aku tak penah pulak dgr lagu baba tu..ehhe..
kelajuan kegelapan ek..ape kate ko kaji nis..hehe
kemba:
haha jak dulu lagi hok tu..
ina:
aku dah jawab dah..
d_la:
sian kat ko..syafakillah..
liyana:
muehhe terbaek rr liyana
tun teja:
muahah sggh mnjage ati aku..makaseyh sayang..ahah..
hanis:
ehhe takpo2 taroh wi soale ko saem2 plok..
sheerayukie:
hehe taokley jawab jangea pakso diri..
yad'z:
aku dah tanye da..die wat derk je..mcam tok guru pon ok gak..

liyana said...

haha..btw kalu ade kesemptn jom join cntest kt blog yana plak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved