kad kredit ni cikgu

masok kelas hari ni..tanye bebudak..
sape2 yang tak ghety2 nak bayor yuran lagi..meh bagi name kat saye..
saye tolong cari sponsor..takpon saye je yang tolong sponsor...
gilak weh..bertuah btol student2 tol kalo ade spesies cikgu cam ni atas muke bumi ni..


tetibe je si mahmod angkat tangan..
"awak mahmod pehal pulak dok angkat2 ketiak..ape rase dah cukup berbau kasturi ke hape ketiak awak tu?"

"takder la cikgu..saye nak bayar yuran ni..ni ade kad kredit dalam dompet saye ni.."

erk yer ke budak mahmod ni..mau tak terkejut aku ni..
aku yang dah bekerjaye ni pon tak pakai lagi kad kredit..kad bank pon umi aku yang pegang..

mahmod berjalan dengan gaye anak tan sri menuju ke meja guru
aku memang dah berdebor debor dah ni..
tak pernah2 aku pegang kad kredit..

mahmod menegluarkan dompet die..pas tu laju je die tarok atas meja aku 
kad american express yang kertas tu..
ala.. yang kad yang ade dalam beg duit budak2 tu la.
takkan korang tak perasan..

hape ke lawak ko ni mahmod..kad ni mane le boleh pakai..mau nye cikgu kena hempok dengan pak guard bank kalo pergi trade in kad ni..
macam2 budak2 zaman sekarang..mudah sangat terpengaroh..




bukan sekadar omongan kosong

17 comments:

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

tapi cikgu zaman moden, kena terima hakikat kalau students lebih moden dr mereka;)

i read from encik ben's post about the met up di food court kb mall, wah bestnye. if just i was being here, pasti boleh join. cehhh. haha.

MAKCEK bukan NENEK said...

aku suka gila mahmod tuh .
hahaha .

dulu2 aku igt tu duit omputih.simpan oh . hohox

m!sZ zAL!nA said...

sy guna kad nale jah.... hahahha


jumpa ben xajak pom... nak itottttttttt

Siti Fatimah Fuzz said...

hahaha...ko cikgu darjah satu ke hapa??hahaha...lepas ni kepada cikgu2 sekalian, boleh la dapatkan tempat yang scan kad kredit tuu(ntah apa nama dia pun aku tak tau)....sebab kemungkinan besar, anak2 murid pegang kad kredit untuk bayar yuran...haish...hahahha...gelak tak berhenti henti...adeyh, sakit perut plak

hiro said...

kayo la ko den.

IMANSHAH said...

mahmud tu cemerlang gile..memperdayakan cikgunya..hehe

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha.. ngeks betul ingatkan betul tadi :D

Amira Naddia said...

br nk suh mahmod lanje tgok wayang...

yad'z said...

cube pass kat kredit tuh kat pengetua.. agak2 kene hempok then resign tak?? hehehe

A.s.t.i.n.a said...

rase nak berkenalan jer dgn dak tu.. herher

Miss Yaty said...

hihi..comeynye layan gelagat anak murid ;P

Miss Yaty said...

hihi..comeynye layan gelagat anak murid ;P

asybedazzle said...

haha kalau la ada ckgu xtau, naya je kena kelentong dgn bdak2, hehe

JIJI YU said...

aku dah denda dah budak tu..ehhee

~naddy~ said...

siyes cumel la mahmood nih...haha!~

kiera'sakura said...

tue nasib die x kuarkan duit juta riya je.. hahaha

Cik Eliza said...

ahahaha !

ktok ketampi !

;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved