untuk pria terhebat

pepagi lagi dah keluar nak solat jumaat

bersempena dengan hari jumaat yang begitu indah lagi mulia..aku ingin menyeru kepada pria2 terhebat diluar sane..yang mane tak uzur…tak sakit..sehat wal’afiat..marila kite bersame2 mengerat kuku kaki dan kuku tangan..mencukur kawasan2 yang berhutan rimba..menggosok baju dan kain pelikat..dan ayohlah kite sume menapak menuju ke masjid..kerana kalo kite menapak menuju ke masjid make dapat pahale extra..”debubb hambik ko sebijik ..sape yang ajor menapak je dapat pahale extra..dah kalo orang tu dok jauh berbatu dengan masjid..maunye pitam tak sampai ke masjid die tu..okey..sumernye yang ke masjid..dengan wudhuk yang sempurna niat yang betol..make tak kire la die menapak ke..memecut ke..memang akan dapat pahala extra..begitu pmurahnye ALLAH..

aku jugak menyeru kepada para pria2 terhebat..per awalkanlah waktu untuk ke masjid..kerana malaikat pencatat kedatangan tidak akan tercegat lame menunggu kehadiran kita semua..tak percaye tunggu la hari perhitungan tibe..baru dapat tau kebenarannye..ape salahnye kan pergi awal sikit..dapat pahale sebesor bukit gamaknye..bukannye rugi pon..sehari je pon dalam seminggu..lagipon ustazah aku cakap kalo kite pergi masjid dan khatib dah ade atas mimbar..memang name kite takkan di catit le oleh malaikat pencatit kehadiran..tak ke rugi tu..




bukan sekadar omongan kosong

7 comments:

Anisa Hang Tuah said...

selamat menunaikan solat jumaat ya jejaka sekalian alam.

y u y u Z u l a i k h a said...

UNTUK LELAKI :

MANDI SUNAT JUMAAT, PERGI AWAL, DENGAR KHUTBAH DARI AWAL SAMPAI HABES.

pahala bertimbun timbunnn~

Faaein Himura said...

huhuhu.. baguslah.. memperingatkan pria akhir zaman...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

sejuk perut mak mengandungkan anak yang soleh:)
cikgu, i dh ada di kelantannn:)

A.s.t.i.n.a said...

wat taubat yer Ji.. sekalikan kami..

FariehanIbrahim [LBC] said...

yeahhh! terbaekkk!
leyh bace khutbah on9 kt sini. ^^,

asybedazzle said...

betul2, tak salah pergi awal.
tp td aku lambat sket,
sket je. hehe. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved