pelutusan tahon balu cina..

helo..ni hao ma..selamat tahon balu cina..tahon balu cina latang lagi..menulut asteologi(astrologi bukan setesen astro berbayar yek).olang cina.tawun ini melupaka tawun alnab..bukan tawon maknab.alnab jugak deknali dengan name kelinci atau labbit atau bunny lalam bahase ingelish..

menulut kepelcayaan olang2 cina tahon alnab ialah tawon yang baek kuntuk diplomasi..serta pemujukan..waa ini macam selupa saya ada can mau pujuk2 kaum2 amoi..tawon ini jugak menulut kepelcayaan cina..melupakan tawon yang baek untuk perniagaan..muleh kasi naek ini punye blog mungkin..

sifat positif tawon alnab menurut kepelcayaan cina ye..bukan muslim sepelti kolang sume..ilaah peka bijaksana belkelakuan baik..sinang menelima tetamu..sopan dan beljiwa seni macam m.nasir bilal khan..

sifat negatif pula mulah telpedaya..talak tegas..mudah telsinggong..suke menyendili..suke mengumpat..na’if(ini apa cakap arab ka cina)dan manyak pengecut..sekali kena sembur dah mule menitiskan air mata dalah..

sebut pasal itu alnab punye sifat negatif.saye ade ingat sama itu celita alnab lulu lulu(dulu2) celita alnab sama kula kula..saya lasa suma pon tau meh..itu alnab manyak sombong punya lawan lumba lali..tatau belapa meter punye tlack(track)..last2 itu alnab membute di tepi jalan dan beliau terkalah oleh sang kula kula..

akhir cakap..lu olang janga dok pelcaye sama itu kepelcayaan olang cina sebab lu lang sume olang islam..pelcaya sama ajalan agama lu pon sudah cukup ma..




bukan sekadar omongan kosong

9 comments:

Anisa Hang Tuah said...

ini tahun aaa..tahun lebit maa..
mali mali makan lobak manyak2

ch!natsu said...

haha adehla..
berbelit2 lidah aku bc wlupun dlm ht jer sebut.. huhu..

Puteri Iqa Izyan said...

aiyaa.wa manyak pening mau bace meh :D

Princess Nur said...

ahaha..manyak lawak ini entli..

Anis Akhir said...

lu sudah pandai ckp cina+arab ma...hehe

unieMARKS :) said...

adoih mak tergeliat lidah den ! hahaaa

A.s.t.i.n.a said...

naper dier ckp cenggitu?

CIK TOM said...

pening baca entry ni..hehehe

pandai sgt ckp loghat cina..hehehe...

cny..

maCy said...

lu tsinggung apa? terpelangkung mau? keke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved