seratus peratus

ingat dulu dulu mase sekolah rendah..
yang uniform die pakai seluar biru skinny pas tu baju putih..
rambut tu mesti skema..belah ikut tepi..tak maen belah tengah camn tanduk kerbau kan..
kasut haruslah cap bata...pas tu kalo geng pengawas pulak siap pakai tie lagi..ade blezzer pulak tu..tak kire la musem kemarau sampai tanah kering merekah ke idak ke..pakai je blezzer tersebut..masam semerbak je baunye..geng pengawas muke tetap cool..bajet geng padayappa sekolah le gamaknye..

setiap kali lepas exam mesti cikgu bahagi2 kan kertas exam tu nak bagi kite tengok berape keputusan kite..
dah ader sehari tu..cikgu rogayah a.k.a cikgu rogue bagi aku tige kertas exam sekali gus..seingat aku la..matematik..bahase bajau...ngan bahase mandarin...
aku punye la hepi semacam balik terus jer terkam umi aku..
bajet result cemerlang..boleh jugak tapau hamper pelajar mithali kan.
umi aku tanye berape markah aku..aku dengan banggenye jawab seratus peratus lewww....
sambil muncung2 mulut..
ape yang seratos nye??
matematik 40%
bahase bajau 40%
bahase mandarin 20%
dush hambek ko sekali kena beduk dengan umi aku...




bukan sekadar omongan kosong

10 comments:

alien said...

seratus ~
gud2

aDieyZa said...

kecik2 dah telebih bijak.. ada jer jawapan ko kan.. hihihihi..

Anisa Hang Tuah said...

bangganya ada kawan bijak ..heee

Cik Eliza said...

hahaha.

nak wat jugak lah. ahahaha

;p

Zue Cancer said...

hahahha...paling engat matematik tambahn. dapat 17 je kot hahha...
ump...cantik template blog cari katne?

Afikah Aziz said...

pndai la tu....klu x pndai xkn jadi ckgu jiji plak skg ahaks....;p

padlie said...

aku dulu add math dapat A1. 80 markah. Time Periksa akhir tahun Form 4. Bangga giler..

Rupa-rupanya cikgu kali 4 markah semua orang sebab aku sorang je cecah 20%.. huhuhu dia takut pengetua argue la tu..

yad'z said...

asal lah tak baling dengan kapak jek... hahaha

~naddy~ said...

haha~buleh plak jwb mcm gitu, terbaek!

Miss Yaty said...

memang anak yang baikk ;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved