ke alam sebelah sana




seratus..seratus satu.. seratus due...seratus tige...seratu emmmmm...paattt
lekukkkk...kepale aku terhantok kat lantai..mate aku tibe2 berpinar..
biceps aku tetibe ketar semacam je..aku berdebar takut2 terkena parkinson cam  mohamed ali tu ke..
aku rase lemah semacam..pandangan mule kabur..berbintang bintang bagai..
perut yang hentak berlipat rase cam keras semacam jerk..
lutut goyang goyang rase cam nak gelek gerudi
aku gagah kan diri untuk bangun berdiri atas buku lali senirik..
aku bukak pintu utama rumah aku yang besor gedabak..tak larat..
aku tak tau pehal..padahal serase rase aku aku ngan bro ben punye body dah lebeyh kurang je..kurang aku sikit je..aku tekan tombol pintu dengan dagu aku..
pintu terkuak luas..menampakkan sinar cahaya mentari sore...

"tok in...tok in..nek nga...nek nga.."
tok in dan nek nga adalah pasangan klasik yang berjiran dengan aku..
okeh dunia dah gelap..selamat tinggal dunia

di alam sane
terdengar suare2 simpati bertanyekan khabar aku dari alam nyate..
"abang long...nape ni..pehal pengsan ni..tak makan ke..??"
"kenape ngan abang long ni tok in??"
tapi aku maseh di alam sebelah sane..
tak tau di mane..
rase tubuh badanku di usung hentah ke mane mane..
rasenye mau sekampong dok keliling tubuh nan kaku tak terdaye..
tok in pulak dok tengah mengurut ngurut tubuh badanku yang hanye berseluar paras lutut sahaja...
mate tercelik kemabali..roh mule meresapi body yang cukup seksa bagi mate2 yang mengushanye..

tok in:hurm camne pulak budak ni boleh pitam...dah kena cari peneman hidup ni.. rumah besor tapi dok sorang diri..bahaye tu..mau nye mati kering nanti..

nek nga: along ambik jer anak pak cik berahim yang belajo jadi doktor kat mesir tu..habes citer..malam ni nek nga jage along ngan tok in okeh...jangan banyak citer..macam mane pon malam ni kena makan nasi..udah2 le berpantang..

bersyukur aku dikurniakan insan2 sebegini rupe..
terima kaseh sume..
kamu sumer adalah keluarga..

p/s
pes taim jadi camni..tak pernah aku pengsan..tak sedorkan diri seblom2 ni..
bile aku rase ok je aku terus taip entry ni..
tok in dok tengok hape aku dok buat kat depan lappy..

tapi pehal ek..




bukan sekadar omongan kosong

11 comments:

Afikah Aziz said...

hihihi alololo cian jiji....ika rase si anon dah sesuai dh ng jiji kot hak3x....sayangilah org yg menyayangi jiji lalala~~ ;p

Edy Zaidi said...

xpaham sngt..ko pengsan ke?

Applepinkcomeyy said...

ape yg kau cube gebang ni ? kehkeh

niesz said...

sy syg family sy..ehe.. :)

C I K . F Y Z A said...

ADAKAH INI GARA-GARA PENANGAN PEMINAT MISTERI???ECECE..

Azie Azra said...

betul ke ni jiji ?ko xmakan ke ?hypoglycemia ke.gula darah kurg.oksigen xke otak ler jiji oi.tu pengsan. (betulkah)

p/s : ko pengsan ag aku hantar rmh sakit jiwa

yad'z said...

weyh.. ko ok tak meon.. biar betul ko ni.. wat aku risau jek nieh..


ko rindu anon ke weyh????? haihhh, baru kene serang anon, dah jadik ngupe ini... adehh...

fara said...

awak sakit ke jiji
dah makan ubat?
awak tengok.
yad risaukan awak.
saya pun risau.
saya tak berani letak url saya.
saya tau mesti ramai kondem saya nnti.

JIJI YU said...

makaseh2 sekalian sahabt2...aku terharu dgn kengkorang sumer..ahaha..aku dah ok..tadi tu ade benda nak bergurau ngn aku je tu..tak penah2 jadi..

Ummu~Ishak said...

ji.. enta leih

ta'ban wala maridh?

**ayat versi ngambek berat

kiera'sakura said...

ji ko ok x?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved