hampa...




member aku cerite kat aku ceriter pasal member die punyer cerite kat die....

member aku ade berkenan kat sorang awek ni..
cukup cun..baek..lomah gemalai..
everitim is perfect la bak kate nye..dah bile hati dah berkenan kan..kentot bau petai jeruk pon leh cakap bau perfume georgio amani...patot le due tige hari ni aku tengok die asyik dok pegang enphone sambil tersengeyh sengeyh cam selipar koyak gamaknye...
kire member aku tengah melalui saat2 bahagia la yek...

aku tumpang gumbire melihat kebahagiaan seorang member..waloupo aku senirik tak maseh lagi belum berpunye namun aku percaye disane ader yang tercipta oleh yang maha esa untuk diriku yang maseh lagi terune..awwww

hari ni aku tengok member aku termenung panjang..muke bermuram durja..senyum selipar koyak dah tak menghiasi muke....beliau ibarat ayam berak kapor..
kesian kot aku tengok die..aku selaku member kamcing yang memang caring terus laju-laju bertanye kesah si empunye cinta..

setelah di selidiki punca kemuraman beliau..inilah ceritanya..
alkesah..
die dah cakap kat pompuan tu die suke kan pompuan tu..tapi care die cakap tu aku ase unik jugak le..die nyanyi lagu for da rest of my life part chorus tu jer
For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I'll be there for you
I know that deep in my heart
.die rakam susare sumbang vokal hentah kemane.. then die antor audio message kat pompuan tu sambil cakap will u be with me??
mesej berbalas...tapi laen yang diharap laen yang dijawab..
"pehal ko anto lagu for da rest of my life kat kekaseh hati orang??"

patot la member aku terus sentap..die punye la dok mengharap tetibe hentah sape anto mesej cam ni kat die..die cakap kat aku die cukup hampa..
tu la aku dah pesan..jangan tarok harapan tinggi sangat...
aku suh die telepon pompuan tu..
siyesli jawapan pompuan tu membuatkan member aku kembali normal seperti sedia kala..
senyuman ibarat kasut futsal terkoyak pulak dipertontonkan beliau..
 pompuan tu cakap
mesej yang sebelom ni tu pompuan tu senirik tak tau sape pengahantarnye..
mase tu enphone pompuan tu dok dengan member laki die..
maybe la kot member laki die pon dah turu syok ngan pompuan tu..

p/s
hade ke kalo dah syok terus je ngaku awek..
sesungguhnya aku tak paham dunia per "kapel" an ini....
 



bukan sekadar omongan kosong

25 comments:

Azie Azra said...

hehe.org kata,cuba selagi boleh.laki yg syok tu pun cuba juga.xnak kasi laki lain dekat dgn pompuan tu.syok sorg pun jadi ler

cik Ladies said...

bhaha..lawak sih.. JIJI YU tu pakwe saya ke eyk? konfius . ahaha :p

Applepinkcomeyy said...

waaaahhhhhhhhhhhhhhhh~ kau single ke ? *teruja

A.s.t.i.n.a said...

bila hati dilamun chenta begitulah sengih..

tapi bila dah jadi chenta dier.. *sigh*

Zue Cancer said...

cantik la blog ko. sape kate tak cantik.join jek

Nica said...

erm mcm2 skang nih..

*takpe nanti join la contest mata sepet kalau ada..

hehe

Amy Syaquena said...

nice blog i like..join je ada rezeki tak kemana kan..

kiera'sakura said...

jiji.. de ko try wat kt enon... hahahaha

Ina said...

jiji..dunia perkapelan mmg gitu..yang penting ikhlas..kalau dah suka gile jgn buang masa..cakap terus terang..baru tahu isi hati..kalau dia tergagap-gagap..minta dua tiga hari nak pikir..emmm..takde la tuh..

yatie's EPISODE said...

hehe. takde wek lagi? tipu aa. hekhek. dunia perkapalan eh perkapelan mmg begitu. hihi

zmanja said...

terbyg sore kwn awk tu..nyanyi ke laut ke??? kene antar class vokal dulu nih..hihihi

Hanis MY said...

uishh macey2...baik cek skali lagi hehe...

Ummu~Ishak said...

apsal ana baca entri ni tapi tak faham?

*bakmai tuhfatul atfal.. kompem paham, haha

DuD said...

mmm..laki tu ngaku gitu sbb dia nak warning la tu epp epp jgn potong line aku. Kalo dah ramai sgt yg syok kat ppuan tu, soh aje la ppuan tu wat pilihan. Kan senang...

padlie said...

Skrg memang pesen nyanyi lagu Maher Zain tu ke? Kapel tp ngaku bini...
Apa pun, kawan ko mmg berani..

New entry: Kerja oh Kerja

deeya said...

pe barang kapel-kapel .. nak kawen terus ah ^^

bunga said...

bila kita menaruh harapan yang tinggi mmg agak kecewa..tapi bila kita lakukan semua mengharap dari redha-NYa insyAllah kita tidak terlalu kecewa..

no couple before kawin..leh x cam ni??

syafiQakarim said...

oh,daku masih solo.
;p

khairul hisyam said...

mengaku lebih baik :)

bun said...

sedih je
hahha,tah aku pon tak paham


psst,jadi pakwe aku lah

hahahha

ika said...

chet . cereka cinta cintun ni mengarut semuanya . hahaha . ingat seindah filem korea ke ha ? poorahh . haha .

d_LA said...

aku pun x paam gak jiji weh...hehe

fadhdeela said...

mengelabahh la kawan tu..hihi

Meh singgah: Kejap pakai kejap xpakai..bogel jer la!!

JIJI YU said...

ahhaha aku still singgle lagi ni..meh la kalo nak kan aku..isi borang.

yad'z said...

dah2... jangan dok gatall.. kite kan kapel.. lupe??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved