kekasih punye bessdey

sehari due ni salu je aku dok tulis entry pasal besdey kan..konferm si epah akan pikir hape dah kemaruk bessdey ke aku ni??takpon dah terdesak sangat ke nakkan hadiah bessdey?gile taknak adiah bessdey..barang free tu..bukan berbayor pon..adiah tu..tak kire la murah ke mahal tak der harge ke..tapi setiap adiah yang korang dapat ade sentimental value die yer tak??

hari ni dah masok bulan bessdey kekasih aku???herk..kekasih aku????ade ke..ade la..tapi bukan kekasih aku sorang je..die ni adalah sum one yang memang istimewa..sehinggakan “sesetengah” orang sanggop menjadikan die idola dan kekasih sepanjang hayat..nape aku cakap “sesetengah” sebab makin lame ramai di kalanangan kite sekarang ini makin melupakan si DIE kekasih ALLAH yang teragung..

hari ni..kalo bessdey orang tersayang laju je kite ingat kan..siap wat persiapan berbulan2 sebelom tibe hari bessdey tu..yer ke tak ni???ader jugak yang menabung semate mate nak beli adiah untuk yang tercinta..ok la tu..tapi berape ramai yang buat persediaan nak sambut bulan maulidurrasul??tak ramai kan..T_T..

tak semestinye bile tibe bulan ni je kite kena memperingati BELIAU..sepatutnye tiap2 hari kite kena salu ingat kat die..lagipon nanti kat padang mahsyar kelak..kite akan tercari cari orang yang nak memberikan syafa’at kepade kite..tak malu ke kite nak mintak syafa’at RASULULLAH kalo kite hanya mengingati die setahun tu sebulan je..tu pon kalo ingat le..

11 hari lagi tibe la 12 rabiul awal..sekaran gni pon dah banyak dah jemputan kenduri maulud kat rumah kawan2..jiran2..tapi ape yang paling bangang semalam aku ade chat ngan sorang mamat tu..die tanye aku nabi beranak bile.aku jawab le 12 rabi’ul awal taon gajah..die pon cakap

taon ni kan taon arnab..tak menjadi maulud gamaknye ek..aku jawab balik..hape ko ni cine ke muslim??

p/s

entry peringatan bersame..cam biase la hari jumaat..dalam seminggu kena jugak ade sekali ok la tu kan..




bukan sekadar omongan kosong

7 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

heheh.. jomm.. toksah sambut V'day, sambut Maulud Nabi je :)

Cik Eliza said...

aha !

like !

;D

ch!natsu said...

thanks beb mengingatkan.. =)

Hanis MY said...

timo kasih Ji...bagus demo ni bulah wak natu high recommendation hehe..

epadzz zainal said...

GONG XI FA CAI.HA HA HA

A.s.t.i.n.a said...

Haaa mcm tulah... balance2 kan sikit.. Hari ini hari Jumaat..

chiLleD...!! said...

thanks ingatkan..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved