mat rempit ke cikgu ni

ni gambar saye dulu2 mmg chubby..rindu nak g mekah ohoit
"cikgu2 ade budak pecah kepale."
kacau daun keladi betol le..aku baru je nak berangan nak gi wat umrah
"herk elef..dah kuar otak ke tak?dah2 rilek2 le dulu...takder pe2 nye"
selaku sorang cikgu yang berdedikasi..aku kena tenang dalam menghadapi situasi genting seperti ini..kalo aku tak tenang budak yang pecah kepale tu lagi la meroyan..
jadi aku pergi ke kantin tapau aer neslo ais satu gelas besor sambil memikirkan dengan apekah aku nak bawak budak ni pergi klinik..sebab aku hanye ade sebuah motor yang tak pernah ku bawak cikaro ..kire pure lagi la motor aku tu..cikgu2 laen pulak boley deorang meghaibkan diri..maklom le hari minggu..tinggal aku je yang jage bebudak tu..maklom le asrama..

dah habes melantak neslo tu..aku tengok kepale budak tu dah bersembur darah..agaknye dah bergelen kot darah yang keluar..tapi ok pulak die..takder nak pitam2..mungkin sebab aku wat rilek kot..
takder dok pikir lagi..aku jempot je budak tu naek motor..senang sikit nak sampai sepital..leh mencelah mencilok bagai..
 
dah tu aku jempot je budak tu naek tunggangan aku..tapi boley pulak die mintak topi keledar..dah kepale tu dah pecah.mau je ko pakai topi pulak..tak terase tersiat kepedihan ke weh..yer la keselamatan tu penting.tapi nnti kang lagi melarat belahan kat kepale die ye tak..sungguh prihatin aku ni pon..

dah naek tu aku mule la memecut perlahan..yer la mau nye meraong bagai student aku kalo aku memecut laju..dalam situasi begini kite kena rilek..
dah makin lame aku layan bawak perlahan aku rase cam motor aku meronta ronta minta dipercepatkan..tak ku sedari..meter dah naek melebihi had kelajuan depan kedai makcik senah..patot le student aku pelok aku laen macam je..
 
 
sampai sepital..aku bawak masok  jumpe kakak misi yang bermisai..tetibe die tanye
"ni jatoh motor sebab merempit ke hape?"
hamboi maen sembor je kak misi..ape sume yang tunggang motor ni mat rempit ke..
student aku menjawab..
"ni cikgu saye..die memang caring"*okey aku tambah je ayat caring tu
kak misi cakap..
mat rempit ke cikgu ni??
hamboi cik kak..dah penah kena penampo dengan visor helmet ke ek...




bukan sekadar omongan kosong

14 comments:

yad'z said...

asal pale die pecah... ni mesti ko smackdown die tanpe sedar ni meon...huhu

y u y u Z u l a i k h a said...

wahhhhhhh! dah penah g mekahhhh! jeless T_T

efa said...

fuyoo..melebihi had kelajuan?bahaya sungguh ah...bestnya dpt pi mekah :)

~eZmALiZa~ said...

hahaa..ade eh kakak misi yg bermisai??garang noh tuuu... :))))

liyana said...

waah..dh smpai mekah..bestnyer~~

epadzz zainal said...

hahaha..
lawok2.
bkpo x napar slalu jie.
hak3.
anok murid pun so hal.
sumak po cikgu..
ado ko patot mitok helmet.
part huk peluk tuh lawok jugok.
haha.
eh.eh. panjey pulok komen..
ngeh3.

p/s: ok apo zame chubby dulu..kiut jah napok..kah kah kah

A.s.t.i.n.a said...

Morale: Jangan memandang serong kepada Mat Rempit.. Mereka juga berkerjaya baik... ikhlas menolong..err..

~naddy~ said...

maafkanlah beliau cik misi itu, beliau tidak mngetahui. mungkin beliau dlm stress, tmasuk ko, ari ni sja dah beratus patients dia kna layan. hehe! tp ko mmg caring kan...:)

JIJI YU said...

yad'z
herk aku tak pernah sentuh student aku senah

yuyu
muahah rejeki terlebeyh..dapat le pergi

efa
mueheh aku tak sedar..

ezma liza
dah memang bermisai..ye ek pompuan bermisai garang

liyana
alhamdulillah..waa macam ustad..eheh

epadzz
napok kiub pah deh hehe

astina
ko sokong aku ke ni..terharu..

naddy
cik misi tu ape tau..mane die paham perasaan orang cam aku..ehhe..mmg pon.ehe

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

okeh ini lawak.
siyes gelak berdekah2 di pagi hari. hahaa.

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

okeh ini lawak.
siyes gelak berdekah2 di pagi hari. hahaa.

HATYCIKNUURUL said...

ustz jiji,awk di tagged,..muahaha,.kat sni jgk tggalkn link sbb tbe2 trnmpak entri g mekah ni,cm best je,.

http://lamanhatyku.blogspot.com/2011/03/peraduan-entri-bulanan-terbaik-anda.html

uitt,g sane lame dh ke?,.ke mse stdy dlu?,.wuwuuu,..jeles2,..

Anonymous said...

tipu ke cte btol ni?/klako..

Xavi De said...

slalu judge org bawak moto ni mat rempit,
rasa nk bagi kaki jer...=..=

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved