lelaki teruna

kate orang klasik2..nak tau aweks2 yang dare ade petua die..
same gak nak tau lelaki tu terune ker tak..
tapi adakah fakta orang2 klasik ni boleh di gune pakai...
cube kite renung renugkan..
kali ni orang2 klasik ade bagi aku petande2  nak cam lelaki yang berstatus terune..
ape definisi terune tu ek..aku senirik pon tak tau..tak ternoda lagi la kot..
pure cam aku..
antare petande petande tersebut

lelaki teruna suka mengintai-intai (curi pandang) perempuan cantik pada wajah berbanding lelaki tak ada teruna gemar melihat tubuh wanita

leaki teruna cepat2 alih pandangan apabila di usha wanita cantik manakala lelaki tak teruna wat derk je siap maen tentang mate lagi

lelaki teruna menunduk apabila dipandang wanita cantik dan menunjukkan reaksi gembira (mengetap bibir untuk cover senyum) tetapi lelaki tak teruna menunjukkan reaksi slumberuk

  lelaki teruna malu membuka mulut untuk makan atau bercakap di hadapan wanita yg cantik. lelaki teruna seperti “kena interview” apabila bercakap dan badannya kaku*yang ni aku kureng percaye sikit..macam tak kena dengan aku je
lelaki teruna berdegup kencang jantungnya apabila mendapati wanita cantik menyukainya

  lelaki teruna membosankan apabila bercinta. gayanya agak “nerd”. gemar berlagak untuk menarik pasangannya.

lelaki teruna juga sanggup menghabiskan banyak wang untuk pasangannya untuk menambat hati pasanganna

  lelaki teruna terlalu sensitif. mereka akan sering menghubungi pasangannya sehingga dapat dan mereka akan rasa sedih yang amat sangat apabila diabaikan

  lelaki teruna sering mengagung-agungkan pasangannya dan mengatakan orang lain tak cantik. mereka akan bercerita tentang pasangannya dan memuji-muji pasangan apabila berbual dengan kawan-kawan. 
dan kebiasaannye lelaki tak teruna dah dapat petua semula untuk mengembalikan  KETERUNAAN mereka selepas baca artikel in 
ade betolnye ke idak ek..aku senirik pon tak tau jugak mane yang betol mane yang tak betol tu sebab aku tarok dalam blog aku ni..boleh le korang bagi sebijik sorang komen..
care nak mengesan lelaki terune ni aku ambik dari sini 
tetibe aku terjumpe satu blog nak mengesan aweks2 yang still dara..
pecet sini
yer ke ek.. 




bukan sekadar omongan kosong

20 comments:

Anisa Hang Tuah said...

lame betul tak bercinta
agak kekok lah
huahuahua
single best kot
tapi cm sunyi

MAKCEK bukan NENEK said...

betul ke betul ke ?
heheh ada betul ada tidak kan . manusia sekarang banyak hipokrit pandai berlakon .hehex

*org klasik mmg bnyak pengalaman .tapi org moden dah x ikut. hee

yatie's EPISODE said...

ye ke tidok ek? Renung renungkan dan selamat beramal. hekhek :p

Arm_mj said...

erk..haha mnjadi persoalan hati skang ni..btoi ke idak tuh hoho

A.s.t.i.n.a said...

kah kah sangat bergunanya info ini....

err motifff?

Dara: Yu teruna tak?

Teruna: Yer dara, i teruna..

Dara: Buktikan..

Teruna: Ai terpikat dgn yu kerana muka yu.. bukan body yu..

Dara: Oh Teruna...

ch!natsu said...

hehe pndai astina wat ayat.. huhu..
xtaula nak ckp bout nie..
but klu prempuan tuh maybe kot sbb bule nmpk tanda2 bkn pd sikap jer..

tp lelaki, hmm no komen..

tura hepy said...

ase benci sgt ngn lelaki...!

Pandapolarbear aka Ming... said...

hah pasni senang la nk cam type lelaki ney...hehe...btw salam ziarah...follow u...=)

Azie Azra said...

lega ati bf ade ciri2 tersebut.haha.len kali nk try wat kt jiji yu pula.muahahahhhahaah

Anis Akhir said...

alhamdulillah...aku sudah menemui lelaki yg seperti itu...cewahh...:P

mr.syazwan said...

nak tahu teruna kena intai dari dalam

kalau tak ong

xleh gak

^_^

Cik Eliza said...

hahaha.

mencari lelaki teruna kacak bergaya.

apakah!!!

=.="

Cik Eliza said...

hahaha.

mencari lelaki teruna kacak bergaya.

apakah!!!

=.="

d_LA said...

aku x kire..aku nak pakai gak tips ni tuk dptkan encek suami nt..hehe

NOOR FATIN said...

berguna tips mcm ni. keh3!

asybedazzle said...

haha, okay aku teruna.
confirm, sejibik mcm atas tu :P

Hanis MY said...

Ji tok tahu la kawe bab2 petua goni tapi Allah buat pasangan baik dengan org yg baik dan yg ptg kenalah selalu berdoa..insyaAllah.. eh macey ustazah la puloks

JIJI YU said...

anisa
haha cam sunyi da plak..kan kengkawan ade

makcek
aku la orang klasik

yatie
muahah ni pon orang klasik gak ke

arm mj
hurm aku pon trtnye2 jgk ni..sbb aku takde pon camni

astina
hehe camtu plak cite nye..eheh

chinatsu
laki pon ade jgk tande2 die

tura
lorh nape lak..aku pon laki ni..

ming
haha..takyah cari dah ade dah ni..

azie
nak test aku ek..muleh2..

anis
ye ke mane2

syazwan
hahaha..kena intai dalaman ek..

cik eliza
takyah cari la..ade dah ni

d_la
haha ko wat reminder la ek

noorfatin
mmg pon..adakah bf anda

asbedazle
muaahh ye ke ko ni

hanis
jolo doh tu nis..

yad'z said...

ko kategori teruna ke duda..???? hehehe..

C I K . F Y Z A said...

tips yang no 5,6,7 itu la yang buat eden malas nak layan homosapien yang berjantina seperti tuan punya blog ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved