don’t judge a book by its skin

images

hambek nak pe’ah…tajok entry gune bahse orang putih tu.. sekali sekala kena jugak upgrade tajok entry tu..bior ade unsur2 international sikit blog aku ni..walupon name blog kampong je..tapi intern jugak bhai..

ni baru je balik melantak free kat kenduri kendare orang kawen..nak citer pasal masyarakat kite yang salu je menilai orang dari segi luaran..hape kontot sangat dah ke kepale otak orang orang tu ek??

first hari ni pergi kenduri kawen abang kepade kerani sekolah aku..sampai sane aku tercari cari mane le sang pengantin..tanye member aku..sekali member aku tunjuk depan muke “tu haaa..yang pakai kaen pelikat tu”..bulat mate aku weh tengok si pengantin lelaki cam tu..biaser aku pergi melantak tempat orang kawen pengantin punye la pakai macam raja india..kali ni pengantin versi pahlawan melayu dahulu kala kot..dengan berbajukan baju brand pagoda..berkaen pelikat tinggi sebelah dan berkopiah putih kekuning kuningan…

dah adab memule sampai umah orang haruslah salam tuan rumah dulu..aku pon salam le dengan sang pengantin sambil2 nyanyi lagu maher zain sebijik due depan die..bajet die terharu la kot..member aku tanye die pehal tak pakai baju pengantin..die leh jawab leceh weyy pakai baju tu..susah nak iron..lucu weyy pengantin ni..

dah tu duduk melantak..sebelah aku geng makcik2 berbibir lady gaga..tetibe dengar ade sorang makcik cakap.”family ni tak der duit ke nak sewa baju pengantin..pas tu majlis die suam2 je kot”

amboi2 mulut makcik..lajunye mengate..makcik tak tau ke yang sipengantin lelaki tu keje ape??pilot kot..saje die je makcik oit pakai camtu..dah die panas ngan rimas pakai baju pengantin..majlis sederhana ni dituntut agama kite makcik..yer tak..

kan ke dah ter blushim muke makcik..tu la laen don’t judge a book by its skin…

1231807939-dont judge me




bukan sekadar omongan kosong

12 comments:

echah mashuri said...

perghh pilot tuhhh...errr,,pengantin tuh ade lagi tak adik laki bujang?ngeh.ngeh.

A.s.t.i.n.a said...

biasanya yg makcik2 nilah kita susah nak tegur.. jgnlah mother kite begitu..

ch!natsu said...

lumrah.. =)

bun said...

huhuhu

tuelah

cakap ikot ape yang kite nampak

cube selidik dulu :)

yatie's EPISODE said...

kan unik tu pakai kain pelikat jee.. hee. mak cik ni pun. huu~

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

cikgu jiji, lain kali jampuk cikgu tu n ckp macam ni, takpo mokcik, takpe, nnt ambo nikoh ambo ajok mokcik. Mok cik buleh tengok ahh ambo paka kelahhh, elegen, kaloh ore lain. hahaha. (ikut style adik abby menjawab) :)


p/s: don't judge a book by it's cover. U r so right! salah tafsir bencana diri.:)

h A n Y S said...

biasa lah tu..makcik2 yg bizitakdebody memang akan mcm tu..asyikkk tak puas hati, nak puas hati sgt, buat majlis sendiri,haha
haih..buat grand sgt kena umpat,
buat tak grand pon kena umpat,

starsyeea said...

yerp...betol sangat tajuk ko neh...tp ini zaman org sume dh pandang skin kan...means, skin is as important...

apa?? pilot?? waaaaa...

kechixx said...

humble nya pengantin tu;)

JIJI YU said...

ecahah
hehe ade je kerani skolah aku tu la

astina
muahah jgn le mak kite dok mengate..

chinatsu
lumrah ek..susah tol kan nak ubah

bun
okeh

yatie
mmg unik gile kot.

fifiey
muahah baru je semalaaman tak jumpe abby dah rindu dah kot..

hanys
serba tak kena

starsyea
kenape tak percaye

kechixx
humble ke..ha lwak weyy

ika said...

pergh . susah nk cri pengantin camtu . itu la org kite , nampak pelik sket nk mengate . pelik tu la unik . hee . :D

puteri ain said...

sempoi gilerr pngantin tu..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved