OKU

lepas jer semayang jumaat tadi..on d car nak balik..aku punye la menggelabah dok tahan nak kencing..tapi keta aku kena block ngan berbuah buah keta laen yang menyebabkan aku tepakse mengemutkan muke aku macam ubi kentang kecut sebab nak tahan kencing.
ni citer laen..
lepas jer balik sampai umah..selesai jer mengencingkan tandas kat umah..aku bersiap siap nak kuar pergi jalan2 sambil mencari enfon baru untuk umi ku yang tercinta....
kuar jer town ngan member2 tersayang..cam bese le hari jumaat orang memang ramai gaban sangat kalo kat kota bharu ni..so aku parking jer kete aku jaoh dari kesesakan orang ramai dan kitorang jalan kaki jer..
naek atas satu mall..aku pasan ader sorang makcik tu dok tengok2 kat aku..aku nampak jer makcik  tu..tapi aku wat derk je..member aku pon nampak naek heran..
takper lagi..naek ke tingkat due..ader awek promoter name athia..awek tu memang kenal aku..so die senyum le kat aku..tapi aku wat tak layan jugak..member aku semakin heran..padahal athia punye la kiut..aku leh wat tak layan..
okeh..teruskan lagi perjalanan..
tetibe aku tengok orang ramai sangat kat tengah2 KB MALL..
aku tanye member aku..pehal tu ader kete yang jatoh berguguran lagi ker...
member aku cakap ader sesi memperkenalkan pemain2 bola kelantan..so memang ramai le orang..tapi aku tengok tadi memang ramai tol golongan awek2 yang dok melenggang lenggok sambil pakai legging kat majlis tu..
tak lain dan tak bukan.. konferm nak usha si khairul fahmi tu..
aku pon menggatal le jugak nak usha sape player2 kelantan taon ni..dok tengah usha2..ader sorang kakak pakai jaket red warrior yang aku syak salah sorang kakitangan majlis tu kot..
aku nampak cam die dok tengok aku..tapi aku tak pasti le..yang member aku dok cuit2 aku cakap kakak tu senyum kat kitorang..member aku tanye pehal ko ni..
aku tengok ko tak ambek port pon bile orang senyum kat ko..
ape ko dah jadi sombong ke aper skang ni..
sampaikan makcik tadi punye la senyum lebar kat ko..leh ko wat derk je..
ker ko dah tak minat dah ngan kaum pompuan..
aku  jawab pon macam dah tak nak jawab dah solan member aku tu..
ko ni agak2 dah boring ker makan pakai tangan..nak try ke makan gune saluran makanan ke plak..suke suki ko jer cakap aku sombong..pastu cakap aku gay lak tu..mentang2 le stokin aku berbelang kaler pink..
siyess
aku bukan tak nak layan..
masalahnye..
aku tak nampak reaksi muke deorang tak kire le laki ke pompuan ke..deorang senyum ke..masam ke..muncung ker..
ko da tak ingat ker yang aku ni rabun jaoh..
kalo aku nampak..memang aku akan senyum ceni le gamaknye
member aku pon slamber jer balas balikk..
ooohhh ok2 aku tak ingat ko ni OKU....
dah tau OKU tu bawak2 le berubat..takpon pakai le spek..
dushhh...



bukan sekadar omongan kosong

20 comments:

Anisa Hang Tuah said...

ngahhahaha
stokin berbelang kaler pink
:P

Ina said...

ish..ish..anak aku pun tak nak pakai stokin seperti ituh...dia nak ben 10...bawak-bawak ler macho sket...pakai stokin superman ker..

Ummu~Ishak said...

i baru menang spek free.tapi frame je la.nak? kanta u buat sendiri :p

areteacar said...

pampang gmbr nmpak :p

E.d.Y said...

haha...kesian org rabun

amirah said...

aku ni kira OKU la ek?
rabun bukanlah kecacatan yg boley dikategorikan sbgai OKU.hehe

p/s: bila hari OKU? ko mesti tawu ;p

~naddy~ said...

ala...aku pon pkai spek. xhilang macho punya la.hehe!~

d_LA said...

smla kita jiji..siyes x suke pakai spek..rimas yg amat..pastu mulalah member senyum pun x nmpk..tp kdg2 kena pakai gak mcm time drive ke, tgk tv ke..hehe..

s.y.a.r.q said...

kah kah kah...tu lah.... lain kali pakai ler spek tuuu..... :P
rugi oh rigi..awek cun senyum xlyn :P

aqish basir said...

adakah qis ni OKU?
HAHAH

CIK TOM said...

heheh...OKU sbb rabun...cik tom pun rabun jauh tp xgemar mana gak nak pakai spek...rimas la..

Miss Yaty said...

manis senyum..;p

JIJI YU said...

anisa:
muehhe..da nak wat camno..stokin tu comey jer..dah le mahal gaban..
ina:
belang tu kecik jer..tak nmpak sgt pon..dulu salu pakai stokin bola panjang smpai ke peha..
ummu:
ahha..i da der 3 da spek..tapi i taknak pakai u..rimas..
ika:
muaha..pampang2 pon cik yatty puji tu..heheh
edy:
kesian kan kat kami..muahaha..mmg tertarik satu nikmat..bersyukurlah..
amirah:
taknak ngaku lak die..=]
naddy:
ahaha.buakn aku taknak pakai tapi aku salu lupe aku letak kt mane..tu aku malas tu..
d_La:
ahah..pas tu mule la mmber yang tak paham dok kate kite sombong..time drive tu kekadang pakai...
s.y.a.r.q:
mmg rugi oh...tapi pehal mase time aku kurus ni baru ramai nak snyom..ahaha
qish:
rase2 qish camno.ehee
ciktom:
kurang upaya jugak kan rabun tu..eehe..
mis yatty:
yatty pon manis gak..ahaha

azalia hjsalleh said...

hoho rabun, smela kita ;)

jame said...

haha...sapo dio wak jale nga mum tu tuh??napok gayo tok pehe lg caro mum tuh..haha

JIJI YU said...

azalia hjsalleh :
muahha kite same2 ditarik satu nikmat yang berharga...
jame:
gu skoloh rendoh aku mea..mano dio nok pehea...

Farah said...

Hik. OKU rupanya . Haha . Tak best kan jadi rabun ni . Huhu

yad'z said...

belang kaler pink tak menahan ar ko...


owh, oku... orang kurang usia.. hahaha

Amalina Azlan said...

ahaha jangan lupa sambut hari OKU sedunia akhir november tiap tahun. ngeh3

vampire's lovex said...

hahahahhahhahha !!! mengonggggggggggg....



lain kali,gantung spek kat leher senang...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved