takut hantu

biase kalo memalam jumaat orang2 melayu kite dah terbiase dengan cerite marathon sang pocong..nyanyian si langusir..perfume hantu raye..sang toyol dan ilmu hisabnye..macam2 lagi jenis hantu yang sebenarnye jelmaan syaitan yang direjam...

"cikgu2..cikgu penah jumpe hantu ju on tak??"kehadiran  si ijat mule menggangu ketenteraman hidup aku.pantang tengok aku senang..mendatangi aku je keje die..
 
"se tau cikgu le ijat oit..hantu spesies tu ade kat jepon je..ke ko dah jumpe die kat sini..mane la tau kot2 die wat lawatan sambil belajo dari hantu2 kat sini"..jawab soalan ijat sambil berus tayar moto aku..

"alah cikgu orang nak beramas mesra pon takley..tak mesra alam langsong..ni cikgu semalam saye ke jamban niatnye nak menyakat budak2 form 1..konon saye nak jadi ju-on le..mane tau kot2 pas ni ade audition nak kan pelakon baru ju-on leh saye join..tetibe saye n ampak cam ade ju-on betol2 kat atas tangki air..mule2 saye takut..tapi dah lame sikit saye dok maen mate dengan die.saye rase die takutkan saye la cikgu..memang hantu takutkan orang ke menakutkan orang ek??

"camne pulak awak tau hantu tu takutkan awak ijat oit..bajet keturunan bomoh siam ke ape"

"dah muke hantu tu lagi pucat dari muke saye"

zassss..ambik ko ijat..mau berbilut peha ko..pandai wat lawan bebal ngan aku ek.




bukan sekadar omongan kosong

16 comments:

Afikah Aziz said...

ahaks....cian ijat,tp pndai wat lawak lak dak ni hihi

Syakir Rahman said...

aku penah bace lawak ni kt mjalah maskulin...tp cra penyampaian berbeza...

A.s.t.i.n.a said...

bapak ijat tu pasti ensem kann?

Hidayati said...

Kih3... sempoi Ijat.

P.s: Akak tag Jiji

http://hidayatimohamed.blogspot.com/2011/02/saya-nak-first-give-away-from-dedin.html

Ieda Al-Habsyi said...

heheheh! besau bebenau gambo juon tu, terpana akak!;p
MINI NUFFNANG GATHERING IN IPOH

aDieyZa said...

ko sajer letak gambar hantu tu sebesar alam kan.. takut aku tgk.. pandai bdk ijat tu buat citer kan..

fadhdeela said...

ijat2..pandai buat lawak erk..terkejut tgk gmbo juon tu..menakutkan!!

im following u :D

Meh singgah: Keracunan Makanan!!

chiLleD...!! said...

kesian budak ijat tue..hehe

niesz said...

hahaha..berani nye la nk jd antu yer..nnti dtg2 btul2 br tau..ehe..

MIMIE AIZA said...

ahahaha.. tak pasal2 je ijat

[̲̲̅̅l̲̲̅̅y̲̲̅̅e̲̲̅̅a̲̲̅̅h̲̲̅̅] said...

hahaa. ijat2, bijak sungguh. kenapa ijat tak approach ju-on wannabe tu?
wuuuuuu~~

NOOR FATIN said...

berderau darah aku tgk ju on tu, nasb baik ptg skrg. hahaah

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hhhhuhuhu not only ijat takut hantuu, cikgunya pun . barangkali.... haha

Amira Naddia said...

ijat da besar nti mst leh jd org parlimen

yoi said...

xsuka malam jumaat. cerita kat tv merapu2 je. n perlukan setiap mlm jumaat nk tayang cite hantu? xpaham.

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

hahaha suka gila ak bc citer kau ngn ijat ;))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved