renung2 kan


ni benda yang salu aku dok perhatikan dari dulu sampai sekarang..
patot le bebudak sekolah sekarang body dah berketol ketol pon..
aku nak bagi cadangan kat kementerian pelajaran suh bagi bebudak ni ipad sorang sebijikk
kat cikgu2 pon same gak..
kesian weyh tengok bebudak ni..
aku dulu pon camni jugak..balik je rumah tak sempat menyempat nak masok umah..beg tu aku terus campak..
kalo bebudak yang mak bapak grand2 sikit..muke punye la poyo dok gelek beg sekolah yang ader tayar getah tu...sakit tol ati aku..
tak nak bagi tumpang langsong...



bukan sekadar omongan kosong

11 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

kat tgnu bdk drjh 5 dh gune notebook.
so, xla seberat dulu bwk buku g skola :D

kiera'sakura said...

same la dgn aku dlu,, blik sek campak beg trus cari nasi.. nk cover blk tenaga2 yg dh t'buang 2.. hahaha

Cik Eliza said...

aha ! dulu beta tinggalkan buku-buku kat bawah meja,sebab dah terlampau berat. maklum lah. budak kecik. then esok nya cari buku itu, dah tak ada. haiyeh ! malang betul ! kene rampas pengawas, nak tebus baya RM1.00 untuk setiap buku. kenapa! kenapa! haha !

CTE said...

budak yang bwk beg berat2 sangat2 tu...memang x ikut jadual waktu....bwk semua sekali...sy dah telitikan jadual diorg...nak kasi ipad pd pelajar?? bagus jugak tapi pada yg nak belajar je..yang x nk belajar, membazir je...

unieMARKS :) said...

heheee , bagus gak idea ipad tuh tapi cuba bayangkan kalau rosak . huhm . tapi kalau berat pun takpa laa kasik budak budak tau cmna perit belajar . heheheeee !

alaa , skrg kat skolah kbyknnya dah sediakan loker utk student :)

tulus sweet said...

tinggal jelah bawah meja buku2 tu.bwk balik yang ada hw je.ahakz!

Zue Cancer said...

mane?gambar kat jetty eh?nnti aku tuka macm nice gak thanks f suggest

Cik Jannah said...

haha. ape kate ko pujuk kerajaan bg ipad kat aku dulu? ahaks

ch!natsu said...

uit jiji, cm emo je ko.. hoho..
aku tau ko prihatin..
tp cb bg idea lain yg kurang skit kosnye..
kos ipad tuh mhl sgt kot nak bg kat student..
bek kos tuh bg kat diorg yg memerlukan dulu..
yg xckup2 mkn kat luar sana.. haish lg kesian..

TiKa LEh said...

ni cikgu ke ank murid yg nak ipad ni??hehe..guna ebook jelah sng..

yad'z said...

hoohoho.. tau tak pe... aku dulu sekolah agama bersepadu.. lagilah.. skolah 7.15 sampai kul 4.30... buku tak yah cakap arh.. tak cukup belakang, kiri kanan, depan sume pegang buku n beg sandang... haihh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved