di sebalik hantu

 
 
 
ini bukan entry yang bajet misteri..
ade kuar asap bagai..ade suare mak limah nyanyi lagu enjit2 semut ke..
takder2...
ini bukan entry untuk menakut nakutkan korang yang penakut..
ini bukan sebarangan entry..
apapun jangan biarkan hidop korang diselubungi hutang piyutang....

pehal asal sebut jer hantu..semua yang buruk buruk kompom terkeluar dari minda dan jugak lidah yang tak bertulang..tak kisah la dari segi rupe bentok hantu tu ke..ataupon perangai hantu tu senirik..
tapi antara hantu dan jugak manusia2 yang mereka cipta name2 hantu tersebut takder nye banyak sangat bezanye...

hantu pocong..
besenye hantu ni kejenye dok melompat je pasal kaki die tu kena ikat...
manusia pulak akan turut melompat lompat bile dengar muzik tak pon dok clubbing..

langsuir
suke terbang laju bajet superhero..dok kaco orang dengan suke tawe yang dibuat2..tapi totap seram..
manusia pulak suke suki naek motor laju2 tengah2 malam bute sambil wat gaye otromen..bunyi ekzos yang dah macam kete kebal..mengganggu gugat kedamaian orang laen..

toyol cukup sinonim dengan kerja2 mencurik..kelebihan toyol pulak deorang takder la pulak nak fitnah manusia mencurik..tapi manusia yang mencurik dok sibuk2 pulak tuduh si toyol ni mencurik..

untuk lagi menyeramkan diri hantu2 ni akan cube menyimpan kuku dan jugak simapat rambut panjang..tapi manusia yang perangai cam hantu pon same je jugak..nak suh kasi rase seram sikit deorang pon turut same menyimpan kuku dan rambut yagn tak tentu arah..mungkin jugak perangai deorang lebih berhantu dari hantu original..

kite banyak disajikan dengan cerite2 hantu..muvie hantu..tapi manusia yang belakon jadi hantu tu..takder pulak terime anugerah bintang popular.....
aku harap hantu kak limah dapat le anugerah pas ni..




bukan sekadar omongan kosong

11 comments:

Ayuni said...

betul, hantu kak limah layak dpt anugerah, usop pun!

ieka darlink said...

weh seram gila gambar kak limah kau ni.

yad'z said...

oii meon kesayanganku... aku minat ko baiii.. hahhaha

skandaLdariLangit said...

pocong tu cantik. kata mereka.

Diya Edhayaa said...

wa syg gile sma kak limah...hahaha..
enjit2 smut... XD

Novelgurl said...

salam..hahha..manusia itu lebih berhantu dari hantu..aishh..

hiro said...

buat halau budak suh balik uma ni sedak juge.

Afikah Aziz said...

mak ai besarnye gmbr....sib bek xnmpk muke ahaks....

bun said...

besonye gambaw

naseb tak kuaw habis

lambat load,kalaw tak ade yang menjerit malam-malam nie

ek,tol gak,hantu manusie pun ade :P

yad'z said...

bukak entry ko kali kedua... tetiba meremang bulu tengkuk aku.. hehehe..
kak limah berjaye buat aku seramm..huhu


must read edition meon... aku tak bersalah... jangan salahkan aku.. bukan aku yang cakap.. aku tak rela.. arghhh...baca nie...

http://azyaleeya92.blogspot.com/2011/02/hahahahahhahaha-huahuahauhaua-bahbahbha.html

Amira Naddia said...

weh..ko mcm carik gadoh dgn aku weh. apsal letak gambo antu? seram aaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved