tak sedor diri

Jam sudahpun menunjukkan pukul tujuh pagi. awie masih lagi berdengkur dengan penuh merdu.
emaknye pun menyegerakan proses pengejutan beliau untuk ke sekolah

Ibu: awie oit bangun la wey…dah le semayang subuhnye hentah ke mane..kan ker hari ni sekolah..
awie: hek eleh ibu ni pon..orang taknak pergi sekolah la..
Ibu: pehal pulak ko taknak pergi sekolah..dah buang tebiat ke??susah2 ibu membesarkan ko..menyekolahkan ko..ko taknak pergi sekolah..
awie: taknak jugak..
awie: semua murid-murid tak pernah nak suke ngn awie..cikgu2 pon same gak..asyik dok mengate kat belakang awie..dah le memang betol2 belakang awie..siap tepok2 belakang awie lagi..makcik kantin pulak kalo awie nak beli belah selau naekkan harga seposen..ape buruk sangat ke awie ni..
Ibu: takyah dok wat alasan..dah2 bangon2 lewat pulak..nanti pengawas sekolah tutup pintu masok.baru terpanjat panjat ko nak masok..
awie: dah kalo ibu nak sangat pergi sekolah ibu je la pergi..takpon ibu try kasi due tige alasan pehal awie kena pergi sekolah..
Ibu: Eh...eh...deghake betol punye anak..aku sumpah jadi TV nipis kang sekali satu set astro beyond baghu ko tau..engko tu kan dah berumur 50 taon dah..satu lagi ko tu pengetua sekolah..sedor la diri tu sikit..

celite ini talak ada kaitan dengan yang sudah almarhum atau yang maseh bernafas semput semput..kalaoupon nama pengetua itu nak hampir sama dengan nama pengetua sekolah aku..tapi ini celite rekaan saja..aku menaip entry ini dengan harapan pengetua tak datang le kesekolah ini hari..aku nak maen internet sepuas puasnye dalam bilik beliau sambil mnegeringkan ketiak dalam suasane ber air cond..

P/S
pesanan penaja buwat sedari alexa yushida..geng2 arsenal sedunia cakap...opppssss termenang sudaaaa....



bukan sekadar omongan kosong

17 comments:

a n a . i z z t y said...

rekaan pon tapi menarik gak..hehehe :)

Ayuni said...

kreatif!

A.s.t.i.n.a said...

mak dier sangat baik... mak, menantu tu tak kejutkan sekali ke?

skandaLdariLangit said...

arsenal dengan liverpool tak gaduh kan? ;D

aDieyZa said...

adoi, sekali pengetua sek daaa... mati2 aku ingat budak sek yg mmg pemalas nak gie sek..

Hansyirah Takezur said...

beruntung budak skolah dpt pngetua yang camtu.. hoho..
anyway, kalo ada lg best! ahaha.. :)

NurLailatul said...

untung laa 50 tahun masih sekolah..

Hanis MY said...

hahaha alwok ah.. tok rajing jupo pengetuo gini!

Ieda Al-Habsyi said...

hhhahaha pengetua tua, ko lah tu :)

ctnurathirah said...

mengharap pngetua tak dtg?
derhaka punye cikgu .
haha :D

FariehanIbrahim [LBC] said...

haha! siot jerk!
mmg xsedo diri. XD

Anisa Hang Tuah said...

heee.rock punye ibu nak sumpah jadi telebisen

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ibu oh ibu...;)
haha. arsenal menang? tahniahhh buat penyokong dan player yg main:)

fadhdeela said...

ampeh punyer pengetua!!hihihi mls g sek ekkk :P

Meh singgah: Gambar Pertunangan Ally Iskandar!!

MIMIE AIZA said...

hikhik.. chill lah pengetua

TiKa LEh said...

hahah..suka P/S tu..termenang sudah..trsuka sudah..hahah

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa dah pernah baca joke ni. tah ape2 je. tua bangka pun liat nak g skola. ekekekekk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved