lelaki vs pompuan tak kire terune dara jande duda




alang2 membelanje budak ijat minum nesloo pagi tadi..
kire kirenye menjadi penawar duka ketika beliau demam...
kering beg duit aku..dah segelas neslo sehengget..due gelas dah due hengget..yang aku ni pulak..
memang tiap2 hari pergi sekolah bawak due hengget je..
 poket pon dah kering..aku terpikir nak bawak ijat ke klinik sambil2 pergi mesin pengeluar duit..takpon dengan name saitifiknye mesin AKU TOPUP MONEY(ATM)
pergi ke bank tengok ramai pompuan dok berator..aku suh ijat tunggu dalam kereta..
nanti kang pitam pulak budak tu dok berator untuk aku..
tinggal due orang je lagi berator..
pompuan kat depan aku..punye la lame die nak kuarkan duit dari mesin tu..
tak paham tol aku..
ni aku nak bagi perbezaan pompuan tadi ngan aku kat mesin ATM tadi
lelaki
1. Pandu ke bank, parking dan berjalan ke mesin ATM
2. Masukkan card
3. Tekan number PIN dan jumlah yang dikehendaki
4. Ambil duit, card dan receipt
pompuan tadi
1. Pandu ke bank, parking dan berjalan ke mesin ATM
2. Masukkan card
3. Tekan number PIN dan jumlah yang dikehendaki
4.tekan cancel sebab salah isi no
5.ambik kad balik pas tu masokkan balik
6. sambil2 tunggu mesin dok loading data kad tu..sempat jer usha bayang kat depan mesin tu perbetolkan shawl..tengok biji lade kat celah gigi..
7.masokkan pin dan kali ni betol
8.cek baki 
9.garu2 pinggang
10. pikir2 nak ambik berape riban..
11.tekan jumlah yang nak diambik..tapi tersalah jugak..mentang2 le touch screen nak memaen je ko kan...
ulang dari step ke due balik
last2 ambik seratus je.. baek aku ..ambik 50 hengget je..

dah habes urusan topup duit..balik sekolah..sampai pagar sekolah tetibe ijat berbunyi
"cikgu kate nak pergi klinik. hantar saye.tak pergi pon"
lorh ijat aku tak ingat weh..ni sume sebab awek tadi le...soli2...kite pusing pergi klinik balik..seharian aku hari ini hanya untukmu..
boleh ponteng mengajar..

p/s
satu hari aku akan revealkan ijat da selamber one..



bukan sekadar omongan kosong

13 comments:

Anisa Hang Tuah said...

memang melecehkan lah kalau yg lembab kat mesin ATM nie
grrr

bun_nee said...

mauahhaha jatuh cintan la tuh ngan pompuan tadi.. wakkakakaka sampai nak hantar ijat klinik pun lupaa...

JP Nurul said...

loklaq r pompuan tu,,,hehe


caringnye cikgu...

aDieyZa said...

lagi leceh if nak beli makanan.. aku pun kadang2 pelik nape aku pusing banyak2 kali nak pilih lauk.. hahahaha.. kalau lelaki, ambik nasi then terus ambik jer lauk mana2 yg dia suka..

Azie Azra said...

xyah gtau.ijat tu anak hang kan kan!haha

amirah said...

kiranya aku ni mcm lelaki la ek?aku cepat jerrrrrrr

A.s.t.i.n.a said...

entri ini bersifat kejantinaan.. maka idea tidak dapat diterima sama sekali, dua kali mahupun berkali333.. walaupun saya sian Ijat demam..

kembatolo™ said...

baik g rompak jah tino tu jie.. pah wi nyucu 50 ya.. ahahaha

.izzatul.hazwani. said...

ngeh3.len kali awak tolong ar amik kan duit dea.hahah

.izzatul.hazwani. said...

ngeh3.len kali awak tolong ar amik kan duit dea.hahah

Nurul Afifah Addnan said...

xsabar nak kenal ijat..hehe..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ada kaa patut boleh lupa... siann ijatt! hahahaha

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

tak patut betul cikgu ni. pasal ppuan je ijat terabai. huh!
hahaa. gurau je :P
sian ijat tu ='(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved