elergik bulu

huwarghh bangon pepagi bute lagi..tengok jam kat enset dah pkol 5 setengah pagi..lewat oit..
allah!!!!!ape benda yang berbulu dok kat kaki aku..
aku bace ayat kursi..aku bace surah2 lazim..bace doa qunut yang panjang punye versi sekalipon tak semayang subuh lagi..
habes segale bacaan berbahase arab aku bace..
cube bangkit dengan penuh keberanian berbekalkan kayu cotar polis ditangan..kot2 musang berbulu ke dok kat kaki aku..
tetibe ..

miawww...oih aku terpikir kejap..bile pulak aku bela kucing ni..
"cakap leklok..ko ni jin betendang ke kucing original buakn spicy"
dialog ni orang2 klasik kampong aku ajo..kalo jumpe menatang yang tetibe je ade cube tanye die leklok..sape die..
3 kali kot aku ulang dialog tu..tapi kucing tu tetap dok mengiau dengan penuh ghairah..
hape dah buang tebiat ke kucing ni..dah le ko tu kucing jantan..

dok termenung sambil pegang2 rabe2 kucing tu..aku terpikir kucing tu masuk umah aku camne..
pas tu..aku rase pehal aku tak bersin cam selalu bile pegang kucing tu..
padahal aku ni elergik dan pantang bebeno ngan menatang ni..ke alergik aku dah ilang..
misteri




bukan sekadar omongan kosong

13 comments:

Azie Azra said...

yeke alergi ?ade riwayat alergi ke sblm ni?kalau cmtu nanti anak2 xleh ler beli bear berbulu tu sbb ayhnye alergi.haih.ilang nikmat idop

Ummu~Ishak said...

kucing sungguh ke tu ji? molek sikit..

**satu kompeni kita. no bulu2 kucing. bulu idong takpe

kiera'sakura said...

kucing 2 menyelinap msk beg ko kowt smlm tue yg tbe2 ade tue... hehehe

Anis Akhir said...

sgt misteri kucing tu...

Ieda Al-Habsyi said...

kucing jadian, pakai minyak wangi tu pasal ko tak bersin, ;p
SENGIH. TAK PERLU KATA APA-APA

A.s.t.i.n.a said...

bulu bukan sebarang bulu..

Zue Cancer said...

heeee.........aku suke kucing!!!
mmeber aku selalu selalu panggil aku tok halau kucing sebb dia takot kucing wawwawwa~~~~~~

p/s:jiji kalau boleh "allah" buat la huruf besar"Allah"(tego menego sesama islam :))

ika said...

ha ! pernah tgk satu cerita ni x , bila seseorang tu dah nak meninggal , kucing akan sentiasa duduk dekat die . ahh , sudah . haha .

CGG said...

huhu..
akak pun..boleh selsema tiba2

ieka darlink said...

kucing dari langkawi tu. ahaha.

Applepinkcomeyy said...

org yg admirer kau tu, hanto menatang tu~~ haiyokkk~ haha :D

Afikah Aziz said...

npe tnye cmtu kt kucing....bek jiji terus peluk kucing tu drp tnye,kate dh x alergik hihihi

yad'z said...

kucing jadian uh.. ayoooo, tatau...
habeslah.. ade orang antar kat ko...
cik anon kot.. hahahahahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved