naseb baek tak ter tekel...

tader intro untuk entry kali ni...
kiter terus jer citer..
siang tadi aku kuar dengan member sekamcing aku..ader keje penting yang memang kitorang kena siapkan sebelom tengah bulan ni..da abes wat urusan keje tu..
kitorang drive kete masok midtown..pas tu terus dapat idea camne nak abeskan duit lebihan belanje bulan lepas yang maseh tersisa dan maseh berbaki...macam le banyak sangat duit tu..
dengan idea yang serba kekurangan tapi bajet yang memang berlebihan..
kitorang mule la mengorak langkah menuju ke food court untuk merealisasikan impian ibu bape kitorang yang begitu ingin melihat tumbesaran anak anak mereka berlaku dengan jayanye..
dok tengah naek tangge yang otometik pergerakannye itu..
siyes mase dok type entry ni aku tak hengat name spesifik tangge tu  hapebenda...
tetibe jer ader sorang awek tersenyum senyum sambil terhanggok hanggok kepalenye sambil dok tengok aku..
yang aku ni pulak wat2 senyum kambing je la..sebab aku konpius same ader die senyum kat aku ker atoupon member aku..
ini sume kerna  aku merase diri ini cukup sifat..waloupon aku sedar aku ini seorang yang begitu rabun..rabun tak termasok dalam golongan orang kurang upaya okeh..aku memang betol2 tak suke pakai spek mate..sebab tu la kekadang orang senyum kat aku pon aku wat tak layan..bukan sebab aku sombong..tapi da memang aku tak nampak eksperesi muke korang..tambah2 yang dok jaoh bermeter meter jer pon..
 
okeh sambung citer balik..
bile jer aku tengok awek tu sekali imbas..aku rase cam muke die sweet tol le..black sweet gitu..hentah pehal aku leh tertarik ngan awek tu..mungkin sebab penampilan die kot..nampak ayu..tambahan pulak die ader tarok lesong pipit yang besor kat kiri kanan pipi die..tapi takper la sekadar tengok sekali imbas je la kan..kalo le die senyum kat aku anggap le itu sedekah yer tak..
sampai jer kat food court..hape lagi aku terus jer masok barisan coz nak tempah sebesen sizzling.. mase tu memang kitorang betol2 kebulur..dok tengah2 berator sekali lagi aku jumper awek yang tadi tu..kali ni memang betol2 depan mate aku.sebab die pon berator jugak.dan sekali lagi die senyum pas tu hanggok2 gitu..
kali ni aku yakin memang die senyum kat aku..aku ape lagi..terus wat muke senyum kambing sampai die tergelak..
mase tu memang rase cam nak kenal jer awek ni..tapi hentah pehal
naluri kelakian aku cakap 
'takyah le,tak elok weyy..ko tengok tu die jalan ngan sape..ngan mak die tu..jage sikit adab engko tu.. layan perot boroi ko tu dulu'
lepas tu aku senyum  kat mak2 die sekali...

end of da stoli..
 
 lepas da berjaye menghabeskan lebihan wang bulan lepas..hape lagi terus balik umah..
then masok bilik pas tu dok tengok adek aku dok tengah edit gambor die ngan geng2 die..
mase tu aku terkujat..sebab aku tengok dalam gambo geng2 adek aku tu..aku rase cam kenal jer awek yang dok dalam gamboor tu..aku tanye le adek aku..die kenal ke awek tu..
selamber badak je die jawab..hape tak kenal nye..classmate die tu..member kamcing lagi..name awek tu.tuttt3..
herk aku terkujat mulut melopong idong terkembang.sebabnye..
-da kate member adek aku..maknenye umur die 15taon..
-memang sah2 die adek arwah member aku
-yang aku dok sangka mak die tu rupenye cikgu die..yang aku ni pon..semaksima manis rupe dan senyuman aku pamerkan kat cikgu tu.. konon2 nak tekel mak nye dulu le..
lega weyy..
naseb tak tertekel...
 



bukan sekadar omongan kosong

15 comments:

Afzainizam said...

Welcome..Happy..New..Year
╔══╦══╗╔╦╗  
╚═╗║╔╗║║║║ 
╔═╝║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║║    
╚══╩══╝╚╩╝
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Selamat Maju Jaya... Di harapkan Tahun ini adalah terbaik dari sebelumnya...

Bulatkan tekad mencapai impian ... Bukan sekadar manis dimulut.. Bukan sekadar hangat-hangat tahi ayam

Afzainizam said...

Welcome..Happy..New..Year
╔══╦══╗╔╦╗  
╚═╗║╔╗║║║║ 
╔═╝║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║║    
╚══╩══╝╚╩╝
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hahhhh tu lahhhh lain kali pandang2 risik dulu baru pinang... oppppssss jgn cari nahas

TiKa LEh said...

escalator weh..hahha...
bdk 15thn??ok lg tu nak tackle..beza xsmpai 10thn apehal sgt kan..heheh

E.d.Y said...

15 tahun..hoho..apa salahnya

kembatolo™ said...

ahaha.. xsey ko 15 jie? mudo trang tang tang tu.. haha

mia said...

hahaha..ok la tu..da dpt pahala senyum..even niat nak tekel kan..ehhehe..budak tu suka kamu kot, sbb tu dia cam betol muka even nampak kat eskeleter pon..

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

haha sengal sgt. mmg ssh jd org rabun y ta suke pki spek.! hi5 skit.!! yeahhh..!! hahaha

*teruja nk tgk blog ni sbb title.!* hahaha

Ummu~Ishak said...

jangan... kalau 15 tahun nanti boleh didakwa ngorat gadis bawah umur :p~

d_LA said...

hahaha..lawak2..kalo dah tertekel kene tgu lgi 7 tahun la kot baru leh kawin..

JIJI YU said...

afzai::mueheh da pandang da le..tapi die yang pandang lbeyh2..
tika::haaa tu le name sepsifik die..hahaha..masalhanye budak tu nmpak cam dah matured dah..tu yang tak sngka langsong umur die 15
bro edy::muahaha..makin bersemangat nak tekel balik ni..
kemba::aku nok la.
cikgu mia:muahaha die penah datang umah..tapi saye tak tengok pon muke die mase die datang itu hari
cik yuki::susah bebeno..kalo boleh aku nak g wat rawatan laser ni..ahhaa..title pe eh blog aku ni..
umuu::tak tekle lagi pon..heheh..
d_la::7 taon lagi pon belom tentu dapat..

Echin Nadiossa said...

haha lawak.tu la nak tekel usha betul2 dulu ;p

Afraa Maisa said...

huhuu.. terbaik~! tp mmber adik, snang lah sikit.. kire dah sparuh dpt lah.. tggal usaha sket lg je nk dpt another half.. *mcm pelik plk ayat ni* ;D chaiyok!

JIJI YU said...

echin::bukan aku tak nak usha..tapi da jenis rabun nak wat camne..ahaha..
afraa:muahah..baru jer 15 taon..bejanggot le menunggu jawabnye..

f y z a H A M I D said...

boleh jugak ye kes cam ni..
napew tak try contact lens ke?
try ambik yang kaler silver..
jap je tukar jd vampire :)

vampire's lovex said...

kahkahkahkah...paehal lawak2 je pengalaman seharian ko jiji oiii....tak larat aku nak gelak...hahahahahha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved