mentaliti


kesah satu::aku tak kesah
tempat: sebuah syarikat tingkat 7..
mase kat tingkat satu..

awek2:: adek2..adek nak pergi mane ni??ape nampak mude sangat ke aku ni deorang paggil aku adek
aku:: saye nak naek atas nak pergi jumpe kawan..kat tingkat 7..
awek2:: dah tu nak naek tangge ke???membazer mase jer dik oit..meh la naek lif ni..
aku:: takper la kakak2 sekalian..lagipon naek tangga ni elok kot tuk kesihatan..akak2 pon mesti baru je siap melantak kan..meh la naek tangge sekali..leh gak kurang2 kan lipatan maut keliling pinggang tu..
awek2:: takper la dik..wat letih jer naek tangge tu..adek naek le sesorang ek..

kesah due::korang tak kesah
tempat: kaki lima

aku dok tengah berjalan sambil dok belek2 majalah yang baru aku beli..tetibe jer aku tengok  beberape meter depan aku,ader sorang mamat tu tersepak tong sampah kat depan die..pas tu die blah camtu je..takder pon rase nak angkat tong sampah tu balik..berkebetulan kat tempat aku berdirik tu ader kerusi..aku syak kerusi pak guard kedai depan tu kot..aku pon duduk jer atas kerusi tu sambil bace majalah..tetibe aku tertarik nak tengok sape yang nak angkat tong sampah tadi tu.yang aku tengok sumer lalu je wat tak kesah..memang korang tak kesah kan waloupon dah macam laluan berhalangan da yang terpaksa korang tempuhi sebab tong sampah yang jatoh tu..lepas berduyun duyun manusia lalu lalang aku tengok ader sorang budak kecik ni..die pergi angkat tong sampah tu..gua salute lu budak..

kesah tige:: ader aku kesah

sampai satu mall...aku dok usha sabon mandi ngan shampoo..dok tengah layan model2 kat sabun mandi tu nga model2 shampoo tu..tetibe datang awek promoter kirenye nak promote produk shampoo tu le..tersimpang mood aku..
promoter:abang nak shampoo yang jenis camne
aku:nak shampoo yang berbuih lebih sikit..
promoter:okeh abang ambik jer head n shoulder ni..lagipon saye tengok abang ni macam kaki sukan kan..model die pon christiano ronaldo..
aku:pandai2 jer ko kan.
promoter:anyway abang nampak pinky hari ni..ader aper2 ke???
aku:WTH..

aku mengaku memang ni first time dalam idop aku..sepanjang aku bernyawe atas dunia ni..aku pakai baju kaler pink..tapi pehal promoter tu cam perli2 plak??siyes tak paham..

its all about mentality
p/s::aku rase entry ni cam skema sikit...pas tu aku rase kepale otak aku  cam berfalsafah jer hari ni..



bukan sekadar omongan kosong

11 comments:

~boy @ Mr. K~ said...

haha... boleh tahan jugak cerita2 ko ni.. agak lawak! nice...hahaha

AISHA INANI said...

pink aper?
gay kahh?

yep, mentaliti kita kadang2 not very good kan? hermmm....

epadzz zainal said...

hahaha..
pakai pink..
euww..ok,
mentality aku tinggi jie..
tp, aku xleh g ngan kaler pink..
sory..kah3

epadzz zainal said...
This comment has been removed by the author.
ika said...

tu ahh . mentality manusie ni susah nak ubah ! haih !

JIJI YU said...

mr k::dalam lawak2 tu ade isi..ehhe..
aisha::huit mintak jaoh le dari gay tu..ehhe..takder la da orang bagi aku baju tu..tak pakai kang..terase ati lak..eehehe
epah:: kalu aku nok jupo mu pah ni aku nok paka kala tu..
ika::yerp2 memang susah nak ubah..lubang idong jer sam banyak tapi ati laen2..

♥CIK SHA♥ said...

itu orang panggil mindset..bile otak dah set mcam tu memang result die macam tu la..itulah mentaliti kebanyakan manusia..lebih ke arah negatif kot.. yang positif sket je..

hai abang pakai baju pink..abang nampak pinky hari ni..hahaha..lawak tol!

Anisa Hang Tuah said...

kah kah kah kah
hai abang~~
anda nampak pink lah!!

nazihahisa said...

hahha benda yg cliche sbb mentaliti org kita.. rajin naik tangga :p

kembatolo™ said...

sebab ni la aku dop sey pakai kala pink. hahhaa

amirah said...

huh, mmg aku tafaham tul la org2 yg wat dek dgn sampah sarap ni.lau wat dek kat sampah masyarakat ley trime agi...sampah2 ni kita gak yg pandang, ap slhnya angkat, lau xnak angkat pon, janganla sesuka hati mak bapak buang sampah merata-rata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved