bau ketiak lelaki penawar

 
 
 
 
 
 
 
tajok entry bajet majalah mestika...hot tapi tak berape nak hot..
suam suam air nesloo je pon..
sebelom ni aku penah je dengar yang bau tengik ketiak lelaki ni orang pompuan suke.
tapi setakat dengar je la..kebanyakan member pompuan aku cakap 
 
si A: "mane adew..tu sumer fitnah"
si B: "gila kau..hapejadah aku nak tarok idong aku yang mancung bawah ketiak pakwe aku"
si C: "maunye kena demam kepialu malaria tapioga kalo aku terhidu tengik ketiak korang"
si D: "ermmm saya takut ketiak"

tetibe hari ni aku terbace kat astu forum ni pasal bau lelaki..bau yang asli ye..buak bau perfume gerogio amani ke ..polo ke..bukan2..

Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University Pensyvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan melancarkan perjalanan haid.

Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America sebelum ini, bau ketiak lelaki yang sengaja "diproses" daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh "digoda" dengan bau lawan sejenisnya.

Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian di sapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut.

Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur. Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang... .

dipetik dari majalah PA&MA... Feb 2004... kalau tak caya...
 
haaaa..yer ke tak wahai kaum hawa..
kalo ye..mane2 yang stress tu leh dok bawah ketiak suami untuk terapi yang berkesan lagi efektif..
yang mane dok berkapel tu simpan la bau ketiak korang dan tunggu mase korang dah jadi halal nak bertempek.. 
tak pon calit je sikit bau ketiak tu..
cuit sikit atas idong awek korang..

kalo menjadik..kompom awek2 korang yang dok tengah stress tu kembali normal.. 





bukan sekadar omongan kosong

32 comments:

ieka darlink said...

ahaha.
betol la. da banyak majalah aku jumpa fakta ni.
kakak2 aku pon cukup suka bau ketiak/badan laki dorang.
memang lah calit bau ketiak kat idung makwe boleh redakan kemarahan dia.
cuba time dia marah kau buat perangai pegi calit ketiak kau kat dia.
tak tergelak dia time tu?


aku dah pernah kena. hahahaha.

Siti Fatimah Fuzz said...

ahaha...letak kat bibir??euww...
ari tuu cik siti ada dengar hot fm pasal benda ni gak....ada pemanggil yang call dia kata dia suka bau ketiak suami dia...hahha..

DuD said...

karut..itu semua adalah karut yg melampau

Miss Ran said...

kene tanya isteri2 la gni
y blom kawen tk dpt nk gtaw

d_LA said...

oh tidak..nenek itu je kot yg ketagih..hahahahah...

niesz said...

euuww!hahaha..geli giler..nk bau boleh but make sure dah mandi + sapu deodarant..hahaha..xlalu den nk cium masham2 tu..

A.s.t.i.n.a said...

ewwwww MUNTAH!

MIMIE AIZA said...

hahaha.. faktanya, peluh lelaki lebih wangi berbanding peluh wanita

KatekateKite said...

hahahaaa...lawak giler!
tak sangke lak depa leh wat uji kaji camtu ek!

tapi betulla.... penah dengar kat hot.fm baru2 ni, tp tak pasti ape topik die pagi tu.

yang pasti ade sorang pompuan nih call. die kate, die suke bau ketiak laki die tiap kali balik keje. and tiap kali laki die blk keje, die akan mintak untuk cium bau ketiak laki die!

maksud nyer, mmg betullah org pompuan suke bau ketiak laki.(tp mungkin sesetengah je kot)

alaa...yang cakap geli2 nak muntah tu, belom kawen lehla...yang dah kawen tu??? haaaa....

**psssss... kite pon suke bau bdn tunang kite kalo jumpe time die blk keje tau! hahahaa...but tak pernah lak nak cium ketiak die..belom halal lagik! :p

echah mashuri said...

lugaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....HAHAHAH

padlie said...

pasni leh bukak bisnes, pewangi terapi wanita..
Ingredient: peluh kat ketiak lelaki..

Entry terbaru padlie: Kau cuba tipu aku lagi

sissyira said...

salam


tengok jugalah ketiak yang macam mana, kalau bau macam longkang saya pun loya nak bau, tapi kalau wangi mcm ketiak suami ai tu,, memang sedap la baunya..haha...hilang stress...

NOOR FATIN said...

auww~ tak rela i..

Ieda Al-Habsyi said...

jap jap aku nak pegi opis laki aku, nak cium ketiak dia sedalam dalamnya, terapi abissss woooooo! hahahahha :)
ZIZAN (RAJA LAWAK) SEMAKIN HOT!

MerLe said...

penah baca gak dlm mjalah ape nth dlu..btul kot..tapi bkn yg smua laki la...x smua bau bdn laki tu pompuan suke.. =P

yad'z said...

banyak dah aku bace.. tapi.. kannn.. lau tiak bau cam kamben.. huh!!

fadhdeela said...

woooo ngerinyer dengar!! pernah dengar jugak kat radio si isteri gile nak bau ketiak suami dia..waduh2

Meh singgah: Daphne Iking Peluk Islam!!

aNnE said...

wahaha penah gak dgar benda ni..tengoklah nanti nak test kalo dah kawen..wakakaka

unieMARKS :) said...

ahahaa , kembali normal la sangat kan . tambah pengsan ada laaaaaaaaaa ! hahaha

Bella Ayub said...

perhgh!! tak boleh di bayangkan jika ketiak yang tengik dan masin tu kena bibir bella..

tp abah dulu masa zmn sekolah kalau lambat bangun sikit mesti siap arrr kena salat dengan ketiak..

pftt!
hahaha

Amira Naddia said...

bau goku mnyebabkn aku rajin g kelas
tp pndai tak jugak

bun said...

aku suke dok bawah tiak ayah aku,bau2
dulu tak taw nape,bace satu artikel baru taw

hahhah,nak baw tiak pakwe aku soh masuk kahwin dulu

psst,taknak yang tengik

bun said...

aku suke dok bawah tiak ayah aku,bau2
dulu tak taw nape,bace satu artikel baru taw

hahhah,nak baw tiak pakwe aku soh masuk kahwin dulu

psst,taknak yang tengik

bun said...

aku suke dok bawah tiak ayah aku,bau2
dulu tak taw nape,bace satu artikel baru taw

hahhah,nak baw tiak pakwe aku soh masuk kahwin dulu

psst,taknak yang tengik

ika said...

ape kejadahnya semua ni ? haha .

delarocha said...

ada sesiapa nak cium ketiak aku?

KUREKURE COMEL said...

errr...betul la.....sblm kawen mcm tak percaya jgk...

bila dh kawen....dri jauh dh blh cam..hehehe...

M a W a D D a H said...

kalau laki tue berpeluh giler2 (joging), adakah stress pompuan lagi cepat berkurang?? hehehehe

h A n Y S said...

ade dengar hot fm hari tu, ade akak tu admit dia suka bau ketiak lakinya, lbh2 bau lepas balik dr keje, perghhhhhh! hahahaha

TunTeja said...

hehehe.takpun kan jiji.komersialkan je lah bau ketiak lelaki tu jadi perfume.pastu jual.kiki

Arif Ramdhan said...

Jgn muntah cgt ye..hehe

Arif Ramdhan said...

Tu da nasib awak 😄

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved