lalat

ni bukan entry nak marahkan serangge atau mentang se sepesies dengannye..
ini juge bukanlah iklan racun pembunuh..
lalat..
ade ke manusia yang selesa dengan lalat ek..kalo taik lalat yang bertempek kat bawah dagu tu okay la jugak..nampak sweet gitu..tapi kalo dah lalat ijau yang dok bertempek atas muke maunye korang lempang muke senirik yer tak??

ni2 aku teringat pasal lalat ni bile aku terbace artikel sifu ben ashaari satu hari tu..
die cakap orang yang suke sangat dok kaco blog orang laen ni umpame lalat yang baru jer lepas menziarahi taik..
yer la aku sebagai blogger yang baru le jugak menerokai dunia blog ni..ade rase tak puas ati la jugak..bile ade blogger2 laen dok serang2 blogger baru..
yer la kite sesame geng blogger pehal pulak dok maen serang entry orang kan..
buat pengetahuan korang..bukan blogger baru je yang sering dikacau "lalat"..
tapi blogger2 lame pon sering jugak dikacau makhlok perosak daya penarik ni..
tak caye tanye le blogger2 otai..ingat senang ke deorang nak naek mencanak cam yang dok ade sekarang ni??
 
aku setakat berblog selame 2 bulan..18 hari 5 jam 42 minit ni...takder la puloak si lalat nak datang menyerang entry2 aku..kalo ader yang nak datang..meh la..aku wat tak endah jer kot..

ape la sangat  yang ader dengan lalat sekor yang takder bawak pe2 paedah kalo nak dibandingkan dengan korang2 yang aku ibaratkan seperti lebah pembawa madu yang memaniskan lagi dunia berblog bagi aku..*ayat penarik ni..  korang paham ker tak ni*

buat blgoger2 yang dah kena serang2 kaw2 oleh lalat..sembur jer dengan racun pemampus serangge..takpon takyah le korang dok layan..lame2 die boring le tu..

bagi lalat2 pulak..ape le korang dok tunjuk sangat kerendahan mentaliti korang..dah korang ader blog..korang ader care korang tersendiri..bloggr laen pon ader care die tersendiri..tujuan masing2..takyah le dok kaco orang laen..tak baek2.

islam mengajar kite supaye jangan menganggu insan2 laen..melaenkan ape2 yang perlu sahaje..seperti die nak curi kambing orang ke..pergi la kalo korang nak ganggu pon..takpe2...
mood ustaz amirul sambil usha2 awek dalam citer tu..




bukan sekadar omongan kosong

14 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

sobbsobbb T_T antara mangsa lalat, adalah yuyu...

Siti Fatimah Fuzz said...

ala..pakai raket letrik ja pukul 'lalat2' tu.....hehhe

aqish basir said...

tggu dah femes..banyak ah 'lalat' haha

nur aisya humaira said...

igtkan kt luar je ade lalat..dalam alam maya pn ade rupanya...:)

yad'z said...

ecehhh.. ustaz amirul bagaii... ustaz meon lagi sesuai lah... hohoho..

psst.. lalat datang nieh... ingat aku tak kutuk blog ko ke meon.. ngehngehngeh...

Miss Yaty said...

sekarang makin ramai lalat yang kacau blogger yang nak naik. syukurlah miss yaty pun tak penah kena kacau di lalat2 hijau nih..

so sweet.. miss yaty macam lebah bawa madu? takpe2..miss yaty tak jadi lebah pun memang dah memaniskan blog jiji... hihihii ;P

p/s: tahniah sebab jiji masih newbie tapi blog dah ramai lebah yang bawa madu :)

errr paham tak ayat penarik miss yaty tu??

JP Nurul said...

huhu...klu yg xcukup daya ketahanan boleh diarrhea dengan penangan 'lalat' nih...huhu..'lalat' tu kan infection..


phm x ayat perosak tuh???haha...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

lalat tak berani hinggapi fifiey. percayalah.. lalallala.. kerana hanya org yang baik2 sja dapat masuk lingkungan FIFIEY LYCHEE MARATION. kuikuiii;)

bun said...

tak taw nak komen aper,

tapi nak komen gak

so,dah komen

hehhe,sajer nak nyemak gak :)

Ummu~Ishak said...

lalat busuk aa

Zue Cancer said...

thanks sebab support..
ntahla dia selalu komen blog sy...
then dia ader jer komen kat entry sy tu..tapi dia tak tahu kot sy dok perli dia. mals nak pk lagi..

thanks taw bg moral suport ;) even tak pernah jumpe

JIJI YU said...

yuyu
sabor ek yuyu..aku selaku lebah bawak madu..aku kasi diskaun kat ko..

siti fatimah
hehe..nak beli kat mane tu.

aqish
tu die..eheh..dah berpengalaman luas dah ni..

nur aisya
uiks kat dalam ni lagi bahaye...

yad'z
haha kutuk la senah..nnti aku wat entry khusus

miss yaty
saye ckup memahami ayat penarik tu..ahaha..

jp nurul
muahaha..ayat perosak da plak

fifiey
alhamdulillah aku tergologn dalam golongan itu

bun
pulak dah...

ummu
mueue pernah cium lalat ke hape ni..

zue
muahah..tau2 je kan aku bagi support kat ko..bukan aku je..kawan2 laen pon sokong ko..

aDieyZa said...

lalat tu xsuka tgk org lain senang.. tu yg nak dengki tu..

blog aku masih picisan, so lalat x datang lg.. hihihi..

d_LA said...

Alhamdulillah lalat x pnh lg serang blog aku..x suke la lalat2 ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved