identiti diri

mase jumpe sifu ben ashaari hari tu..ade gak bincang pasal identiti diri..
sebenarnye aku tak berape nak paham sangat pasal identiti diri ni..
tapi bile hari ni aku pergi kenduri bessdey gu gurl kat KB MALL..aku rase cam aku dah mule nak paham..
sikit-sikit..
 
sebabnye..mase aku na beli hadiah tuk bssdey gurl tu..
tetibe aku ternampak ade satu geng budak pompuan le kot..
boleh pulak ber "kot2" kan..
aku tengok satu geng budak pompuan..
aku rase cam tak kena je fesyen deorang dengan cuace yang sedang melanda bumi kelantan
buat mase ni..
ye la ade ke dengan keadaan cuace yang panas bagai nak rak ni
pas tu pulak aircond kat mall tu aku rase cam dah rosak kot..
boley pulak deorang pakai baju sejok secare bekumpulan..
peloh kat dahi takyah cakap le..
bercucuran membasahi muke..*kan dah keluar dah ayat skema aku
yang aku ni pakai kemeja ngan baju dalam pon rase cam nak bukak pakai seluar je..
tu satu hal..

jalan2 punye jalan lagi terjumpe due orang pompuan..
punye la cun..tapi yang hampeh nye..aku rase la..setiap kali lepas 5 langkah menapak..
konferm deorang tengok shawl deorang dalam cermin kedai2 kat tepi2 tu..
pas tu berenti bukak beg ambik cermin..touch up2 sikit..

abes citer pasal pompuan..
pas tu geng budak laki pulak..rambut takyah cakap le..kalo lalat lalu pon konferm tercalar kulit..punyer la tajam bucu rambut..mungkin sebab tu fesyen yang latest la kan..
kalo nak ulas lagi panjang memang tak abes citer la..

adakah ini disebabkan deorang tak jumpe lagi identiti diri sebenar deorang ek???
ade member aku cakap..dalam mencari identiti diri..
kite kena cari kawan yang betol sebetolnye..
mengikut jalan yang lurus..
insyaALLAH..
dapat le identiti diri yang lurus..
 
 

budak tu sedang mencari identiti diri beliau
bak kate pepatah arab..
berkawan dengan penjual perfume..
make berbau perfume jugak la kite waloupon sikit2..
kalo berkawan dengan orang yang suke kentot...pas tu berbau pulak kentot beliau.
make bau tu akan terlekat jugak sikit kat badan kite...




bukan sekadar omongan kosong

21 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

hehehehe.. pesennn orang... nanti dorang dah muak, muncul la dorang dengan identiti sebenar dorang :)

h A n Y S said...

kesian budak kat gamba last tu..
adakah dia telah menjadi mangsa keadaan?
hahahaaha

Ayuni said...

hm, mcm2 skang nie....

bun said...

huhhuhu

pepatah arab ker pepatah sendiri?? :)

Cik Eliza said...

lawak betol lah gambo tu, haha

iwan_dextrous said...

law x dorg yg nk tiru sape lg..hahaha

azharr said...

haha...dah rupe penguin budak tu...soal identiti payah nak cite...

Siti Fatimah Fuzz said...

hahha...nice bro..cik siti pun tgh mencaari identiti blog cik siti ni..(layout blog tuu dok tukar2 ja...tak dak identiti lagi)

Azie Azra said...

nk kawan ngn jiji yu.

p/s : kalu kwn pun macho,mesti kite pun lawa.haks

bonadsayang said...

abe jiji wey..ambo tag mu dlm contest.mari pakat tra :P

A.s.t.i.n.a said...

wkakaka... Ji, time kasih wat saya gelak di saat ini..

s.y.a.r.q said...

pasal yg betol2 kan shawl smpi bukak cermin setiap 5 langkah tu mmg ramai.huhu.... Tak yakin diri kot..

tu nasib bahek dye bawak cermin sendiri dalam beg. Kalau setiap 5 langkah nak pergi tandas sebab semata-mata nak betolkan shawl mcm mana? har har har.. :)

Miss Yaty said...

setuju2..miss yaty pun jumpa abg ben petang tadi...dia pun ada cakap pasal identiti diri..huhu~

bonadsayang said...

tak kiro la gane pon tema.join jgn tak join. :)

Anis Akhir said...

bila umo makin meningkat, bila dh masuk alam remaja, msih ramai yg tercari-cari identiti sendiri..

echah mashuri said...

betul2.nak cari identiti diri nih bukan sng kan.tp ak pun xbrapa phm pasl idntiti diri.heheh

sissyira said...

salam pagi jumaat =)

yang, kad pengenalan tahu tak? or my kad tu? itulah identiti diri kita.hehe...


nak kawan dgn jutawan je, sebab nak jadi billionar...hehe

vampire's lovex said...

hahahhaa !!! gamba last tak blahhh..wakakkaa

maCy said...

bagi dorang tu identiti dorang. tp tgk usia, kalau belasan tu memang tengah cari identiti la..

even kt blog ni pn, cmtu juga cari identiti. macy baik dengan semua. i mean, if jiji pasan, ade geng guna aku ko macam biasa, ade geng blog ilmiah, ade yg blog lucah merapu. biasanya yg sama jenis ni baik n kmceng sama2 dorang. bkn la xbaek ngn y len tp cm geng la. tu pn identiti jugak..

apa pun macy ta suka blog lucah. keh2. tp macy xde masalah ngn dorang. ade j kt fb nun~

maCy said...

pnjang ta komen? hahaha

maCy said...

n hah, macy suggest jiji buat comment moderation.

1. try cek entry lama, knpem ade spam.
2. t tlepas baca komen entry lama. kdg2 org ta baca yg latest j. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved