sikap positf menatang nyamuk

puweeennnnngggg....puweenngnngng..
seekor anak nyamuk yang baru je pandai mengibas ngibaskan sayap beliau..
pulang ke halaman rumah selepas melalu pengalaman penerbangan pertamenye...
dengan muke penuh kerek..

sang ayah pulak tak sabar sabar nak bertanye pada si anak nyamuk ape perasaan anaknye melalui pengalaman penerbangan pertama....

"ape yang kamu perolehi wahai anakku daripada penerbangan pertama kamu??"

""Saya begitu teruja dan gembira kerana semua orang bertepuk tampar bila menerima kehadiran saya..."
p/s
entry ni dibuat berdasarkan pengalaman aku due tige malam ni yang tak dapat tidor lena seperti seorang bayi yang baru beranak dek kerna
gangguan makhluk halus bername nyamuk..
kalo engko berani cube ko transformkan diri ko jadi besor sikit..
senang aku nak bagi penampo dengan terompah jamban...




bukan sekadar omongan kosong

21 comments:

miszlullaby said...

gunekan shieldtox.hehe.=D

lea said...

aku pun anti gila dgn nyamuk!

Amira Naddia said...

br aku taw bunyik nyamuk itu puweeennnnnggg

A.s.t.i.n.a said...

dislike nyamuk! dislike! dislike!

saya tamo jadi gatal.. tamoo

kiera'sakura said...

ko nie jgn la mendengki ngn nyamuk tue.. tgk cm aku nie, bela nyamuk dlm kete blh wat kwn gadoh dlm tue.. hahaha

TunTeja said...

hehehe.makin hari makin lawok plak blog ko ni jiji.hari ni aku nak balas dendam buat serangan balas kat post2 ko! :)

amirah said...

ko ni tak abis2 berperan dgn nyamuk.hehe

Cik Eliza said...

hahaha !

guna lah racun serangga !

;p

Nurul Afifah said...

kejam sgguh nyamuk2 skrg ni.. :P

KUREKURE COMEL said...

hehehe....lg kecik nyamuk...lg stress...gatal gle...

tu la bela lembu..byk la nyamuk...kihkihkih..

AZRUL AZMI said...

hahahaha.... kat nyamuk pun nak marah.... hahaha...

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

amboih!!! gaya cakap mcm senang jeh nak pi kejar nyamuk yg terbang tuh..HAHA!

padlie said...

nyamuk x suka benda wangi.. dia suka kat ko.. maknenye............
JK ;p

Entry terbaru padlie: Hantu vs padlie

DuniakuAbstrak said...

kau beLa katak La..

ceritera aimie said...

wah ,..ramainya bunge mengomen entry kaw .haha

thniah weh .500 pengikut kaw .haha ..(kejelesan yg ketara)
bce bce la entry aku pulak kalau sng .hee :)

Adzriel AB said...

ha...ha.. kalau akak kasi spray je..

sissyira said...

salam


cukup pantang dgn nyamuk,..habis tubuhku yang hitam legam ni..

alexa yussida said...

tido dalam kelambu la cikgu:P

selipar jepun tu sgt klasik..rindu kampung weyh!

puteri ain said...

nyamuk memang annoying ! haha

Zue Cancer said...

hohoohoho....da lame tak kene gigit dek nyamok...kat kg je kowt

p/s:weh betuike ko penah gemok?ko wat camne ley kurus?bls kat blog aku taw

ceciter...ceciter~~~~~~~~~

yad'z said...

tak sudah2 skandal ko dengan nyamuk uh meon.. tengok je ar dah bape banyak entry ko wat pasal die.. hahah.. mau menangis berlagu pilu kalau die tengok ni.. hahahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved