ape yang kecoh2 ni...








::perkara satu::
masok hari ni aku dah dapat 15 bijik mesej yang same jer..
ade yang dari awek2 cun..ade yang dari janda berhias..ade gak dari anak2 ikan nokkk...
mesej die berisi lebih kurang cenggini le..


"ohohohohoit...jangan dok menggatal nak maen hujan..
sebabnye tong drum nuklear kat jepon dah bocor..
takder pomen motor nak menampongnye akan kebocoran tersebut..
jadi kalo maen hujan kemungkinan besor rambut akan berguguran..kelumumur pon akan ilang.
kulit akan menggelupas jadi panau dan kurap jugak akan mengalami perubahan
mate akan jadi kuyu..bulu mate jugak akan gugur.yang pakai bulu mate palsu tak kesah le..
maka lindungi diri dari ujan.."

ape kecoh2 ni..sampai berbelas belas mesej dok forward benda yang same je..
ape kate forward mesej jejiwang sikit..leh jugak nak wat geli geli...
dalam berita dunia takder pulak dok kecoh2...
tapikan..kalo tengok citer2 holiwud..kalo kena pancaran radiasi ke ..hape ke yang berkait rapat dengan nuklear2..leh jugak jadi superhero..
nak jugak aku jadi cam citer x men ke.. atoww da kampong boy ke.satria baja hitam je..tora datang lagi ke...dan macam2 lagi la superhero yang direka cipta bagi mengaburi mate dunia..


terima kaseh kat sape2 yang antor mesej ni kat gua..
sayang jugak lu orang kat gua ek...
gua terharu laju2..T_T

::perkara due::
fesbuk nak tutup weyy 15 mac 2011...

yang ni lagi la..kecoh habes dalam fesbuk..kat twitter..kat blog..
sampaikan twitter pon dah terlebih muatan dek kerna ramainye rakyat2 dunia berlumbe lumbe nak bukak twitter kerna kegerunan terhadap berita pembubaran fesbuk..
aleh2 tengok fesbuk berjalan lancar seperti biaser je..siap upgrade lagi tu pulak...
make tersengeyh sengeyh kembali la mereka yang berfesbuk termasuk aku..

yang mencari jodoh boleh teruskan usaha..yang mencari awek tingkatkan prestasi mereka..yang mencari kenalan baru rajin2kan diri menambah kenalan anda dari serata dunia
tak kurang jugak yang menggunakan fesbuk sebagai medium dakwah..semoga usaha mereka diberkati YANG MAHA ESA.. 
yang penting niat dihati itu eklast la hendaknye....

segala kekurangan harap di maafin
segala kekasaran pohon di ampuni...
sungguh bersopan santun nye aku kali ni...


p/s
"jiji..leh tak ko tolong aku?
camne ye aku nak tuka template?
nak masukkn coding dalam edit html?
sebb aku selalu pakai java/html
blog aku da beterabor ar huhu" 


ade sape2 leh tolong zue cancer ni tak??
awek cun ni..rugi tak tolong oit..
aku memang tak reti nak maen benda2 cenggini..aku reti geli2 nga entry je..












bukan sekadar omongan kosong

43 comments:

Afikah Aziz said...

ayat kelemumur akan hilang plg xtahan hihi...ade je :)

aDieyZa said...

kalau ko jadi doraemon nak??? huhuhu..

pasal fb tu, mcm x logik la jugak dia nak tutup kan..

starsyeea said...

ayat-ayat last ko tu pun dah mcm menunjukkan ko mangsa kesan radiasi...ngeeeeee

KuNanGKuNanG said...

kalo ko jd superhero, ko slamatkan aku ngan kucing aku dulu tau.hik3

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hihi..meh sis msg jiwang2 meh..apa nmbr?keh3.haah la..sis pun buat twitter konon2 backup la..haha.terkena den.dan..satu kepelikan lagi..naper ye?sejak akhir2 ni komen jiji yu masuk kat spam?pki hp ye?dan..komen tarbaru td akak tersilap tekan...terdelete la pulak..huhu.sori ye?

Anis Akhir said...

ramai yg htr msg mcm tu...

hehe...semua dapat msg yg sama..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

haha..kena delete rupanya komen tu , klu tak semua masuk spam.skrg dah ok!hihi

Anisa Hang Tuah said...

facebook masih bernafas sehingga kini

Gimi said...

kalau jadi superhero xpe...takut jadi super lain lak sampai suma cabut lari...

Zue Cancer said...

hahhaha.....takde la weh yang tolong aku..waaa.........
ape comel sgt ke sampai diorg taknak tolong aku?
huhuhuuh.
nnti aku try settle sendiri ar.aku tak jumpe blog syisyira ar

TunTeja said...

pesbuk memang ade jiji.tp lembab yaaaa amat!!!!! boring gile T___T

TunTeja said...

oh yeeee! aku dah inbox password kat fb ko :)

Jiji-Fify said...

pasal peshbuk tu mmg sengal okayyyy! tolong percaya! hahahha

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cari hadiah best untuk yang tersayang?

Hansyitake~ said...

aku mmg suka baca ayat2 ko.. haha
:)

bedpet said...

haha. kecoh je lebih sume tu. nak2 tang fb nak tutup. apa punya tuurr ;p

Cikgu CTE said...

nak masuk blog nie kena jadi orang muda semula...baru boleh faham apa yang tersirat..

Arm_mj said...

jiji ati2 nnt kalo ko kne..ko mngkin leh tkar jdik..doremon ke..otromen ke..plng x leyh blah kalo ko tkar jdi giant..so tke care! haha

Edy Zaidi said...

semua kabar angin je pasal fb tu

aLya maNip said...

alya x pat pon msg sal hujan asid tu..xde org syg la..hahaha

yg fb tu dr dulu x abes2 :)

aLieF si Muncung ManiS said...

first,masej tu tak benar..sbb negara kita jauh dari jepun..so,kebarangkalian utk radiasi tu dtgmalaysia adalah rendah..huhu..dan kedua,,kalau la betul2 fb nak tutup kan,alief tak kisah..cehh..sbb alief ada blog...

vampire's lovex said...

ko la tolg zue cncer tu,selalu laki yg teror bab it neh...



jiji,ko ada anak kecik kan,jaga elok2 jgn bagi main ujan sgt..walopon xde nuklear bom kebabaooooo mndi ujan bukan lah suatu perkara yg baik ye adik2..hahaha....terceramah bebas la plak ennnn

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

sume tu mengarut je..
aku pon dapat gak mesej2 dari fb...suruh forward kat 25 orang...
Ntah pape...

echah mashuri said...

mesej berantai gini buat ak bengang.haahah..oloh j.tmplete comey pn kedekut nak oyk deh;p

Zue Cancer said...

hahhaha...ye la tuu..ko tak minta kat aku ke?kuang..kunag kunag...

weh entry pasal makan eh?ump...aku ni kalo wat entry pasal makan..aku suke cite pasal ape yang aku suke mak aku masak ke...bukan la macam buat resepi bagai..jap aku bg contoh

http://onlymezue.blogspot.com/2011/01/satey-ohsate.html

ni entry aku pasal satay...hahha sebb aku terliur tgok satay ni :)

p/s:aku suke cuci mate tgok gambar makann

Cik Ieyraa said...

harharhar

skandaLdariLangit said...

keh2. xde satu pn yg ska layan.

er.. xdapat pn msg2 tu dari awek2 cun. keke

d_tieah said...

Hahahaha.. Penat je cakap, still jugak ade yang 4word msg gitu ek.. Huhh! Byk kredit kot..


Entry Terbaru 1 : Sudah Tertulis Dalam Al-Quran Tentang Musibah Di Jepun
Entry Terbaru 2 : Malaysia Selamat Dan Jangan Percaya SMS Kesan Radiasi

syafiQakarim said...

gebang je fb tu.
hahaa

HEROICzero said...

keh3x. aku mmg x percaya fesbuk nk tutup. come on people!

KHRLHSYM said...

pasal fesbuk tu tipu saja. cerita utama dari weekly world news yang serupa dengan mastika. tapi dorang mengaku, bukan macam mastika tipu kata betul saja. haha

puteri ain said...

haha..biasalah kebanyakanya banyak terlampau prihatin..tu yang dia forward kan tu..

bun said...

apasal kaw update bnyk sngt nie
penat aku nak bace

tertinggal
siang tak leh bukak
malam je

yad'z said...

semua mesej2 tuh buat aku rase nak lempor hp dalam sungai

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

haha..kita pon dapat jiji..buat precaution je weyh..
btw, i dah lama tak komen kat entri you..rse teruja tak??KAH3!!

ghost writer said...

kalau betul kesan radiasi tuh leh tukarkan kita jadi manusia mutan...aku awal-awal lagi mandi bersabun dengan air hujan..gilak,sekurang-kurangnya jadi macam wolverine pon dah kira ok aper..

tadi aku kebasahan oleh hujan,semalam pun sama.aku masih menunggu perubahan yang jadi.siyes,aku nak jadi wolverine.orang lain aku tak tau lar,mungkin nak jadi cam kiteritsu @ atasinchi @ shin Chan..

alexa yussida said...

tuh la kan..untung2 jd Xmen..kalo tak jadi Xmen pon,cacat jela sikit..sikit je:P harap2 smua okila..

alexa yussida said...

jap..geli2 dalam en3?kehkehkeh..raja geli2 kita pass kat cikgu jiji

Ummu~Ishak said...

ko punya terharu tu lain macam la ji

A.s.t.i.n.a said...

saya tak dapat msg ponnnn... (nampak sgt takde kawan)


sedih ah mcmni.. nak tutup blog ahh..

kiera'sakura said...

jiji jgn maen ujan tau nanti sakit ira ssh hati...

**tetiba meremang2 bulu roma aku menaip coment nie... hahaha

MerLe said...

hoho..x dpt lg msg..tp dgr2 org kte..

KUREKURE COMEL said...

perhhhh...ramai awek tu...hihihi...

ehhh...nnti marah pulak...rmai peminat je kan...


nape mina xdpt ek msg tu...ok...ok...


paham....hehehe

Cik Eliza said...

hahaha


semua nya tipu belakaaaaa


:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved