story sedih2...

Sebuah cerita sedih, cam ni cerite nye...Pada suatu hari.. seorang lelaki nama nya Atan (bukan nama sebenar) bercadang nak pegi beli rokok...oleh kerana transport die cume moto jer..die pon pegilah naik moto. Tapi mamat ni ade satu hobi.. die ni suke benor bawak moto lelaju walaupon jarak kedai tu 100 meter jer dari umah die..maka si atan ni pon memulakan la pejalanan untuk ke kedai. Sebelom kuar dari rumah, mak die pesan, "Atan, bawak moto bebaik. mak rase tak sedap ati jer la" Atan pon menjawab, "ala mak ni...Atan kan superman, takkan ader paper nyer. Lagi pon, Atan cume nak gi kedai sebelah tu jer..kannyer jauh sgt pon". Mak die pon menjawab, "suke ati ko lah tan..."

Kunci moto pon di pulas...vrommmmm(bunyi moto atan) dengan gaya supermannyer Atan bergerak dari umah. Tiba tiba sampai di suatu selekoh, seekor beruk yang entah dari maner munculnyer menyergah Atan. Apa lagi terperanjat beruk la si Atan....maka dia hilang kawalan ke atas moto nyer dan menyebabkan die terlanggar tiang lampu berdekatan. maka Atan pon jatuh terpelanting.. dan tidak sedarkan diri..

Secara kebetulan seorang pakcik (boleh jadik pangkat atuk la utk Atan) lalu di jalan tersebut..pakcik itu sungguh terkejut kerana melihat seekor monyet sedang cube mencurik helmet si atan lalu pakcik itu menghalau monyet tersebut. Tetapi helmet itu tidak dapat diselamatkan kerana telah di bawa lari oleh monyet itu.

Tanpa melengah kan masa, pakcik itu pon pergi kepada Atan dan memeriksa jantung dan nadi si Atan.."uihh nampaknye idup lagi budak ni.."tapi alangkah terkejutnya pakcik itu apabila mendapati kepala Atan sudah terpusing 180 darjah, makna nya dah terbalik......dan tanpa bertanya dan berpikir ape-apa pakcik tu pon terus membetul kan semula kepala Atan dengan menyentap balik ke 180 darjah..
Tibe-tiba pakcik itu mendapati Atan tidak bernafas lagi. Rupe-rupenye.. korang nak tau? Atan memakai jeket kulitnye terbalik. So memang la kepala die cam pusing ke belakang. Maka dengan tidak bersalah nya Atan mati di tangan pakcik tersebut.
moral of da story...
-jangan pakai jaket terbalik...
-jangan menggelabah ketika beruk melintas jalan ataupon ade orang yang melintas jalan ibarat beruk..
-jangan nak memandai mandai kalo tak pandai macam pakcik tu..
-kalo ade orang eksiden jangan nak menggatal dok tapau barang die..hukum die mencuri jugak tu..macam kes lori duit syiling itu hari..
-jaga keselamatan diri..
-buat awek2..cari pakwe yang ade kereta..



bukan sekadar omongan kosong

28 comments:

Hafriz Mohamad said...

huh...bhy btul cerita ni.
Kompius.. antara nk gelak atau nk sdih2.. apepn, cternye mnarik. hihi..~

ieka darlink said...

haha.. kesian atan. ade bahaye jugak ek kalau pakai jaket tebalik ni.

Arm_mj said...

hahaha terbaek! ni msti bnyk cter kt student cter2 double meaning cm ni haha

chiLleD...!! said...

dh ajal si atan tu gamaknya..hehe

A.s.t.i.n.a said...

rasa bersalah nak gelak.. Ji ji.. cete lagi Ji..

Nurul Afifah Addnan said...

euuww...trok la pakcik tu.!!

a n a . i z z t y said...

patot bersedih atau gelak ek??..mcm lawak pon ade...tp kesian plak kat Atan...adoiii..pakcik tu pon...x kenal ke depan belakang?..heheh...

s.y.a.r.q said...

uwawawawa,,kesian atan. ajal dye bukan sebab eksiden.tp sebab jaket terbalik...uwaaaaaaaaaa T___________T

nanges lelebey laks..ahaha

Azie Azra said...

terkejut beruk sebab beruk.

atuk pun satu.doktor ke ape.berani benor pusing kepala org.adeh

Amira Naddia said...

1. kesian atan. da la mati, helmet pn d kebas

2. pakcik yg baek hati akan masok pnjare secare free2

3. jaket tebalek skrg memg trend. salah kn trend nie!

4. mak atan terer sbb ade 6th sense

KUREKURE COMEL said...

hehehe...mmg sengal...org tua tu pun satu...pegi sentapnye kepala atan tu...ayoooo...

Afikah Aziz said...

sob3x....cian atan,pakcik tu saje je erk hak3x....sentap terus tanpa usul periksa huhu ;p

NOOR FATIN said...

aduh sakit tuu.. wuwuwuw

=,=

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

huhuhu

kesian atan dan pakcik tu..

Ina said...

kesimpulannya..jiji..ko dah ada keta belum??..kalau takde pi beli cepat...kalau dah ada..jgn bawak aweks..nanti keta kau berat sebelah ngan dosa je..he.he..jgn marah.
http://inanazir.blogspot.com

ika said...

hahahah . adoiai . pak cik tu memang bole join mercy lahh ! haha .

Faaein Himura said...

erk... ngeri campur sedih... takutnya.. pasni sila pakai jaket dgn betul yer semua.. hehehe..

akU GaDis said...

haha,, menarik2 ^^
baekk!!! cr pkwe ada kreta! kah3

Ummu~Ishak said...

ade tak doa untuk jauhi beruk/monyet/kera supaya spesis ni tak masuk rumah kita

Miss Yaty said...

isk..sedihnte...tak tahu pulak ada org sanggup curik mase org lain ngh eksiden...sedihnya dgn org skrg ni kan.penting diri sendiri...


p/s: huwaa lembab plak loading blog jiji mlm ni..mybe tenet bb miss yaty lembab kot...huhu~~

yad'z said...

skang ko nak aku nanges ke gelak meon? hahahahahaa........ huuuuu~~~~.... double feeling.. haha

fadhdeela said...

cite nie bkn cite sedih tp cerita lawakk..hahaha ape la pakcik tu pandai2 jer :P

Meh singgah: Trip to Cameron Highlands!!

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

pernah baca cerita lawak nehh
tp yg ni version lain sikit. sikit je :P
hahaa. tah ape2 pakcik tu. haish.
mintak simpang jadi mcm tu

echah mashuri said...

kenapa aku nampak tmpele ko belang2 nih?xboleh nak load laT__T

skandaLdariLangit said...

mencuri tu berdosa kan cikgu?

maCy said...

rokok tak bagus lah jiji~

puteri ain said...

pakcik tu memandai je..kan dan kena..
moral of da story anda terbaek ! :)

PutRi_nAdiA said...

hahaha cian kat atan tuh , , , sape suwo dy kai jaket tbalek , aww geli .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved