mase itu emas ke..

 
 
 
 
aku tak berape nak bersetuju sangat dengan cakap2 orang yang kata masa itu emas..
hape pasal pulak aku tak nak setuju dengan cakap2 tu..emas tu serase rase aku le ramai je yang mampu beli..tapi mase??? sape yang mampu beli angkat armpit korang tinggi-tinggi...
mane hade manusia atas muke dunia yang fana ni dapat beli mase kan..waloupon dah terlepas sedetik...kalo tak aku ase.. ramai dah buat bissnes....

hari ni aku dipaksa pergi kursus pemantapan vokal..almaklum la..aku kan guru penasihat kelab tarannum peringkat sekolah..tapi aku cukup bengang tol le dengan manusia2 yang tak tau nak hargai mase..

kursus patot start pukol 2..yang aku ni pukul 1 setengah lagi dah tercongok dalam dewan..last2 kursus start pukul 3..seb bek aku bawak buku ujang menemani aku..takder la membazir mase..
1jam dah membazir.
 
pas tu pulak geng2 yang datang lewat..boleh pulak dok bersuke rie riang gumbire masok dalam dewan..make penceramah memulekan sesi pemantapan vokal pukul 3 setengah..
setengah jam dah terbuang..

dah tu pulak kursus patot berakher pukul 4 petang..mule pukul 3 setengah..setengah jam je nak ber popet2...mane sempat nak mantap vokal aku weyy..tu aku...kalo yang geng2 vokal ke laut macam aku jugak..hentah bile lah nak mantap..

last2 aku buat2 bunyik henset..pas tu kuar dewan start moto terus blah cam tu je..
dah kate habes pukul 4 kan..
tepati mase le kirenye..

yang datang lewat tadi pon tetibe menggatal nak balik awal.. tepati mase la konon..




bukan sekadar omongan kosong

21 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

Masa itu nyawa.. tak leh beli ^^ kan kan kan :p

ika said...

terase ke emo an tu . haha . yg pasti , hanya org yg menghargai mase org yg beruntung ! walaweyh !

Afikah Aziz said...

org melayu skg ni mmg cmtu kot (xsemua)....geram kn klu kite dah tepati tp org len wat derk je huhu....leh emo klu hari2 cmni

Anisa Hang Tuah said...

fuyoo..muke ji ada seiras dgn tok guru nik aziz lah..
cube lihat billboard di belakang itu
ehe

Hanis MY said...

hoh parok gini ji, bakpo tok disiplin eh ore kito ni? takpo demo tjk contoh baik doh baru jah nok puji tibo2 kelik awal pulok haha ok la tu demo mari awal doh takdi...

Hafriz Mohamad said...

smart r gmbar!! hehe~
slmt brjuang! kim salam kt abg bob lokman skali...hihik

CGG said...

MASA TU EMAS..
KDG2 MASA TU GANGSA:)

sicomot-comel said...

aku paling cemas kalau terlewat daripada masa sesuatu event tu..
bila ade makhluk2 yg selambe dono jek datang xtepati masa,,aku rasa macam nak bagi makan kasut cicah kuah kari basi jek..

huh

p/s: jiji,ko ni cikgu eh?

Cik Eliza said...

sesetengah org melayu memang tak tepati masa ,

masa pertukaran pelajar kat sekolah, pelajar dari australia tu boleh datang awal sebab ada perjumpaan kelab b.inggeris, tapi ank muridnya yang tentunya melayu islam, hampeh lembab macam siput, malu beb !

delarocha said...

taktik baru nak kuar dewan tu leh aku apply nnt..huhu

KUREKURE COMEL said...

mmg tepati masa gila la...hehehe...






p/s:ehhh...yg belakang tu...amat kagum dgn beliau...huhuhu

yad'z said...

arhhh... tetibe aku jatuh cinta.. hahhaa..

aku selalu wat gitu jugak bile nak skip meeting.. hahahha..

Amira Naddia said...

ko cikgu terbaek

mmg bgus bawak ujang g mane2 je. bahan bacaan yg sgt ilmiah

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

kahkahkah!!!
memang punctual r br0..HAHA!
tersenyum ku bace entrimu..=)

Ummu~Ishak said...

ape kaitan gambar nge entri ni ji?

Cikgu CTE said...

memang masa tu emas...
bagi mereka yang tau menghargainya..

bagi yang tidak tau menghargainya, mereka akan membuang2 masa tersebut begitu sahaja.

Bagaimana pula dengan mereka yang tau tentang tarikh kematian mereka??

so pandai2lah kita menguruskan masa dengan baik.

DuD said...

emas skrg ni aku tgk kat kedai emas cina tu 916 1g rm157. ada duit bole la beli. tp kalo masa bole ke beli? aku nak beli balik la masa2 aku yg terluang membazir dulu..bole ke??

Edy Zaidi said...

kene tukar masa itu pedang lak...kalau tak tepai masa, kene pancung

alexa yussida said...

terbaiklah cikgu..masa mmg sgt2 mahal..takde sapa bole beli..5 sebelom 5 :D hee

DuniakuAbstrak said...

aku bab-bab menepati masa mmg out..haha

kiera'sakura said...

aku mmg pantang klu org x punctual nie... arghhh.. eh aku pulak yg emo.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved