ayat yang tak masuk dek akal






gezzzgezzzzzzzzzzzgezzzzzzzz..(1 mesej panjang diterima)
bergegor buah pinggang aku..vibrate enphone punye pasal...
bace mesej tetibe kepale hotak jadi blur..
"epi besdeyy cayam..semoga panjang bulu ketiak..eh2 panjang umur"
ni pehal pulak..dah le nombor anonymos.serase rase aku la..
umi aku beranakkan aku tarikh laen hari laen..ni pehal hari ni dah wish..
panggil cayam2 pulak tu..skandal mane plak...berjebak air liur basi aku..
tetibe terpikir tang ayat..semoga panjang umur..


hapekebeno tak kalo aku cakap..kebanyakan dari kite kalo wish besssdey..ade2 je ayat ni..
smoga panjang umur..
tapi setau tau aku la.. umur kite sehari hari..sedetik detik..sesaat saat..takdernye pulak makin panjang..makin pendek ade la..dan umur kite tu memang dah takder nak tambah2..nak bagi bonus bagai..kalo dah tuhan taqdirkan kite mati pukul 1.37 minit petang karang..time tu jugak le kite akan sign out dari kehidupan dunia...

ape kate kalo bessdey aku nanti..korang wish dengan ayat laen pulak..
"semoga jiji dapat awek cun cam ni"
kalo dapat betol2
maunye tiap2 hari entry aku pasal awek ni je...
kompom terkeluar usus...





bukan sekadar omongan kosong

19 comments:

wawa meiko said...

Ohh okay . "semoga panjang umur" tu tak perlu ke ? Pelu la kan , kau tanak ke org doakan kau panjang umur ? Kata-kata itu kan suatu doa . Kenapa pertikaikan org nk cakap ?

Naseb baik ada yg nak wish , kalau tak ada yg wish langsung ? Mmg pendek umur . Hakhak .

Cik Eliza said...

hahahaaha!

apelah si guru ini,

tapi betul jugak tu,

hahaha,

sokong SIKIT, :P

p/s : kalau baca belog nie setiap hari dah boleh nangis sebab ketawe lebih-lebih, ahaha, good-good ! ;P

Applepinkcomeyy said...

happy birhtday ! semoge cepat kahwin yo !

*oke tak aku wish camtu ? kihkih

gEe said...

ucap je pnjang umur kan, tp niat x pun. haha. ayat dh lapuk.

Miss Ran said...

ke nak wish
eh umur ko da makin pendek hahaha

tulus sweet said...

setuju ngan wawa
:D

Anisa Hang Tuah said...

hihihi.nak awek meletop & free hair ke ji?

ieka darlink said...

sepatutnya wish camni la. selamat menghampiri mati. muahaha.

Hansyirah Takezur said...

haha.. ada kebenarannya tp x salah kan kalo mendoakan someone pnjg umo? kita tak tau ajal kita ble..

d_LA said...

giler berjebok tu..haha..aku dh lama x wish org pjg umo ni..mmg x logik kam..kalo ko dpt awek cam gitu, aku pegi mjlis kawen ko tnda x prcaye..

Azie Azra said...

ingatkan nak pompuan bertudung.hehe

MerLe said...

tmbh 1 lg.. "moga murah rezki" amin~
x bls ke kt org yg hntr msg tu?

skandaLdariLangit said...

jiji, ta sabar na ade awek ke. jiji ngajar skola mne deh? err.. lepasan u ke mktb. bkn mktb kn?


*dari dlu na tanya*

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

besday ang nanti , aku nak wish cenggini 'Selamat menambah umur ..':P
nak cari awek tu , biar le yang senonoh sket..:P kuikui...

bun said...

bek kaw amek aku,lagi lawo+cun+comel dari die


wekkkkkkkkkkk :P

DuD said...

ok..jd aku tetinggal la ni...??
mestilah wish semoga panjang umur..xkan nak wish semoga pendek umur kan? Lgpun, mmg la org harapkan umur kita panjang sebab mana lah org tu tau bila kita nak di sign outkan dr dunia bumi ni...
lgpon, org kan nak umur panjang2 supaya leh beribadat lelama sikit.. ko x nak ke jiji??
kalo awek @ bini ko cam gambo tu free hair..wat tambah dosa ko jek as asben..

kechixx said...

haha..semoga hensem sokmo..boleh?;)

miszlullaby said...

oooo...sebab ni ke...kekeke...

ape kate bagi kombo sekali, semoga panjang umur dan dapat awek cun cam tuh.

Haaaa...barulah best kan, kalau dapat awek cun, umur pendek, melepas jugeeee~

^__^

KUREKURE COMEL said...

kalau ckp...selamat hari lahir...
moga pendek umur...sentap tak?
kihkihkih...


ayat tu pemes sejak azali la...
kira adik beradik dgn ucapan slmt hari lahir tu....hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved